Gå til innhold

STOPP med å spise rødt og bearbeidet kjøtt! Du får diabetes 2 av det. Vitenskapen har konkludert.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Da kan endelig den saken legges død. Fra før av vet vi at rødt og bearbeidet kjøtt gir kreft og hjerte/karsykdommer. Og nå også diabetes 2.

 

https://www.nrk.no/trondelag/ny-studie-kobler-darlig-kosthold-til-14-millioner-tilfeller-av-diabetes-type-2-1.16377754

Resultatene fra den nye studien viser at man i Norge i 1990 estimerte at 64,9 prosent av tilfellene av sykdommen skyldtes dårlig kosthold. I 2018 hadde dette tallet steget til 75,1 prosent.

Og grunnen til dette? Vi spiser for mye rødt og bearbeidet kjøtt, mener forskerne. I tillegg har vi nordmenn et utilstrekkelig inntak av fullkorn.

Anonymkode: 7f9bf...e00

  • Liker 4
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Men hva har mennesker spist i tusenvis av år? Rødt kjøtt.

Det er den bearbeidede maten som er synderen. Og frøoljer. 

Anonymkode: 16dd4...f80

  • Liker 22
  • Nyttig 21
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hvorfor dropper de å fokusere på at det og er sammenheng med karbohydrater og fruktjuice. 
 

Slike studier mangler også ofte å se på sammenhengen med resten av kostholdet til folk som får sykdommer av å spise rødt kjøtt.

 

spennende og at det nå skal fokuseres på at folk må få i seg nok kolin, men da uten å nevne at biff er matvaren som gir størst tilførsel av dette.

Anonymkode: c69f1...35c

  • Liker 7
  • Nyttig 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Sikkert en helt nøytral studie 🙄

Først får de skille av hvem som tenker over hva de spiser. Hamburger, pølser, pizza og annen usunn mat er det rødt kjøtt i. Mye kjøttmat har tilbehør som fete sauser og fritert mat. 

Det er tross alt ikke så enkelt å være vegetarianer og junkfoodspiser. 

Dette betyr ikke at det er kjøttet som er årsaken til diabetes. 

Et sunt kosthold med indrefilet to dager i uken gir ikke diabetes. 

Mens en som hiver innpå søppelmat som også inneholder kjøtt vil naturligvis ha høyere risiko for diabetes enn en vegetarianer.  

Studien eier ikke perspektiv. Og den som betalte studien er ikke nøytral. 

Anonymkode: 6620f...1e9

  • Liker 17
  • Nyttig 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Trodde sukker og kaker var synderen for utvikling av diabetes? 

Og rødt kjøtt med mye fett som bacon og spekemat, men ikke så mye biff og karbonadedeig f eks? 

Anonymkode: 48e35...a3b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (43 minutter siden):

Men hva har mennesker spist i tusenvis av år? Rødt kjøtt.

Det er den bearbeidede maten som er synderen. Og frøoljer. 

Anonymkode: 16dd4...f80

 

AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

Hvorfor dropper de å fokusere på at det og er sammenheng med karbohydrater og fruktjuice. 
 

Slike studier mangler også ofte å se på sammenhengen med resten av kostholdet til folk som får sykdommer av å spise rødt kjøtt.

 

spennende og at det nå skal fokuseres på at folk må få i seg nok kolin, men da uten å nevne at biff er matvaren som gir størst tilførsel av dette.

Anonymkode: c69f1...35c

 

AnonymBruker skrev (38 minutter siden):

Sikkert en helt nøytral studie 🙄

Først får de skille av hvem som tenker over hva de spiser. Hamburger, pølser, pizza og annen usunn mat er det rødt kjøtt i. Mye kjøttmat har tilbehør som fete sauser og fritert mat. 

Det er tross alt ikke så enkelt å være vegetarianer og junkfoodspiser. 

Dette betyr ikke at det er kjøttet som er årsaken til diabetes. 

Et sunt kosthold med indrefilet to dager i uken gir ikke diabetes. 

Mens en som hiver innpå søppelmat som også inneholder kjøtt vil naturligvis ha høyere risiko for diabetes enn en vegetarianer.  

Studien eier ikke perspektiv. Og den som betalte studien er ikke nøytral. 

Anonymkode: 6620f...1e9

Jajaja 🙂 Her ER vi i gang med konspirasjonsteoriene allerede ja 🙂 Så klart vet dere bedre enn de beste forskerne innenfor kosthold. 

Anonymkode: 7f9bf...e00

  • Liker 2
  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

 

 

Jajaja 🙂 Her ER vi i gang med konspirasjonsteoriene allerede ja 🙂 Så klart vet dere bedre enn de beste forskerne innenfor kosthold. 

Anonymkode: 7f9bf...e00

Du må vise  meg noen eksempler på folk med BMI på 19 og lav fettprosent som har fått diabetes 2 fordi de spiser lam, elg, hjort, reinsdyr, rådyr og storfe hver dag.

Jeg har hørt om ca null sånne personer…

  • Liker 27
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (57 minutter siden):

 

 

Jajaja 🙂 Her ER vi i gang med konspirasjonsteoriene allerede ja 🙂 Så klart vet dere bedre enn de beste forskerne innenfor kosthold. 

Anonymkode: 7f9bf...e00

De samme "forskerne" som for x antall år siden anbefalte alle å røyke jevnlig, gi brus til babyer og smøre sminke med arsenikk i trynet. Slik forskning er finansiert av de som har produkter å selge og etter hva som er populært for det tiåret det gjelder. Nå er det ultraprosessert veganmat som er "in" og da må all forskning vise hvor farlig rødt kjøtt er, åpenbart.

 

Anonymkode: 16dd4...f80

  • Liker 8
  • Nyttig 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gener har også mye å si. Har en av foreldrene diabetes 2, har en selv 40% sjanse for å få det.

  • Liker 7
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hvilket stoff i rødt kjøtt er d som gir diabetes2 ?

Anonymkode: 9bb23...ba9

  • Liker 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Vi får begynne å spise gress.

Anonymkode: 22c54...5d0

Så kan vi krype rundt i skog og mark. Det er nok dit enkelte vil. Så forskrudd er verden blitt. Jeg er bekymret for kommende generasjoner, ikke jordkloden.

Anonymkode: f388e...93b

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt er jo farlig, i følge ekspertene. Jeg tenker sunn fornuft og spis variert, så kommer man langt. 

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Absolutt ALT mellom himmel og jord kan jo selvfølgelig forårsake kreft eller what ever, i alle fall i det lengre løp.

Snakk om hysteri... 

Anonymkode: 386c6...d7f

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg har fått diabetes 2 og spiser nesten aldri rødt kjøtt. Men karbohydrater derimot - det har jeg måttet kutte kraftig ned på. 

Anonymkode: 5bfb6...5e0

  • Liker 7
  • Nyttig 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Da kan endelig den saken legges død. Fra før av vet vi at rødt og bearbeidet kjøtt gir kreft og hjerte/karsykdommer. Og nå også diabetes 2.

 

https://www.nrk.no/trondelag/ny-studie-kobler-darlig-kosthold-til-14-millioner-tilfeller-av-diabetes-type-2-1.16377754

Resultatene fra den nye studien viser at man i Norge i 1990 estimerte at 64,9 prosent av tilfellene av sykdommen skyldtes dårlig kosthold. I 2018 hadde dette tallet steget til 75,1 prosent.

Og grunnen til dette? Vi spiser for mye rødt og bearbeidet kjøtt, mener forskerne. I tillegg har vi nordmenn et utilstrekkelig inntak av fullkorn.

Anonymkode: 7f9bf...e00

Slutt og overdramatisere. Dårlig kosthold kan føre til diabetes 2, og som med all annen mat er det snakk om mengder og hyppighet. Kjøtt i seg selv er ikke farlig, tvert imot inneholder mange viktige næringsstoffer. Virker som din agenda er å prøver å skremme folk til vegetarisme. 

  • Liker 6
  • Nyttig 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har fått påvist svangerskapsdiabetes nå og må måle blodsukker flere ganger daglig. Gjett hva som gir meg høyt blodsukker? Brødmat, juice og ultraprosessert mat. (Og selvfølgelig sukker). Spiser jeg ren mat og fokuserer på animalsk mat som feks storfekjøtt og egg blir blodsukkeret perfekt.  Merkelige at mat vi har spist i tusenvis av å plutselig gjør oss syke 🤡

  • Liker 8
  • Nyttig 22
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Malindalin skrev (8 timer siden):

Jeg har fått påvist svangerskapsdiabetes nå og må måle blodsukker flere ganger daglig. Gjett hva som gir meg høyt blodsukker? Brødmat, juice og ultraprosessert mat. (Og selvfølgelig sukker). Spiser jeg ren mat og fokuserer på animalsk mat som feks storfekjøtt og egg blir blodsukkeret perfekt.  Merkelige at mat vi har spist i tusenvis av å plutselig gjør oss syke 🤡

Det er forskjell på hva som gir høyt blodsukker etter at du har fått sykdommen og hva som utløste sykdommen i utgangspunktet. Når det er sagt spiller gener en stor rolle også, og du kan godt ha vært uheldig å fått dette selv om du har hatt et bra kosthold. Det er snakk om økning av risikoen.

Anonymkode: 2d105...19b

  • Liker 3
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Drikker man 7 liter vann på en time kan man dø. Dropper ikke vann for det. Alt med måtehold er nok tingen. Spis variert og kos deg. Er jo hysteri i det meste. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Les hva de sier. De sier "dårlig kosthold" og så lister de opp at man skal spise mer av det folk flest tror er sunt og mindre av det folk flest tror er usunt. Bare det er et rødt flagg.

Denne studien er en epidemiologisk studie. Det betyr at de bare observerer og ikke endrer noe. En observasjonsstudie kan aldri bevise årsakssammenheng. Det kan være tilfeldig sammenhenger eller noe de har felles. For eksempel vil en observasjonsstudie vise en sammenheng mellom iskremsalg og drukningsulykker. Betyr det at jo mer iskrem man spiser, jo høyere sjanse har man for å drukne? Sannsynligvis ikke. Det er nok heller det at når det er varmt, så spiser man mer iskrem og så bader man mer. ;) 

De som spiser mindre rødt kjøtt, mindre bearbeidet kjøtt, mindre raffinerte karbohydrater, mindre fruktjuice, mer fullkorn, mer belgfrukter, mer grønnsaker uten stivelse, mer nøtter og frø, er de helsebevisste. Det betyr ikke at alle disse punktene, eller noen av disse en gang, er riktige. Særlig ikke når en epidemiologisk studie "bekrefter" det vi allerede tror. Det er mye mer interessant hvis det viser det motsatte. Fordi da betyr det at disse helsebevisste menneskene har høyere risiko for noe enn mennesker som er mindre helsebevisste.

Andre ting helsebevisste gjør:

  • spiser renere mat (altså mindre søppelmat)
  • flinkere til å drikke vann som tørstedrikk
  • trener mer
  • røyker mindre
  • drikker mindre alkohol
  • passer på å få nok søvn
  • passer på å stresse mindre
  • passer på å ha gode forhold til venner og familie

og mye mer.

Og så har vi også hawthorne-effekten. Når man svarer på slike spørreundersøkelser så vil mennesker pynte på sannheten. De som spiser rødt kjøtt en gang i uka vil kanskje svare at de spiser det en gang i måneden. De som spiser det hver dag vil kanskje svare at de spiser det en gang i uka.

 

Så nei, vitenskapen har definitivt ikke konkludert at inntak av rødt kjøtt gir deg diabetes type 2.

Anonymkode: 018e3...e95

  • Liker 4
  • Nyttig 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...