Gå til innhold

Hvorfor må man fjerne stilken på aspargesen?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg spiser ofte asparges, og vet at man skal fjerne enden på stilken. Kanskje 5-10 cm? Hvorfor gjør man det egentlig? Blir ikke så mye igjen. Er den giftig? 

Anonymkode: f53be...104

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Fordi den er hardere.. du kan sikkert spise den om du vil 😆

Endret av svartkatt
  • Liker 3
Skrevet

Knekker bare av de nederste 1-2 cm, akkurat så langt ned som du kan knekke med hendene😊 det er fordi den nederste biten er hard og trevlete. Hvis du knekker 5-10 cm, så knekker du veeeeldig mye god asparges bort!

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Den er hard og trevlete, og ikke spesielt god. 

Du kan fjerne den på "riktig" sted ved å knekke aspargesen. Der den knekker av seg selv er oftest der den går over fra å være hard og trevlete til sprø og god. :)

Anonymkode: ad9e7...9bc

AnonymBruker
Skrevet

Ooh, I see. 🤓 Da skal jeg knekke av litt mindre fra nå av og kun der den knekker selv. 

Har lett etter svar overalt og trodde den var giftig nederst. Var livredd 😅

Anonymkode: f53be...104

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Åja, jeg fjerner nok ikke 5-10 cm, men da vet jeg at jeg ikke trenger å dele den på midten, liksom. 😂

Anonymkode: f53be...104

Skrevet

5-10cm er alt for mye, kun noen få cm, og som andre har sagt her, så er bunnen mer trevlete 

Gjest Tøffenbøffen
Skrevet (endret)

..

Endret av Tøffenbøffen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...