Gjest Malina Skrevet 2. januar 2006 #1 Skrevet 2. januar 2006 Hei! Lurer på om noen har noen oppskrifter på sunne og gode fiskekaker? Gjerne skriv ca. hvor mange det blir ut av ders oppskrift. Line!
Gjest piaf Skrevet 2. januar 2006 #2 Skrevet 2. januar 2006 (endret) Fiskekaker 500 g fersk filet av hyse, lyr eller sei (jeg pleier å blande 50/50 sei og lyr) 2 ts salt revet muskat nymalt pepper 1/4 grovhakket løk gressløk (kan sløyfes) 1 toppet ss potetmel 2- 2,5 dl melk (?) Kjør fisk, salt, krydder og løk i foodprocessor til massen er seig. Tilsett potetmel og kjør litt til. Spe sakte med melk mens maskinen går til ønsket konsistens er oppnådd. Melkemengden her er litt relativ, rett og slett fordi jeg aldri pleier å måle opp på forhånd, jeg bare sper til jeg synes blandingen ser bra ut. Et triks for å se om farsen er passe spedd, er å ta en teskje farse i en kopp vann. Synker den og flyter raskt opp igjen, skal farsen være løs nok. Men her er det i og for seg ikke noe som er rett eller galt (og mine fiskekaker blir antakelig forskjellige hver gang). Legges med skje i panne og stekes i olje, oppskriften gir ca. 9 store fiskekaker. Endret 2. januar 2006 av piaf
Rosenrød Skrevet 2. januar 2006 #3 Skrevet 2. januar 2006 Går det greit å steke i olivenolje, eller vil den sette smak på kakene?
Gjest piaf Skrevet 2. januar 2006 #4 Skrevet 2. januar 2006 Jeg pleier å steke fiskekakene i olje med nøytral smak, feks solsikkeolje, av og til med litt smør i panna i tillegg. Har ikke prøvd med olivenolje, men om du liker smaken, er det vel ikke noe i veien for det?
Gjest piaf Skrevet 5. januar 2006 #6 Skrevet 5. januar 2006 Fiskekaker 500 g fersk filet av hyse, lyr eller sei (jeg pleier å blande 50/50 sei og lyr) 2 ts salt revet muskat nymalt pepper 1/4 grovhakket løk gressløk (kan sløyfes) 1 toppet ss potetmel 2- 2,5 dl melk (?) [...] Legges med skje i panne og stekes i olje, oppskriften gir ca. 9 store fiskekaker. ← Nå har jeg nettopp laget fiskekaker, og kan slå fast at jeg spedde med nøyaktig 2,5 dl væske (2 dl melk, 1/2 dl... fløte! ). Og så ble det ikke 9 fiskekaker, men 7. Akkurat en stor stekepanne full. Utrolig lett og raskt å lage når man har en foodprocessor og fersk fisk for hånden.
Gjest piaf Skrevet 5. januar 2006 #8 Skrevet 5. januar 2006 Går det an å bruke bare sei? ← Det går utmerket, fiskekakene blir da kraftigere på smak. Man kan bruke hva som helst av hvit fisk, bare den er fersk (opptint fisk fungerer ikke).
Gjest LoisLane Skrevet 5. januar 2006 #10 Skrevet 5. januar 2006 Får kjøpt noen nydelige fiskekaker her jeg bor - de er gule i fargen og litt spicy. Noen som har oppskrift på sånne?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå