AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #1 Skrevet 26. mars 2023 Sitter og skal ukeshandle hos Oda. Pleier å velge økologisk når det gjelder egg og grønnsaker når jeg kan. Så fikk jeg øye på disse prisforskjellene da jeg skulle ha brokkoli.... herregud. Det er mer enn dobbelt pris for en økologisk brokkoli sammenlignet med en "vanlig"! Jeg måtte rett og slett la lommeboka bestemme nå, og valgte den billigste, selv om jeg som sagt helst liker å bestille økologisk på enkelte ting. Hva gjør du når du møter sånne priser? Velger du økologisk og dyrest uansett, for deg spiller det ingen rolle, eller må du velge den rimeligste? Anonymkode: 29686...80e
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #2 Skrevet 26. mars 2023 Har det ikkje vore slike forskjellar i mange år, då? Anonymkode: d6240...857
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #3 Skrevet 26. mars 2023 Det er så utrolig trist 😢 Dessverre er økonomien min slik at lommeboken oftest får bestemme. Giftfri mat er åpenbart kun for eliten 😢 Anonymkode: 9756b...6ec 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #4 Skrevet 26. mars 2023 Velger det rimeligste. Ingen garanti for at såkalt økologisk er økologisk. Anonymkode: 90f15...56c 2
Snok1 Skrevet 26. mars 2023 #5 Skrevet 26. mars 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det er så utrolig trist 😢 Dessverre er økonomien min slik at lommeboken oftest får bestemme. Giftfri mat er åpenbart kun for eliten 😢 Anonymkode: 9756b...6ec Stol på Mattilsynet. Det blir ikke solgt giftig mat i Norge. Det er mange grunner til å velge økologisk mat, men å unngå gift i maten er IKKE èn av dem. Ærlig talt! 🙄🤪 5 2
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #6 Skrevet 26. mars 2023 For det første er det usikkert om økologisk mat har nevneverdige helseeffekter for oss sammenlignet med tradisjonell dyrket mat, for det andre er det mer krevende å dyrke - det er per i dag umulig å fø verden på økologisk dyrket mat. Så enn så lenge lar jeg lommeboka bestemme. https://forskning.no/landbruk-mat/er-okologisk-mat-sunnere-enn-annen-mat/1899569 Anonymkode: eb463...e1f 3
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #7 Skrevet 26. mars 2023 AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Har det ikkje vore slike forskjellar i mange år, då? Anonymkode: d6240...857 Det har vært forskjeller, ja, men jeg husker ikke eksakt på krona. Men det har ikke vært så mye som over dobbelt så dyrt å velge økologisk! ts Anonymkode: 29686...80e
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #8 Skrevet 26. mars 2023 Snok1 skrev (19 minutter siden): Stol på Mattilsynet. Det blir ikke solgt giftig mat i Norge. Det er mange grunner til å velge økologisk mat, men å unngå gift i maten er IKKE èn av dem. Ærlig talt! 🙄🤪 😂😂 dummeste jeg har lest på lenge!!!! Nivåene av sprøytemidler i maten er skyhøy! Bare i dumme lille Norge at det ikke snakkes mer åpent om dette! Anonymkode: 9756b...6ec 1 2
-jk- Skrevet 26. mars 2023 #9 Skrevet 26. mars 2023 Jeg velger aldri økologisk når det er snakk om grønnsaker. Økologisk jordbruk er ikke bærekraftig, om alle gikk over til det ville verden oppleve en hungersnød av katastrofale dimensjoner. 5 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #10 Skrevet 26. mars 2023 Jeg velger kortreist og norsk der jeg kan, koste hva det koste vil. Anonymkode: 6f124...7c0 2
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #11 Skrevet 26. mars 2023 AnonymBruker skrev (12 minutter siden): Jeg velger kortreist og norsk der jeg kan, koste hva det koste vil. Anonymkode: 6f124...7c0 For så vidt en god ide, selv om det måtte bli frosne grønnsaker på den kalde årstiden vår. Det er jo bare en svært kort tid på året her i Skandinavia at vi har sesong for egendyrkede grønnsaker som havner i ferskvareavdelingen. Men ja. Jeg skal se etter frosne brokkolibuketter i frysedisken (dyrket i Norge) neste gang jeg skal ha brokkoli. ts Anonymkode: 29686...80e 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #12 Skrevet 26. mars 2023 AnonymBruker skrev (36 minutter siden): 😂😂 dummeste jeg har lest på lenge!!!! Nivåene av sprøytemidler i maten er skyhøy! Bare i dumme lille Norge at det ikke snakkes mer åpent om dette! Anonymkode: 9756b...6ec Ja, dessverre har du rett. Dette er noko media sjeldan skriv om. Anonymkode: d6240...857 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #13 Skrevet 26. mars 2023 https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/nervegift-som-dreper-bier-og-fisk-er-tillatt-i-okologisk-landbruk-1.13095082 Nervegift som dreper bier og fisk er tillatt i økologisk landbruk Trodde du at økologisk mat ikke var sprøytet? Tro om igjen. Selv i Norge er det tillatt å bruke nervegift som dreper fisk og bier, så lenge sprøytemiddelet er laget av giftige planter. – Plantevernmidlene som er tillatt i økologisk landbruk kan være minst like giftig for folk som andre sprøytemidler. Den eneste forskjellen at midlene også finnes i naturen, sier Arne Grønlund, seniorforsker ved Norsk institutt for bioøkonomi. Anonymkode: 52821...b31 1 1
Snok1 Skrevet 26. mars 2023 #14 Skrevet 26. mars 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): 😂😂 dummeste jeg har lest på lenge!!!! Nivåene av sprøytemidler i maten er skyhøy! Bare i dumme lille Norge at det ikke snakkes mer åpent om dette! Anonymkode: 9756b...6ec Hvis det er det dummeste du har lest på lenge behøver du å lese mer. Hva får deg til å tro at mat som er sprøytet er mat som er giftig? Hva får deg til å tro at Mattilsynet tillater omsetning av giftig mat? Ser du hvor uhyrlig påstanden din er? 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #15 Skrevet 26. mars 2023 Snok1 skrev (2 minutter siden): Hvis det er det dummeste du har lest på lenge behøver du å lese mer. Hva får deg til å tro at mat som er sprøytet er mat som er giftig? Hva får deg til å tro at Mattilsynet tillater omsetning av giftig mat? Ser du hvor uhyrlig påstanden din er? Uhyrlig var nå å overdrive... Anonymkode: 7282a...222 1
Snok1 Skrevet 26. mars 2023 #16 Skrevet 26. mars 2023 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Uhyrlig var nå å overdrive... Anonymkode: 7282a...222 Hva er IKKE uhyrlig med å påstå at 80% av all mat som selges i Norge er giftig og at myndighetene ser gjennom fingrene med det? Mener du at slike anklager skal passere uten motstand? Mener du vi skal tenke at «det er godt vi har kritiske røster som kan tenke selv»? 2
Toast Skrevet 26. mars 2023 #17 Skrevet 26. mars 2023 Å spise økologisk over tradisjonell mat har ingen helsegevinster i følge forskningen. Anbefaler dokumentaren fra NRK Folkeopplysningen om temaet. De går over forskningen for å se om det er noen fordeler. https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2016/KMTE50009315/avspiller 5
mæsjæl Skrevet 26. mars 2023 #18 Skrevet 26. mars 2023 Sakte men sikkert blir vi kjemisk kastrert av cocktaileffekten fra sprøytemidler og annen hormonforstyrrende gift vi utsettes for i hverdagen. Jeg fortsetter å velge økologisk, så vil det forhåpentligvis bli billigere da det produseres større avlinger og effektiviseres etterhvert. 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #19 Skrevet 26. mars 2023 Vi kommer alle til å dø UANSETT. Vi er alle DØDELIGE. Så stopp å gråt over jævla grønnsaker, dere høres psykotiske ut. Anonymkode: e88b9...d7a 3
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2023 #20 Skrevet 26. mars 2023 11 hours ago, AnonymBruker said: Sitter og skal ukeshandle hos Oda. Pleier å velge økologisk når det gjelder egg og grønnsaker når jeg kan. Så fikk jeg øye på disse prisforskjellene da jeg skulle ha brokkoli.... herregud. Det er mer enn dobbelt pris for en økologisk brokkoli sammenlignet med en "vanlig"! Jeg måtte rett og slett la lommeboka bestemme nå, og valgte den billigste, selv om jeg som sagt helst liker å bestille økologisk på enkelte ting. Hva gjør du når du møter sånne priser? Velger du økologisk og dyrest uansett, for deg spiller det ingen rolle, eller må du velge den rimeligste? Anonymkode: 29686...80e Hvorfor kjøpe økologisk i det hele tatt, pris eller ikke, lurer jeg på ? Anonymkode: b288d...127 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå