Gå til innhold

Vi diskuterer så det ryker.. om matolje!


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Kan kvinneguiden hjelpe oss med å bestemme hvilken matolje som er best til steking?

og hvilken som er best til salater for eksempel? Når vi først er i gang, smør på brødskiva? 😂🤪

#seriøs

Anonymkode: 64cae...354

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Kokosolje eller kvalitetssmør (røros/kvitseid f eks) er best til steking. Kvalitetssmør eller peanøttsmør er best på skive. Kaldpresset virgin olive oil er best på salat.

Anonymkode: e2558...4fb

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Til steking: Denne siden den tåler høy temperatur og er smaksnøytral 

Til salater syns jeg en god extra virgin olivenolje er best, men da holder jeg meg LANGT unna de på butikken (harsk olje, blæsh). Bestiller ofte fra Glunot siden de har olivenolje som faktisk smaker godt og ikke gammelt. Er sikkert andre som har god olje også, men jeg var innom der en gang og fikk smake på oljen, det ble en ny verden. 
 

På brødskiva bruker jeg kun bremyk mykere, eller olivero. 

Anonymkode: 8c566...227

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det kommer jo an på hva du skal lage....

Anonymkode: 6379c...523

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Personlig liker jeg best rapsolje til steking og baking. Jeg syns den har minst smak. 

 

Anonymkode: e3fee...d8c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel strengt tatt en smakssak, ikke noe man kan diskutere seg fram til enighet om. I motsetning til AB lenger opp er jeg for eksempel hverken tilhenger av peanøttsmør på skiven eller olivenolje på salaten... 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Kan kvinneguiden hjelpe oss med å bestemme hvilken matolje som er best til steking?

og hvilken som er best til salater for eksempel? Når vi først er i gang, smør på brødskiva? 😂🤪

#seriøs

Anonymkode: 64cae...354

Til salat er det best med olivenolje, jeg pleier å ha en dæsj olivenolje i mine salater - kjempe godt og fått mange positive tilbakemeldinger. Hvilken olje som er best til steking kommer jo helt an på hva som skal lages? 

Det finnes bare en type smør og det er meierismør, type Brelett, soft-flora, bremykt o.l er ikke smør, det er ultra-prosessert. Jeg bruker enten Tine meierismør, kviteseidsmør eller Røros økologisk. 

Anonymkode: 7ffff...e38

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

når jeg lager salat tar jeg bare og heller oppi oljen fra fetaosten

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Kan kvinneguiden hjelpe oss med å bestemme hvilken matolje som er best til steking?

og hvilken som er best til salater for eksempel? Når vi først er i gang, smør på brødskiva? 😂🤪

#seriøs

Anonymkode: 64cae...354

Meierismør, ghee eller kokosolje til steking

meierismør på brødskiva (eller nøttesmør - i så fall er mandelsmør best!)

Og en god olivenolje til salat.

Rapsolje og solsikkeolje anser jeg som nesten gift. 

Anonymkode: 2e078...fab

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Den dere liker best. Smaken er som baken, etc. Stekeolje må selvsagt tåle høye temperaturer.

Men er det noe dere MÅ bli enige om? Kan dere ikke ha flere oljer stående, og den som lager maten velger selv hvilken han/hun vil bruke? Med mindre det er en olje den andre VIRKELIG hater.

Anonymkode: 09010...b3f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Liker best sesamolje til maten(obs: den smaker en del) og extra virgin olje i salat. Bremykt som smør.

Anonymkode: a6101...415

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Til steking: Denne siden den tåler høy temperatur og er smaksnøytral 

Til salater syns jeg en god extra virgin olivenolje er best, men da holder jeg meg LANGT unna de på butikken (harsk olje, blæsh). Bestiller ofte fra Glunot siden de har olivenolje som faktisk smaker godt og ikke gammelt. Er sikkert andre som har god olje også, men jeg var innom der en gang og fikk smake på oljen, det ble en ny verden. 
 

På brødskiva bruker jeg kun bremyk mykere, eller olivero. 

Anonymkode: 8c566...227

Signerer denne. Da jeg for noen år siden leste meg opp oljer osv, så har jeg holdt meg til disse oljene selv

Anonymkode: 807eb...fb3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kan du ikke bare bruke det du liker best selv?

Her er det kun ekte smør som gjelder og har ingen olje på salater.

Anonymkode: c1dd5...23c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

Rapsolje og solsikkeolje anser jeg som nesten gift. 

Anonymkode: 2e078...fab

Enig.

Anonymkode: 04b02...5ff

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Smak og behag. Det er bare å prøve seg frem og lese seg opp om en er i tvil, ingen grunn til å diskutere så det ryker.

Anonymkode: 64a7c...5c8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Enig.

Anonymkode: 04b02...5ff

Hvorfor?

Anonymkode: 43329...e32

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Hvorfor?

Anonymkode: 43329...e32

Svært prosessert og høyt innhold av Omega - 6 som er inflammatorisk.

Anonymkode: c933d...077

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Mye går på preferanse. Men å steke med extra virgin olivenolje er no-go. 

Anonymkode: 0d7e4...c7e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (33 minutter siden):

Svært prosessert og høyt innhold av Omega - 6 som er inflammatorisk.

Anonymkode: c933d...077

Ikke i følge Helsedirektoratet. 
faktisk det helt motsatte. 
https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/ekspertuttalelse-om-fett/hvilke-planteoljer-er-sunnest

 

 

Anonymkode: 43329...e32

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Til steking: Denne siden den tåler høy temperatur og er smaksnøytral 

Anonymkode: 8c566...227

Skrevet ned ✍️....den må jeg prøve. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...