Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Er ikke det fortsatt alt for mye?

Anonymkode: f0329...f46

  • Nyttig 1
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Så nettopp en dokumentar på NRK som sa max 50gram rødt kjøtt i uka 

Anonymkode: 49356...b5d

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Hvem bryr seg

Anonymkode: 39e32...ff4

  • Liker 8
  • Hjerte 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Koser meg med så mye rødt kjøtt jeg bare vil.

  • Liker 13
  • Hjerte 12
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Nei?

Spiser 400 g hver dag selv. 

Rent kjøtt, uten tilsetninger. Det er ikke sunnere med fisk fra forurenset hav, eller ihjelavlet kylling, eller importert mishandlet gris full av medisiner og drittmat.

Rent kjøtt (altså ikke pølser, burgere og slikt tull), i kombinasjon med annen ren mat, er best.

Anonymkode: 075d8...ccd

  • Liker 11
  • Hjerte 2
  • Nyttig 13
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (34 minutter siden):

Syns det var mye mer interessant å lese om kjøtt i forhold til bærekraftighet, siden vegetarianere og veganere alltid hopper over den delen.

https://www.aftenposten.no/norge/i/Llmpd1/klinge-angriper-nye-kostraad-truer-norsk-matberedskap 

Anonymkode: ce8df...7a7

Kildekritikk er fint å ha med seg i bakhodet og det å linke til en artikkel med Klinge er cherrypicking.Hun legger ikke skjul på sitt hat ovenfor veganere. Og nei vi hopper ikke over den delen,vi snakker om den gang på gang

https://www.faktisk.no/artikler/j7n90/nei-rodt-kjott-fra-breim-er-ikke-bedre-for-klimaet-enn-avokado-fra-chile
 

https://forskning.no/ny-klima-mat-og-helse/dropp-storfekjott-om-du-vil-spise-klimavennlig/294368
 

https://www.framtiden.no/tema/barekraftig-mat.html

https://www.theguardian.com/environment/2018/may/31/avoiding-meat-and-dairy-is-single-biggest-way-to-reduce-your-impact-on-earth

https://forskning.no/landbruk-klima-partner/endret-kosthold-beste-klimatiltak/488773


 

Anonymkode: 60768...347

  • Liker 5
  • Hjerte 1
  • Nyttig 9
AnonymBruker
Skrevet

Det er helt vilt mye, hadde ikke greid det om jeg hadde prøvd. Spiser kanskje 50 gram kjøtt i uka inkludert kylling. 

Anonymkode: 58703...91b

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Spiser langt mer enn 500 gram per uke, synes ikke det er mye og har ingen planer om verken å trappe ned eller slutte med dette.

Anonymkode: 2f8df...ce7

  • Liker 8
  • Hjerte 12
AnonymBruker
Skrevet

Om alle i hele verden hadde spist det så er det for mye.

Men det er nok omtrent det jeg ligger på, både for å spise variert, samt passe på egen kropp og tarmer. Kjøper fra lokale jaktlag og gårder. 

Anonymkode: e1006...738

Skrevet

Jeg spiser ca 800 gram i uken i snitt. Mer nå i påsken.  I tilegg kylling og det kjøtt som er i pålegg. 

  • Liker 4
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg beveger meg lengre og lengre vekk fra kostholdsrådene og får bedre og bedre helse og har det godt med det.

Det eneste jeg er redd for er at myndighetene skal bli så grepet av kjøtt- og klimafrykt at de setter inn kraftige tiltak for å presse oss til å kjøpe mindre av det, altså legge på store avgifter. Sukkertøy, brus, chips og ultraprosessert mat kommer sikkert til å forbli billig, og det spørs om de vil gjøre like mye for å ta de virkelige miljøsynderne, som flytrafikk og sånt.

Anonymkode: 09451...f13

  • Liker 9
  • Nyttig 11
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Hvem bryr seg

Anonymkode: 39e32...ff4

Noen av oss bryr oss om helsa og prøver å ikke stappe i oss for mye usunn mat

Anonymkode: f0329...f46

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Norsk natur er perfekt til kjøttproduksjon. Kjøper du kortreist kjøtt er det bedre for miljøet enn veldig mye annen mat.

Anonymkode: fbd23...dcc

  • Liker 8
  • Hjerte 1
  • Nyttig 10
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Syns det var mye mer interessant å lese om kjøtt i forhold til bærekraftighet, siden vegetarianere og veganere alltid hopper over den delen.

https://www.aftenposten.no/norge/i/Llmpd1/klinge-angriper-nye-kostraad-truer-norsk-matberedskap 

Anonymkode: ce8df...7a7

Kortreist er jo svært liten betydning for miljøet ettersom transport står for en mikroskopisk del av co2 utslippene ved produksjon av mat. 

E2DFF15F-62CC-4068-820F-4E3ACD5B3010.webp

Anonymkode: f0329...f46

  • Liker 4
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Kortreist er jo svært liten betydning for miljøet ettersom transport står for en mikroskopisk del av co2 utslippene ved produksjon av mat. 

E2DFF15F-62CC-4068-820F-4E3ACD5B3010.webp

Anonymkode: f0329...f46

Mange av de punktene kan ignoreres i norsk kjøttproduksjon.

Anonymkode: fbd23...dcc

  • Liker 4
  • Nyttig 10
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Mange av de punktene kan ignoreres i norsk kjøttproduksjon.

Anonymkode: fbd23...dcc

Masse kraftfôr i norsk kjøttproduksjon.. som importeres fra andre siden av jorda..

Anonymkode: f0329...f46

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Ikke bry deg om klimahysteriet, det er null problem med kjøttproduksjon. Eller å spise kjøtt, alt dette er politisk hysteri.

Kjøtt er den BESTE næringen du kan spise, helst fra beitedyr. Sau/lam etc....

Jeg spiser vel kjøtt 4-5 dager i uken, ca 150g hver gang av god kvalitet. Ellers øko kylling og villfisk.

Glem alt du leser fra "eksperter" som er imot kjøtt.

Anonymkode: 4eeee...d07

  • Liker 5
  • Hjerte 1
  • Nyttig 9
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Masse kraftfôr i norsk kjøttproduksjon.. som importeres fra andre siden av jorda..

Anonymkode: f0329...f46

Spis beitedyr.

Anonymkode: 4eeee...d07

  • Liker 2
  • Hjerte 3
  • Nyttig 8
AnonymBruker
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Spis beitedyr.

Anonymkode: 4eeee...d07

Nettopp.

Jeg har kjøpt inn til påsken nå. Villsau bestilt direkte fra bonden.

Anonymkode: fbd23...dcc

  • Liker 3
  • Hjerte 10

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...