Gå til innhold

Hvorfor blir ikke pastaen i salatdisken giftig?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Det er farlig å la ferdig kokt pasta stå fremme på benken i mange timer, da kan den i verste fall bli giftig. 
https://forskning.no/forskeren-forteller-mat-mat-og-helse/sa-farlig-er-det-a-spise-ris-og-pasta-som-er-lagret-feil/733037

Hvordan unngår de at pastaen i salatbaren på butikken blir giftig? Den står jo fremme time etter time. Vil en evt kjøling i bunnen av salatbaren være nok til at den ikke blir farlig? Det er jo ikke like kaldt som i et kjøleskap? 

Anonymkode: cc0a4...4f2

Skrevet

Det gjelder strenge regler for serveringssteder og butikker når det kommer til både produksjon, lagring og servering av mat. Det stilles krav til hygiene i produksjon, tid til nedkjøling, oppbevaringstemperatur, emballering etc

Det er også regler for hvor lenge ulike matvarer kan stå fremme og hvilken temperatur de skal ha mens de står ute. 
Det betyr feks at den pastaen som står i disken både har kjøling og neppe er den samme gjennom hele dagen. I følge regelverket skal den ikke stå fremme «time etter time». Følges reglene byttes det ut, selv om du kanskje ikke ser det. 

Matsikkerhet i butikker og serveringssteder er strengt regulert, og det håndteres ganske annerledes enn hjemme på et random kjøkken. 

  • Liker 4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...