AnonymBruker Skrevet 22. april 2023 #1 Del Skrevet 22. april 2023 Da kan endelig den saken legges død. Fra før av vet vi at rødt og bearbeidet kjøtt gir kreft og hjerte/karsykdommer. Og nå også diabetes 2. https://www.nrk.no/trondelag/ny-studie-kobler-darlig-kosthold-til-14-millioner-tilfeller-av-diabetes-type-2-1.16377754 Resultatene fra den nye studien viser at man i Norge i 1990 estimerte at 64,9 prosent av tilfellene av sykdommen skyldtes dårlig kosthold. I 2018 hadde dette tallet steget til 75,1 prosent. Og grunnen til dette? Vi spiser for mye rødt og bearbeidet kjøtt, mener forskerne. I tillegg har vi nordmenn et utilstrekkelig inntak av fullkorn. Anonymkode: 7f9bf...e00 4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2023 #2 Del Skrevet 22. april 2023 Men hva har mennesker spist i tusenvis av år? Rødt kjøtt. Det er den bearbeidede maten som er synderen. Og frøoljer. Anonymkode: 16dd4...f80 22 21 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2023 #3 Del Skrevet 22. april 2023 Hvorfor dropper de å fokusere på at det og er sammenheng med karbohydrater og fruktjuice. Slike studier mangler også ofte å se på sammenhengen med resten av kostholdet til folk som får sykdommer av å spise rødt kjøtt. spennende og at det nå skal fokuseres på at folk må få i seg nok kolin, men da uten å nevne at biff er matvaren som gir størst tilførsel av dette. Anonymkode: c69f1...35c 7 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2023 #4 Del Skrevet 22. april 2023 Sikkert en helt nøytral studie 🙄. Først får de skille av hvem som tenker over hva de spiser. Hamburger, pølser, pizza og annen usunn mat er det rødt kjøtt i. Mye kjøttmat har tilbehør som fete sauser og fritert mat. Det er tross alt ikke så enkelt å være vegetarianer og junkfoodspiser. Dette betyr ikke at det er kjøttet som er årsaken til diabetes. Et sunt kosthold med indrefilet to dager i uken gir ikke diabetes. Mens en som hiver innpå søppelmat som også inneholder kjøtt vil naturligvis ha høyere risiko for diabetes enn en vegetarianer. Studien eier ikke perspektiv. Og den som betalte studien er ikke nøytral. Anonymkode: 6620f...1e9 17 17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2023 #5 Del Skrevet 22. april 2023 Trodde sukker og kaker var synderen for utvikling av diabetes? Og rødt kjøtt med mye fett som bacon og spekemat, men ikke så mye biff og karbonadedeig f eks? Anonymkode: 48e35...a3b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2023 #6 Del Skrevet 22. april 2023 AnonymBruker skrev (43 minutter siden): Men hva har mennesker spist i tusenvis av år? Rødt kjøtt. Det er den bearbeidede maten som er synderen. Og frøoljer. Anonymkode: 16dd4...f80 AnonymBruker skrev (42 minutter siden): Hvorfor dropper de å fokusere på at det og er sammenheng med karbohydrater og fruktjuice. Slike studier mangler også ofte å se på sammenhengen med resten av kostholdet til folk som får sykdommer av å spise rødt kjøtt. spennende og at det nå skal fokuseres på at folk må få i seg nok kolin, men da uten å nevne at biff er matvaren som gir størst tilførsel av dette. Anonymkode: c69f1...35c AnonymBruker skrev (38 minutter siden): Sikkert en helt nøytral studie 🙄. Først får de skille av hvem som tenker over hva de spiser. Hamburger, pølser, pizza og annen usunn mat er det rødt kjøtt i. Mye kjøttmat har tilbehør som fete sauser og fritert mat. Det er tross alt ikke så enkelt å være vegetarianer og junkfoodspiser. Dette betyr ikke at det er kjøttet som er årsaken til diabetes. Et sunt kosthold med indrefilet to dager i uken gir ikke diabetes. Mens en som hiver innpå søppelmat som også inneholder kjøtt vil naturligvis ha høyere risiko for diabetes enn en vegetarianer. Studien eier ikke perspektiv. Og den som betalte studien er ikke nøytral. Anonymkode: 6620f...1e9 Jajaja 🙂 Her ER vi i gang med konspirasjonsteoriene allerede ja 🙂 Så klart vet dere bedre enn de beste forskerne innenfor kosthold. Anonymkode: 7f9bf...e00 2 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
velociraptor Skrevet 22. april 2023 #7 Del Skrevet 22. april 2023 AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Jajaja 🙂 Her ER vi i gang med konspirasjonsteoriene allerede ja 🙂 Så klart vet dere bedre enn de beste forskerne innenfor kosthold. Anonymkode: 7f9bf...e00 Du må vise meg noen eksempler på folk med BMI på 19 og lav fettprosent som har fått diabetes 2 fordi de spiser lam, elg, hjort, reinsdyr, rådyr og storfe hver dag. Jeg har hørt om ca null sånne personer… 27 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2023 #8 Del Skrevet 22. april 2023 AnonymBruker skrev (57 minutter siden): Jajaja 🙂 Her ER vi i gang med konspirasjonsteoriene allerede ja 🙂 Så klart vet dere bedre enn de beste forskerne innenfor kosthold. Anonymkode: 7f9bf...e00 De samme "forskerne" som for x antall år siden anbefalte alle å røyke jevnlig, gi brus til babyer og smøre sminke med arsenikk i trynet. Slik forskning er finansiert av de som har produkter å selge og etter hva som er populært for det tiåret det gjelder. Nå er det ultraprosessert veganmat som er "in" og da må all forskning vise hvor farlig rødt kjøtt er, åpenbart. Anonymkode: 16dd4...f80 8 17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MyMichelle Skrevet 22. april 2023 #9 Del Skrevet 22. april 2023 Gener har også mye å si. Har en av foreldrene diabetes 2, har en selv 40% sjanse for å få det. 7 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2023 #10 Del Skrevet 23. april 2023 Hvilket stoff i rødt kjøtt er d som gir diabetes2 ? Anonymkode: 9bb23...ba9 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2023 #11 Del Skrevet 23. april 2023 Vi får begynne å spise gress. Anonymkode: 22c54...5d0 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2023 #12 Del Skrevet 23. april 2023 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Vi får begynne å spise gress. Anonymkode: 22c54...5d0 Så kan vi krype rundt i skog og mark. Det er nok dit enkelte vil. Så forskrudd er verden blitt. Jeg er bekymret for kommende generasjoner, ikke jordkloden. Anonymkode: f388e...93b 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Phoenix Heart Skrevet 23. april 2023 #13 Del Skrevet 23. april 2023 Alt er jo farlig, i følge ekspertene. Jeg tenker sunn fornuft og spis variert, så kommer man langt. 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2023 #14 Del Skrevet 23. april 2023 Absolutt ALT mellom himmel og jord kan jo selvfølgelig forårsake kreft eller what ever, i alle fall i det lengre løp. Snakk om hysteri... Anonymkode: 386c6...d7f 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2023 #15 Del Skrevet 23. april 2023 Jeg har fått diabetes 2 og spiser nesten aldri rødt kjøtt. Men karbohydrater derimot - det har jeg måttet kutte kraftig ned på. Anonymkode: 5bfb6...5e0 7 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grüner Skrevet 23. april 2023 #16 Del Skrevet 23. april 2023 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Da kan endelig den saken legges død. Fra før av vet vi at rødt og bearbeidet kjøtt gir kreft og hjerte/karsykdommer. Og nå også diabetes 2. https://www.nrk.no/trondelag/ny-studie-kobler-darlig-kosthold-til-14-millioner-tilfeller-av-diabetes-type-2-1.16377754 Resultatene fra den nye studien viser at man i Norge i 1990 estimerte at 64,9 prosent av tilfellene av sykdommen skyldtes dårlig kosthold. I 2018 hadde dette tallet steget til 75,1 prosent. Og grunnen til dette? Vi spiser for mye rødt og bearbeidet kjøtt, mener forskerne. I tillegg har vi nordmenn et utilstrekkelig inntak av fullkorn. Anonymkode: 7f9bf...e00 Slutt og overdramatisere. Dårlig kosthold kan føre til diabetes 2, og som med all annen mat er det snakk om mengder og hyppighet. Kjøtt i seg selv er ikke farlig, tvert imot inneholder mange viktige næringsstoffer. Virker som din agenda er å prøver å skremme folk til vegetarisme. 6 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malindalin Skrevet 23. april 2023 #17 Del Skrevet 23. april 2023 Jeg har fått påvist svangerskapsdiabetes nå og må måle blodsukker flere ganger daglig. Gjett hva som gir meg høyt blodsukker? Brødmat, juice og ultraprosessert mat. (Og selvfølgelig sukker). Spiser jeg ren mat og fokuserer på animalsk mat som feks storfekjøtt og egg blir blodsukkeret perfekt. Merkelige at mat vi har spist i tusenvis av å plutselig gjør oss syke 🤡 8 22 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2023 #18 Del Skrevet 23. april 2023 Malindalin skrev (8 timer siden): Jeg har fått påvist svangerskapsdiabetes nå og må måle blodsukker flere ganger daglig. Gjett hva som gir meg høyt blodsukker? Brødmat, juice og ultraprosessert mat. (Og selvfølgelig sukker). Spiser jeg ren mat og fokuserer på animalsk mat som feks storfekjøtt og egg blir blodsukkeret perfekt. Merkelige at mat vi har spist i tusenvis av å plutselig gjør oss syke 🤡 Det er forskjell på hva som gir høyt blodsukker etter at du har fått sykdommen og hva som utløste sykdommen i utgangspunktet. Når det er sagt spiller gener en stor rolle også, og du kan godt ha vært uheldig å fått dette selv om du har hatt et bra kosthold. Det er snakk om økning av risikoen. Anonymkode: 2d105...19b 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Doktor Dyregod Skrevet 23. april 2023 #19 Del Skrevet 23. april 2023 Drikker man 7 liter vann på en time kan man dø. Dropper ikke vann for det. Alt med måtehold er nok tingen. Spis variert og kos deg. Er jo hysteri i det meste. 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2023 #20 Del Skrevet 23. april 2023 Les hva de sier. De sier "dårlig kosthold" og så lister de opp at man skal spise mer av det folk flest tror er sunt og mindre av det folk flest tror er usunt. Bare det er et rødt flagg. Denne studien er en epidemiologisk studie. Det betyr at de bare observerer og ikke endrer noe. En observasjonsstudie kan aldri bevise årsakssammenheng. Det kan være tilfeldig sammenhenger eller noe de har felles. For eksempel vil en observasjonsstudie vise en sammenheng mellom iskremsalg og drukningsulykker. Betyr det at jo mer iskrem man spiser, jo høyere sjanse har man for å drukne? Sannsynligvis ikke. Det er nok heller det at når det er varmt, så spiser man mer iskrem og så bader man mer. De som spiser mindre rødt kjøtt, mindre bearbeidet kjøtt, mindre raffinerte karbohydrater, mindre fruktjuice, mer fullkorn, mer belgfrukter, mer grønnsaker uten stivelse, mer nøtter og frø, er de helsebevisste. Det betyr ikke at alle disse punktene, eller noen av disse en gang, er riktige. Særlig ikke når en epidemiologisk studie "bekrefter" det vi allerede tror. Det er mye mer interessant hvis det viser det motsatte. Fordi da betyr det at disse helsebevisste menneskene har høyere risiko for noe enn mennesker som er mindre helsebevisste. Andre ting helsebevisste gjør: spiser renere mat (altså mindre søppelmat) flinkere til å drikke vann som tørstedrikk trener mer røyker mindre drikker mindre alkohol passer på å få nok søvn passer på å stresse mindre passer på å ha gode forhold til venner og familie og mye mer. Og så har vi også hawthorne-effekten. Når man svarer på slike spørreundersøkelser så vil mennesker pynte på sannheten. De som spiser rødt kjøtt en gang i uka vil kanskje svare at de spiser det en gang i måneden. De som spiser det hver dag vil kanskje svare at de spiser det en gang i uka. Så nei, vitenskapen har definitivt ikke konkludert at inntak av rødt kjøtt gir deg diabetes type 2. Anonymkode: 018e3...e95 4 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå