Nattens rytter Skrevet 21. april 2023 #1 Skrevet 21. april 2023 (endret) Ungane på gymnaset på Gibostad lærer seg å stella geiter på skulen. Slik burde det vera på mest kvar ein skule på bygda. Lat ungane taka hand om geiter og anna småfe på skulen. Det er vel so viktig som mykje av det andre dei lærer på skulen. https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/vil-at-geita-skal-spises-istedenfor-a-kastes-1.16348619 Endret 23. april 2023 av Nattens rytter 1 1
AnonymBruker Skrevet 21. april 2023 #2 Skrevet 21. april 2023 https://forum.kvinneguiden.no/topic/1651449-hva-slags-kjemiddager-har-du-spist-i-det-siste/ Anonymkode: 9b956...67c 1 1
AnonymBruker Skrevet 24. april 2023 #3 Skrevet 24. april 2023 Jeg skjønner ikke hvorfor kje og geit ikke blir spist mer av her i landet. Magert, mild smak, og passer til det aller meste☺️ Men av en eller annen grunn virker svært mange negativ til å smake, både på kjøtt og melk. Hilsen geitebonden som spiser stortsett bare geit og kje som kjøttmat. Anonymkode: 0c412...85c 1 2
AnonymBruker Skrevet 24. april 2023 #4 Skrevet 24. april 2023 Geitekjøtt og -melk har jeg forsøkt å like, det er jo mer bærekraftig med småfe enn storfe. Men nei, det er og blir forferdelig begge deler. Jeg er desverre ikke begeistra for sau heller, med unntak av ribbe og fårepølse. Fårikål orker jeg to ganger hver høst, første gangen er det godt, andre gangen innser jeg at det er mer ønsket om at det skal være godt som får meg til å spise det. Men jeg skulle ønske jeg satte pris på det, om man ser på kvalitet og bærekraft i stefet for smak, så er det jo førsteklasses mat. Anonymkode: 9bdb9...36f 1
AnonymBruker Skrevet 24. april 2023 #5 Skrevet 24. april 2023 13 minutter siden, AnonymBruker said: Jeg skjønner ikke hvorfor kje og geit ikke blir spist mer av her i landet. Magert, mild smak, og passer til det aller meste☺️ Men av en eller annen grunn virker svært mange negativ til å smake, både på kjøtt og melk. Hilsen geitebonden som spiser stortsett bare geit og kje som kjøttmat. Anonymkode: 0c412...85c Jeg elsker kjekjøtt, men jeg spiser det dessverre sjelden fordi jeg ikke får tak i det. Ingen butikker i nærheten har det. Har heldigvis har jeg fått kjøpt direkte fra bonde i REKO-ringen, men som oftest passer det ikke å dra på en utlevering der. Så for min del er det tilgjengelighet og ikke lysten som setter stopper for konsumet. Anonymkode: 7918e...280 2 1
AnonymBruker Skrevet 24. april 2023 #7 Skrevet 24. april 2023 Tilgjengelighet, ja! Umulig å få tak i der jeg bor. Kjekkøtt er kjempegodt! Har spist fenalår av geit, det var også veldig godt. Og kjøttdeig av geit var helt supert. Kakao av geitemelk med litt kanel oppi = verdens beste! Anonymkode: e6cf1...f32 1 1
AnonymBruker Skrevet 25. april 2023 #8 Skrevet 25. april 2023 Jeg spiser mye kjekjøtt, fås kjøpt på Reko, Bondens marked (i blant i hvert fall) og ferskt på et lokalt slakteri når det er i sesong. Jeg synes det er en nydelig råvare som burde utnyttes mye mer - at hannkillinger i regelen destrueres rett etter fødsel fordi geitehold bare innebærer melk- og osteproduksjon synes jeg er absurd og opprørende, så jeg bruker så mye kje jeg kan. Geitehold er også avgjørende for å ivareta kulturlandskapet i fjellandet Norge. Problemet med tilgjengellighet blir en slags ond sirkel i dette tilfellet: Fordi produktet er lite tilgjengelig blir det lite omsatt, og dermed kan Nortura skylde på manglende etterspørsel når de nekter å produsere og distribuere kjekjøtt. Vi som forbrukere bør gjøre en innsats for å sørge for at ønsket om bedre tilgjengelighet på kjekjøtt når fram til de store produsentene. Og feks ved å poste om det vi lager av kjekjøtt i sosiale medier (jf lenken til tråden over). Anonymkode: 9b956...67c 3
AnonymBruker Skrevet 25. april 2023 #9 Skrevet 25. april 2023 Tilgjengelighet, her også. Jeg har stort sett bare spist kje i utlandet (Spania) og på landstedet til venninnen min der det er en geitebonde i nabolaget som vi kan kjøpe direkte fra. Her jeg bor vet jeg ikke om noe sted jeg kan få tak i kjekjøtt. Anonymkode: 92bea...441 1
Nattens rytter Skrevet 27. april 2023 Forfatter #10 Skrevet 27. april 2023 (endret) Meny plar taka inn kjekjøt. Det er òg mogeleg å få iskrem laga på geitmjølk. https://issuu.com/rakkar/docs/coop_nordvest_lokalmatavis_2023?fr=sYWZlZDU5NjQxNzI&fbclid=IwAR1A-WE3E4PKpQq_oL_MoFSbk9p2L3YlqYiBDXH9Sdt9ULGTh_6HW2DqHds Endret 27. april 2023 av Nattens rytter
AnonymBruker Skrevet 28. april 2023 #11 Skrevet 28. april 2023 Er ikke mange år siden de hadde overfulle lagre med geitekjøtt og man kunne kjøpe 400g til 20kr pakken. Men selv nå har de fulle lagre med kjøttvarer de ikke klarer å bli kvitt, og enda skrur dem opp prisene. Forstå det den som kan. Anonymkode: 662df...0f2
Tomas77 Skrevet 29. april 2023 #12 Skrevet 29. april 2023 On 4/24/2023 at 10:53 PM, AnonymBruker said: Jeg skjønner ikke hvorfor kje og geit ikke blir spist mer av her i landet. Magert, mild smak, og passer til det aller meste☺️ Men av en eller annen grunn virker svært mange negativ til å smake, både på kjøtt og melk. Hilsen geitebonden som spiser stortsett bare geit og kje som kjøttmat. Anonymkode: 0c412...85c Uvant for mange og norske ganer er veldig glade i det vante. Geit har også en ganske særegen smak. Selv er jeg glad i geitekjøtt i chilli og karibiske karriretter. Litt det samme med hest/føll som også kan være nydelig.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå