Gå til innhold

suppe av fenalår, går det?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fenalår synes jeg har en såpass spesiell smak at det blir best som ertersuppe. Til en kg. kjøtt med ben bruker jeg 250 gr. gule erter som vannes ut natten over. Deretter putter jeg kjøttet, ertene og 1,5 - 2 liter vann i en kjele sammen med en oppskåret gul løk og lar det koke i 2 - 3 timer (Til kjøttet løsner fra benet). Deretter plukker jeg kjøttet av benet, renskjærer det og putter det tilbake i suppen.

Serveres som den er eller evt. med kokte poteter.

PS. Hvis du er redd for at suppen skal bli for salt, kan det være lurt å vanne ut fenalåret noen timer på forhånd.

Endret av Leo

Denne oppskriften er fra Thomas Hornes bok Suppe.

Brennsnut

1 fenalår, nesten oppspist, ca. 300 g

2 l hønsekraft

2 l vann

persille

frisk timian

1 laurbærblad

3 gulrøtter

3 purrer

2 løk

1/2 sellerirot

1 persillerot

10 poteter

salt, pepper

Skjær av det meste av kjøttet fra fenalåret som fortsatt kan brukes. Legg fenalåret (brekk evnt i to) i en stor kjele, dekk med vann og kraft. Tilsett urtene, la småkoke i en time, fjern urtene.

Tilsett oppkuttede grønnsaker og fenalårkjøttet og småkok videre 1 time. Smak til med grovhakket timian, salt og pepper.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...