AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #1 Skrevet 29. mars 2023 Opplever at når jeg bruker denne osten på pizza eller ostesmørbrød så smelter den ikke ordentlig, ser ut som et slags papirflak på en måte. Når jeg bruker denne osten som revet ost på varmspaghetti smelter den heller ikke. Flere som opplever det eller har jeg vært uheldig med min lett-ost fra Norvegia? Anonymkode: 9b359...101 1
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #2 Skrevet 29. mars 2023 Den inneholder rett og slett for lite fett, og er ikke like godt egnet til å smelte som den vanlige. Anonymkode: da685...25f 10 4
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #3 Skrevet 29. mars 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Den inneholder rett og slett for lite fett, og er ikke like godt egnet til å smelte som den vanlige. Anonymkode: da685...25f Ah er det fettet som gjør at mat smelter? Anonymkode: 9b359...101
AnonymBruker Skrevet 30. mars 2023 #4 Skrevet 30. mars 2023 Ost inneholder massevis av melkefett og når det varmes blir det flytende som er det vi oppfatter som at osten smelter. I lettost er det mye mindre melkefett og derfor smelter dette dårlig. Det er også samme grunn til at vegansk "ost" ikke smelter. Anonymkode: caed0...090 3 1
Brunhilde Skrevet 30. mars 2023 #5 Skrevet 30. mars 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Ost inneholder massevis av melkefett og når det varmes blir det flytende som er det vi oppfatter som at osten smelter. I lettost er det mye mindre melkefett og derfor smelter dette dårlig. Det er også samme grunn til at vegansk "ost" ikke smelter. Anonymkode: caed0...090 Definisjonen på "smelte" er at et stoff går fra fast til flytende form, så osten smelter, det er ikke bare noe vi "oppfatter det som". Men ja, lettost inneholder for lite fett til at den smelter ordentlig, så det er bedre å bruke en mindre mengde "vanlig" ost for et godt resultat. 1
AnonymBruker Skrevet 30. mars 2023 #6 Skrevet 30. mars 2023 Takk alle sammen, jeg var ikke klar over dette! Fikk lære etter noen forsøk på ostesmørbrød der osten gikk fra normal osteskive til brent papirflak, uten stadie av smelting i mellom. Så teit men nå skjønner jeg hvorfor! Anonymkode: 9b359...101
AnonymBruker Skrevet 30. mars 2023 #7 Skrevet 30. mars 2023 23 hours ago, AnonymBruker said: Ah er det fettet som gjør at mat smelter? Anonymkode: 9b359...101 Jepp Anonymkode: 310b6...798
AnonymBruker Skrevet 30. mars 2023 #8 Skrevet 30. mars 2023 Takk for at jeg klikket meg inn på denne tråden i rødvinsrusen. Da fikk jeg nok en grunn til å aldri kjøpe lett-ost. Anonymkode: d06a1...6c6 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå