AnonymBruker Skrevet 7. april 2023 #1 Skrevet 7. april 2023 Hei. Jeg trenger inspirasjon. Vi skal nå kutte maksimalt på prosessert mat og jeg trenger inspirasjon til barnevennlige oppskrifter. Barna er veldig glad i leverpostei, pølser og så videre prosessert kjøtt, men vi må kunne spise noe annet istedet. Det største problemet er middagsfronten. Hvilke oppskrifter bruker dere uten prosessert mat? Vi er litt lei av det typiske ''stekt kjøtt med grønnsaker ved siden av i tallerken'' typer middag. Anonymkode: c965c...027 1
AnonymBruker Skrevet 8. april 2023 #2 Skrevet 8. april 2023 Jeg kjøper dagens fangst fra båt. Lager gjerne opp fiskekaker eller fiskepinner. Fiskepinner lager du enkelt ved å dyppe filetstykker i mel, så egg, så brødrasp. Kjøper kvernet kalv på Reko (kun rent kjøtt), og lager alt fra hamburgere til kjøttboller til moussaka. Her er vi også glad i gryter som har godgjort seg en lang tid, men mange barn liker jo ikke "blandet mat". Potetmos av melne poteter er supert tilbehør. Bakte rotgrønnsaker i sesong. Brokkolipizza er utrolig nok en stor favoritt. Du kan lage gnocchi og blande med pesto, ruccola og cherrytomater. Supper er alltid populært, og enkelt å lage fra bunnen. Pokebowls. Skalldyr med hjemmelaget brød... Når det gjelder frokost lager jeg gjerne det samme en uke i slengen for å spare tid. Lager granola med tørket frukt, og har på gresk yoghurt. Lager en stor fritatta eller eggmuffins, gjerne med restegrønnsaker. Anonymkode: f98fc...af1
AnonymBruker Skrevet 8. april 2023 #4 Skrevet 8. april 2023 Gryteretter går an. Det tar ofte lang tid å lage, men hvis du lager mye om gangen kan du fryse ned i porsjoner og varme opp igjen når du trenger det. Varier med ulike typer grønnsaker og krydder. Om kjøttdeig ikke regnes som ultraprossesert (jeg er ikke sikker) kan du lage ting som kjøttkaker og burgere også. Fisk behøver ikke være "rett fra båten" for å ikke være ultraprossesert, men fiskekaker og sånt er jo det dessverre. Anonymkode: ea183...fc4
AnonymBruker Skrevet 8. april 2023 #5 Skrevet 8. april 2023 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Gryteretter går an. Det tar ofte lang tid å lage, men hvis du lager mye om gangen kan du fryse ned i porsjoner og varme opp igjen når du trenger det. Varier med ulike typer grønnsaker og krydder. Om kjøttdeig ikke regnes som ultraprossesert (jeg er ikke sikker) kan du lage ting som kjøttkaker og burgere også. Fisk behøver ikke være "rett fra båten" for å ikke være ultraprossesert, men fiskekaker og sånt er jo det dessverre. Anonymkode: ea183...fc4 Ts skrev prossesert ikke ultraprossert Anonymkode: e62f7...2fb
AnonymBruker Skrevet 8. april 2023 #6 Skrevet 8. april 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Ts skrev prossesert ikke ultraprossert Anonymkode: e62f7...2fb Stemmer, der feilleste jeg. Da utgår kjøttdeigen. Anonymkode: ea183...fc4
AnonymBruker Skrevet 9. april 2023 #7 Skrevet 9. april 2023 AnonymBruker skrev (På 7.4.2023 den 21.49): Hei. Jeg trenger inspirasjon. Vi skal nå kutte maksimalt på prosessert mat og jeg trenger inspirasjon til barnevennlige oppskrifter. Barna er veldig glad i leverpostei, pølser og så videre prosessert kjøtt, men vi må kunne spise noe annet istedet. Det største problemet er middagsfronten. Hvilke oppskrifter bruker dere uten prosessert mat? Vi er litt lei av det typiske ''stekt kjøtt med grønnsaker ved siden av i tallerken'' typer middag. Anonymkode: c965c...027 Vi har tre barn i hus å 5,8 og 13 og dette er noe av det som er populært her i hus: •Tomatsuppe med linsepannekaker http://www.veganmisjonen.com/2018/01/oppskrift-linsepannekaker-vegansk.html?m=1 1 stk løk finhakket 1 stk gulrot finhakket 1 stilk stangselleri finhakket 2 fedd hvitløk finhakket 2 ss olivenolje 2 ss tomatpure 2 bokser hermetiske tomater 0,5 liter grønnsakskraft , eller buljong (1 terning per 500 ml vann) 2 ss frisk oregano hakket 1 ts sukker salt og kvernet pepper •Fres løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og chili i olivenolje i en kjele i 3 minutter. •Ha i tomatpurè og la frese i ytterligere 1 minutt. •Ha i grønnsakskraft, tomater og oregano. •La koke i ca 20 minutter til alle grønnsakene er møre. •Kjør suppen jevn med en stavmikser. •Smak gjerne til suppen med litt sukker •Minestrone 1 stk rødløk 4 fedd hvitløk, finhakket 2 stilker selleristang, i terninger 2 stykker gulrøtter, mellomstore i terninger 1 boks hermetiske tomater, hele plommetomater 7 dl vann 2 stykker grønnsaksbuljongterning 1 stk laurbærblad 1 boks hvite bønner 0.25 stk purreløk, i tynne skiver 130 g pasta basilikum, fersk, hakket •Finhakk løk og hvitløk Skjær selleri og gulrot i små terninger. •Varm olje i en kjele. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri i et par minutter. •Tilsett hermetiserte tomater, vann, buljongterninger, chili, tørket oregano og laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i cirka 20 minutter. •I mellomtiden koker du pasta etter anvisning på pakken. •Når suppen har kokt i 20 minutter, tilsetter du purre og hvite bønner og lar dette trekke i noen minutter mens kjelen fortsatt står på platen. Ta ut laurbærbladet og tilsett pasta. •Server med hakket basilikum og grovt brød/rundstykker Søtpotetgryte med ris 2 løk, finhakket 3 hvitløksfedd, finhakket olje til steking 1/2 ss karri 1 boks (400g) kokosmelk 1 boks (400g) hakkede tomater 1/2 ts salt 1 boks (300g) linser 2 mellomstore søt •Stek løk og hvitløk i litt olje over middelsvarme 5-10 minutter til myk. Løken skal ikke ha farge. •Tilsett karripulver og stek videre noen minutter for å frigjøre aromaene i krydderene. •Tilsett kokosmelk, hakkedetomater og linser (uten lake). •Rør sammen og la det koke opp. Smak til med salt. •Ha i søtpotet og la det småkoke 15-20 minutter (gjerne under lokk) til søtpoteten er mør. (Det er fullt mulig å tilsette mer væske (vann) om du synes den trenger det. •Tilsett spinat og rør inn. Spinaten visner etterhvert i den varme gryten. Gjør dette gjerne i omganger om du ikke får plass til all spinaten på en gang. •Rør inn limesaft og smak til med salt •Spis med ris Kremet blomkålsuppe 2 stk blomkål 4 stk pastinakk 0.5 stk sellerirot 2 stk gul løk 1 fedd hvitløk 2 ss olje 2 l grønnsakskraft 2 klyper salt 1 klyper kvernet pepper 1 ts malt muskatnøtt 1 dl kokosmelk •Skjær opp alle grønnsakene i ca. like store biter Fres grønnsakene med litt olje i en stor gryte •Tilsett kraft slik at det såvidt dekker alle grønnsakene, eventuelt supplere med vann. •La det trekke/koke til grønnsakene er møre. •Bruk en stavmikser og kjør alt til en glatt masse. Eventuelt kan du kjøre alt i en blender. •Smak til krydder og kokosmelk. •Server med hjemmelaget krutonger Kremet pasta med erter • 400 g. tagliatelle • 2 stort blomkålhode • 4 dl. kokosmelk • 2 fedd hvitløk • saften av 1 sitron •salt + pepper •200 g frosne erter •Skjær blomkålen i små buketter og kok dem i noen minutter til de er møre. •Ha blomkålen over i en blender. Hell over kokosmelk, skvis over saften av sitronen og blend til du får en jevn blanding. Smak til med salt og pepper. •Bruk kokevannet til å koke opp ertene •Kok pastaen. Finhakk hvitløksfeddene og ha litt olje i en stekepanne. • Fres hvitløken i noen minutter og hell over pastasausen.r •Når pastaen er ferdig, blander du den inn i sausen og blander inn ertene. Anonymkode: e62f7...2fb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå