Gjest Gjest Skrevet 2. januar 2006 #1 Del Skrevet 2. januar 2006 I dag skulle jeg lage Focaccia i langpanne. Men i stedet for at den ble "kake-aktig" i konsistensen (med myk overflate og luftig inni) ble den hard på toppen og i bunnen. Den minnet litt om en tjukk pizzadeig. hvordan får jeg til at den blir luftig, høy og med myk konsistens? Jeg trenger virkerlig hjelp, for dette vil jeg få til. .. min stakkars samboer spiste høflig, og sa naaaam - veldig godt.. :grine2: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. januar 2006 #2 Del Skrevet 2. januar 2006 Kan vi få se oppskriften? Ellers må du kna godt, heve lenge og ha riktig ovnstemperatur. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bhsiltsk Skrevet 3. januar 2006 #3 Del Skrevet 3. januar 2006 All matlaging er kjemi, og hvis noe ikke er helt som det skal, blir resultatet feil. Hard overflate kan ha flere årsaker, og det ville hjulpet om du ga litt mer informasjon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. januar 2006 #4 Del Skrevet 3. januar 2006 Kan vi få se oppskriften? Ellers må du kna godt, heve lenge og ha riktig ovnstemperatur. ← Ja, selvfølgelig. Jeg brukte 3,5 dl vann 1 dl olje 1 ts salt 25 gr gjær mel til deigen ble fin (ca 4 dl) fyllet slik det skal være (utelater det her ) Deigen hevet først i 1 1/2 time. Så la jeg den utover på en langpanne og lot den heve i en time. (Deigen hevet seg godt). Så stekte jeg den ved 200 grader i 35 minutter. (Da var den blitt gylden). Vips og sim salabim: Så hadde jeg en steinhard Focaccia. Jeg vil lage det en gang til i dag, men denne gangen vil jeg at den skal være god! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 3. januar 2006 #5 Del Skrevet 3. januar 2006 Brukte du olje oppå? Dynk deigen godt med god olje når du har harr den over i langpanna, og pass på at du får dekket hele overflaten. Hev i en halvtime, arbeid oljen godt nedi. Bruk alle fingrene slik at det blir fordypninger. Hev en time til, og stek den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. januar 2006 #6 Del Skrevet 3. januar 2006 Brukte du olje oppå? Dynk deigen godt med god olje når du har harr den over i langpanna, og pass på at du får dekket hele overflaten. Hev i en halvtime, arbeid oljen godt nedi. Bruk alle fingrene slik at det blir fordypninger. Hev en time til, og stek den. ← Ja, jeg bruker olje oppå. Nei, nå skjønner jeg ikke hva jeg gjør gale Hva med steketiden? Og temperaturen? Kanskje jeg gjør noe galt der? Kortere steketid på høyere varme? Lengre tid på svakere varme? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 3. januar 2006 #7 Del Skrevet 3. januar 2006 Jeg bruker nøyaktig ovnstemperatur som deg, men steker min ca 10 minutter kortere. Kan ikke helt se at det er noe galt med oppskriften din heller. Kanskje du bare utelot noe, som du ikke kommer på? Prøv oppskriften en gang til, så ser du om det var en engangs greie. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. januar 2006 #8 Del Skrevet 3. januar 2006 Jeg bruker nøyaktig ovnstemperatur som deg, men steker min ca 10 minutter kortere. Kan ikke helt se at det er noe galt med oppskriften din heller. Kanskje du bare utelot noe, som du ikke kommer på? Prøv oppskriften en gang til, så ser du om det var en engangs greie. ← På Art of Taste skrives det at den skal stekes nederst i ovnen. Er det et triks? Men du, Arkana, blir ikke din Focaccia hard på overflaten? Eller er den myk? Hvordan ser du at den er ferdig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 3. januar 2006 #9 Del Skrevet 3. januar 2006 (endret) Den blir myk og god, kan ikke helt beskrive hvordan jeg ser at den er ferdig, den er gyllen på overflaten og kjennes "riktig" ut når jeg tar på den. Tror jeg bare fulgte oppskriften første gang, og den var perfekt etter riktig steketid og siden har jeg bare gjort det samme. Ovner er også litt ulike, så det er greit å finne riktig steketid og slikt for akkurat din ovn, men det burde ikke være så altfor stor forskjell. Her er min oppskrift i allefall. Focaccia (1 stk) 25 g gjær 2 dl lunkent vann 2 ss olivenolje 1 ts grovt havsalt 350 g hvetemel 2 ss olivenolje 2 ts grovt havsalt 3 ts frisk hakket timian, evt 1 ½ ts tørket Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og hvetemel og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve ca 40 minutter. Elt og klapp den flat ca 2 cm tykk. Legg på stekebrett. Dekk med klede og la heve ca 20 minutter. Lag små groper med fingertuppene. Drypp olje over og dryss over salt og rosmarin. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Endret 3. januar 2006 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. januar 2006 #10 Del Skrevet 3. januar 2006 Takk! Deigen er satt, og så får vi se da om det blir bra denne gangen. Takk for god hjelp! Holder dere oppdatert hvordan det går. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 3. januar 2006 #11 Del Skrevet 3. januar 2006 (endret) Du har ikke for stor lang panne sånn at leiven blir for tynn, og med såpass lang steketid kan det lett bli som en pizzabunn. Jeg bruker til min oppskrift en lanpanne på 25 x 35 cm og steker i 20-25 min på 200 graderC Focaccia ( olivenbrød). 2 ½ dl lunkent vann 7 g tørr gjær( en pose) ½ ts sukker Balndes la stå i ca ti min til det skummer. 400 g hvetemel evt spelt ¼ ts salt 1 ss helmelkspulver, kan sløyfes. Fyll: 1 dl olivenolje 4 pressede fedd hvitløk Fersk rosmarin hakket, ( bare bladene ikke stilkene) Ca 1-2 ss grovt salt til å strø over. Ca 30 sorte oliven uten stein. Sikt i saltet og melkepulveret og nesten alt melet. Kna det sammen til en jevn og fin deig. La heve i en time. Klapp deigen ut i en langpanne 20 x 30 cm eller lignede. Bland sammen fyllet og smør det utover press oliven litt ned i deigen og strø litt grovt salt over. La etterheve i ca 20 min. Stekes i 20-25 min på 200°C Dette brødet er nydelig til salater og pasaretter. Og i matpakken….. Endret 3. januar 2006 av pulverheksa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 3. januar 2006 #12 Del Skrevet 3. januar 2006 Jeg bruker denne foccaciaoppskriften, mer eller mindre ihvertfall 25 gram 1/2 pakke gjær 2 dl lunket vann 1 ts havsalt 2 ss olivenolje 350 g (ca 6 dl) hvetemel 2ss olivenolje 2 ts havsalt 2-3 ts hakket rosmarin Rører sammen ingrediensene og elter deigen blank og smidig. Lar heve til ca dobbels strl. Elter igjen og klapper ut i form/langpanne. Etterhever ca 20-30 min, kommer an på romtempraturen. legger på olje, salt og rosmarin. Steker på 200 grader ca 25 min. Den største forskjellen på oppskriftene er vel væskemengden og melmengden er ganske forskellig. Mulig at deigen er for løs og etterhevet for lenge slik at den "punkterer" i ovnen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. januar 2006 #13 Del Skrevet 3. januar 2006 Du har ikke for stor lang panne sånn at leiven blir for tynn, og med såpass lang steketid kan det lett bli som en pizzabunn. Mulig at du er inne på noe der.. Hvor tykk skal den være da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 3. januar 2006 #14 Del Skrevet 3. januar 2006 (endret) 3-4 cm ferdig hevet, og kanskje enda litt tykkere. Endret 3. januar 2006 av pulverheksa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 3. januar 2006 #15 Del Skrevet 3. januar 2006 Det er mulig deigen er litt liten, men det erogså mye mulig du rett og slett ikke har latt den heve lenge nok. Det skal være mye luft i foccacia. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. januar 2006 #16 Del Skrevet 3. januar 2006 JOHO! Den ble kjempegod! :grine2: Perfekt deig, tykkelse og smak. Den ble veldig godt mottatt. Takk for all hjelp! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå