Gå til innhold

Salamlaks, siste forbruksdag i dag, greit å steke i morgen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Såfremt det lukter greit når pakken åpnes? Eller kaste?

Anonymkode: d7174...a39

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det kan gå helt fint, men det vet du jo ikke før i morgen.

Ev. kan du fryse den ned her og nå og ta den opp tidlig i morgen, det går helt fint også.

Eller du kan tilberede den i dag og så varme den opp i morgen.

Anonymkode: 45501...b66

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frys den ned i dag og lag den i morgen. Det er jo fryktelig dumt å bare kaste den. 

Anonymkode: 4e7e2...ea7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde fryst i dag og stekt imorgen.

 

Anonymkode: f38e3...ce5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Matvarer du bør holde deg unna etter siste forbruksdag

- Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt

Anonymkode: a45ef...66d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):
Matvarer du bør holde deg unna etter siste forbruksdag

- Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt

Anonymkode: a45ef...66d

Hvilke matvarer er det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (5 timer siden):
Matvarer du bør holde deg unna etter siste forbruksdag

- Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt

Anonymkode: a45ef...66d

Listeria dør ved tilstrekkelig varmebehandling

Anonymkode: e0d11...f65

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 8.4.2023 den 15.24):
Matvarer du bør holde deg unna etter siste forbruksdag

- Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt

Anonymkode: a45ef...66d

Men salmalaks blir solgt som et produkt man kan bruke uten å steke. Om man steker det, er det naturlig at holdbarheten forlenges.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil fraråde alle å spise salmalaks eller annen oppdrettslaks. Hele produksjonen er en katastrofe for miljøet vårt, samt et dårlig produkt.

Anonymkode: b76a7...1b6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går nok fint å gå én dag over datoen. Siste forbruksdag er stemplet på lett bedervelig mat, som kjøtt og fisk for at maten garantert skal være sikker å spise inntil den datoen, så fremt den er oppbevart ved riktig temperatur. Det vil ikke si at den aldri må spises dagen etter! Det er ikke noe magisk som skjer nå i natt som gjør at maten plutselig er ubrukelig i morgen. Bruk sunn fornuft og luktesansen din. 

Til de som anbefaler å fryse ned: Dette er generelt ikke anbefalt å gjøre så nært inntil siste forbruksdag. Jeg har gjort det selv, gjentatte ganger. Handler ofte datovarer. Tror likevel ikke det har noe for seg å fryse ned kun for én natt. 

Anonymkode: 96256...8e4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 8.4.2023 den 15.24):
Matvarer du bør holde deg unna etter siste forbruksdag

- Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt

Anonymkode: a45ef...66d

Ts skriver at hun har tenkt å steke laksen. Da trenger hun ikke bekymre seg for listeria.

Anonymkode: 96256...8e4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...