AnonymBruker Skrevet 27. mars 2023 #1 Del Skrevet 27. mars 2023 Hørte at det øker risikoen for tarmkreft å spise egg. Misforsto jeg noe der? Anonymkode: 7353f...3be Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2023 #2 Del Skrevet 27. mars 2023 Det eneste som ikke er kreftfremkallende er faktisk tomat. Men de jobber med saken. Anonymkode: 5161c...82e 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2023 #3 Del Skrevet 27. mars 2023 Man kan bli gal av alle rådene rundt mat. Det mest kreftfremkallende er prosessert mat/junk mat, kjeks, brus, godteri, salami, pølser, osv. Spis egg, spis kjøtt, men velg lokalt og gressfora. Spis økologisk så mye som mulig, spis mye grønt. Vær ute, kos deg, stress så lite som mulig, og sats på det beste Anonymkode: 5fe89...80b 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2023 #4 Del Skrevet 27. mars 2023 Alt med måte. Anonymkode: 413e7...333 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Phoenix Heart Skrevet 27. mars 2023 #5 Del Skrevet 27. mars 2023 Ikke tro på alt du leser. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2023 #6 Del Skrevet 27. mars 2023 Jeg føler at alt man spiser gir risiko for tarmkreft. Det som er "positivt" med tarmkreft er at det på ingen måte er noe som kommer over natta. Tarmkreft starter som små polypper og bruker rundt 15 år på å utvikle seg til kreft. Ekstremt få under 50 år får denne krefttypen. Derfor er det nå screening tilbud for alle som er fylt 50 år. Tar man imot det screening tilbudet (koloskopi) og de finner polypper så fjerner de dem og man utvikler da ikke kreft, så er man på ny kontroll ca annethvert år. Finner man ingen ting så er det hvert 5 år ca. Har man allerede utviklet kreft så er den gjerne så liten at den er veldig grei og oppere og forholde seg til. Værre er det ikke. Det er klart man skal spise ting med måte men, man kan ikke gå rundt å frykte all mulig mat heller. Bare ha lav terskel for å oppsøke lege ved symptomer så går nok det meste bra, tenker jeg. Anonymkode: e3bea...283 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #7 Del Skrevet 29. mars 2023 Alt kan fremprovosere kreft. Vi kan ikke alt om mat, kropp og helse, så pust, ta det med ro - og spis alt med måte. Anonymkode: a5267...e13 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #8 Del Skrevet 29. mars 2023 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Alt kan fremprovosere kreft. Vi kan ikke alt om mat, kropp og helse, så pust, ta det med ro - og spis alt med måte. Anonymkode: a5267...e13 Celler muterer hele tida. Det er derfor vi er utstyrt med immunceller som patruljerer rundt i kroppen på jakt etter celler som ikke passer til oppskrifta og derfor ikke skal være i kroppen. De skadede og unormale cellene drepes fortløpende, slik at vi skal holde oss friske. Problemet er at vi må bevege oss for at disse immuncellene skal gå på jobb og patruljere rundt i vevet i kroppen på jakt etter skadede celler. Så lenge vi sitter i ro holder immuncellene seg i ro også. Bare spør Anne Spurkland. Mangel på bevegelse (som i "mosjon") er kreftfremkallende. Ikke egg. Anonymkode: 5161c...82e 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #9 Del Skrevet 29. mars 2023 absolutt ALT mellom himmel og jord kan vel føre til kreft, i det lengre løp... Anonymkode: 5f66a...156 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #10 Del Skrevet 29. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 27.3.2023 den 21.48): Jeg føler at alt man spiser gir risiko for tarmkreft. Det som er "positivt" med tarmkreft er at det på ingen måte er noe som kommer over natta. Tarmkreft starter som små polypper og bruker rundt 15 år på å utvikle seg til kreft. Ekstremt få under 50 år får denne krefttypen. Derfor er det nå screening tilbud for alle som er fylt 50 år. Tar man imot det screening tilbudet (koloskopi) og de finner polypper så fjerner de dem og man utvikler da ikke kreft, så er man på ny kontroll ca annethvert år. Finner man ingen ting så er det hvert 5 år ca. Har man allerede utviklet kreft så er den gjerne så liten at den er veldig grei og oppere og forholde seg til. Værre er det ikke. Det er klart man skal spise ting med måte men, man kan ikke gå rundt å frykte all mulig mat heller. Bare ha lav terskel for å oppsøke lege ved symptomer så går nok det meste bra, tenker jeg. Anonymkode: e3bea...283 En liten kommentar til screeningtilbudet. Det er så vidt jeg har forstått ikke tilbud om koloskopi, men en avføringsprøve som sendes inn. Og det gjelder se som fyller 55. Hvorfor det ikke gjelder alle over 55 (eller 50 for den saks skyld) er pussig siden den ikke burde kreve all verdens ressurser å teste en avføringsprøve. https://kreftforeningen.no/forebygging/screening-og-masseundersokelser/tarmscreeningprogrammet/ Anonymkode: f31e2...5b2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #11 Del Skrevet 29. mars 2023 AnonymBruker skrev (21 minutter siden): absolutt ALT mellom himmel og jord kan vel føre til kreft, i det lengre løp... Anonymkode: 5f66a...156 Hvis vi sørger for at immunforsvaret har nok av næringsstoffene som gjør at vi får til å produsere immunceller og vi i tillegg holder oss i bevegelse, slik at immunforsvaret er aktivt, er sjansen for å få kreft minimal. Vi omgir oss med mye som kan fremkalle kreft, men immunforsvaret holder oss kreftfri hvis vi gir det gode arbeidsforhold. Istedenfor å prøve febrilsk å unngå det som er "kreftfremkallende", hvorfor ikke snu på flisa og gjøre det som må til for at vi skal holde oss friske? Være mer ute i sola, f.eks.? Anonymkode: 5161c...82e 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #12 Del Skrevet 29. mars 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvis vi sørger for at immunforsvaret har nok av næringsstoffene som gjør at vi får til å produsere immunceller og vi i tillegg holder oss i bevegelse, slik at immunforsvaret er aktivt, er sjansen for å få kreft minimal. Vi omgir oss med mye som kan fremkalle kreft, men immunforsvaret holder oss kreftfri hvis vi gir det gode arbeidsforhold. Istedenfor å prøve febrilsk å unngå det som er "kreftfremkallende", hvorfor ikke snu på flisa og gjøre det som må til for at vi skal holde oss friske? Være mer ute i sola, f.eks.? Anonymkode: 5161c...82e Hjelper ikke å være mer ute i sola hvis livsstilen ellers er dårlig. Dårlig mat, mangel på næringsstoffer/vitaminer/mineraler, røyk, muggsopp, radon, inaktivitet, stress...det er en helhet som får kroppen til å tippe. Anonymkode: 5fe89...80b 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mars 2023 #13 Del Skrevet 30. mars 2023 Alt kan føre til kreft. Egg er en sunn og næringsrik mat du ikke trenger å være redd for (med mindre du er allergisk/annen medisinsk grunn). Pølser, chips, rødt kjøtt, godteri og bacon er mye verre. Når det er sagt har alle disse matvarene et plass i et balansert kosthold, både bacon og brokkoli, godteri og gulrot Anonymkode: e7d0d...d8b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Danseskjørt Skrevet 30. mars 2023 #14 Del Skrevet 30. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 29.3.2023 den 9.50): Celler muterer hele tida. Det er derfor vi er utstyrt med immunceller som patruljerer rundt i kroppen på jakt etter celler som ikke passer til oppskrifta og derfor ikke skal være i kroppen. De skadede og unormale cellene drepes fortløpende, slik at vi skal holde oss friske. Problemet er at vi må bevege oss for at disse immuncellene skal gå på jobb og patruljere rundt i vevet i kroppen på jakt etter skadede celler. Så lenge vi sitter i ro holder immuncellene seg i ro også. Bare spør Anne Spurkland. Mangel på bevegelse (som i "mosjon") er kreftfremkallende. Ikke egg. Anonymkode: 5161c...82e Er dette sant?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mars 2023 #15 Del Skrevet 30. mars 2023 Danseskjørt skrev (21 minutter siden): Er dette sant?? Hvis ikke Anne Spurkland på sine gamle dager har begynt å lyve for åpent kamera, så får vi tro det er sant. Hun forklarer opplegget i Aarebrot-forelesningen hun holdt om immunforsvaret ved Universitetet i Bergen tidligere i år. Spurkland snakker om immunforsvaret i fire stive timer, men opplevelsen er verdt hvert minutt for den som vil lære om immunforsvaret. Anonymkode: 5161c...82e 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå