Gå til innhold

Hvilke type krydder har du i hus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Overskriften taler for seg selv.

Her:

salt og pepper

Kanel

Grillkrydder original

Grillkrydder bbq

Kylling krydder, vanlig og tikka masala.

Pommes frites krydder

Piffi krydder 

Oregano

Pizzakrydder

Hvitlølspulver

Sitronpepper

Muskatnøtt

Dill

Gastromat 

Paprika pulver

Chicken and steak krydder

 

 

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Salt, pepper, kanel og "italian mix"

Anonymkode: 4e470...45b

AnonymBruker
Skrevet

Salt, svart pepper (malt), hel pepper, grov pepper, cayennepepper, aromat, grillkrydder, chiliflak, paprikakrydder, røkt paprika, løkkrydder, karri, tikka masala krydder, oregano, persille, gressløk, basilikum, kanel, kardemomme

Anonymkode: 39218...e95

AnonymBruker
Skrevet

Sikkert 50+ typer, om man regner med kryddermikser, så ingen gidder å lese totalen 😅 Lager mye asiatisk og afrikansk fra bunnen, så i tillegg til mye av det som er nevnt har jeg hvitløk og i ulike varianter, gurkemeie, ingefær, kardemommepods, hel cumin, hel koriander, stjerneanis, fennikel i flere varianter, kaffir lime leafs,tre typer paprika, og mye mer. Samt mer uvanlige (for norge) kryddermikser som byriani, katsu curry, five spice, berbere.. 

Og også ting som brukes til norske/nordiske tradisjonsretter, som ikke er nevnt, laubærblad, sennepsfrø og sennepspulver, einebær, kvann, mjødurt, ramsløk. 

Anonymkode: 1e13f...7e8

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
  • vanlig havsalt og fleur de sel
  • hel svart pepper
  • piment d'Espelette og pul biber/ Aleppo pepper
  • sterk røkt paprika, vanlig søtt paprikapulver
  • ceylonkanel, hel og malt
  • gurkemeie
  • karrypulver
  • garam masala
  • ras el hanout
  • sumac
  • oregano
  • spisskummen
  • malt koriander
  • fennikelfrø
  • herbes de provence
  • vaniljefrø og bourbon vaniljestang
  • kardemomme, malt og hele frø
  • allehånde
  • stjerneanis
  • muskatnøtt
  • safrantråder
  • laurbærblad
  • sennepsfrø
  • løkfrø/ nigella seeds
  • malt tørket ingefær

Ikke noe grillkrydder her i gården.

Anonymkode: 133bd...e47

Skrevet

Salt,pepper 

Gurkemeie 

Chiliflakes og powder 

Hvitløkpulver 

Paprika 

Koriander 

Spisskummen

Kanel 

Fennikelfrø

Kardemommefrø 

Sennepsfrø 

Muskat 

Stjerneanis  

Karri (krydderblanding) 

Laubærblad 

Anis 

Oregano 

Rosmarin 

Timian 

 

 

 

 

Skrevet

Har sjukt mye. Lager mye mat fra bunnen og mye mat inspirert av asiatisk og tyrkisk/arabisk kjøkken, så har litt av alt har jeg er følelse av😅

AnonymBruker
Skrevet

Alt mulig. Har en skuff full og enda litt til…

Anonymkode: e0b18...9c5

  • Liker 1
Skrevet
atropos skrev (4 minutter siden):

Har sjukt mye. Lager mye mat fra bunnen og mye mat inspirert av asiatisk og tyrkisk/arabisk kjøkken, så har litt av alt har jeg er følelse av😅

Vi er flere😋 Av og til må jeg dra google translate over den arabiske skriften for å finne ut hva det egentlig inneholdt. Ferdige blandinger har jeg ikke så mye av med unntak av curryer og 5spice.

  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet

•Bordsalt,flaksalt,tare salt og røkt salt 
•Svart pepper,sitronpepper,pepperkorn 
•Løkpulver  
•Hvitløkspulver                                                                                                                             •Røkt paprika   
•Malt ingefær  
•Hel og malt spisskummen 
•Hel og malt nellik 
•Sennepspulver  
•Allhånde  
•Sumac  
•Karri  
•Chilipulver  
•Garam masala  
•Vegeta 
•Gressløk,oregano og basilikum  
•Kala malak 
•Muskat 
•Kardemomme                                                                                                                              •Kanel 
•Næringsgjær  
•Pineapple Thai mix 
•Stjerneanis

 

 

Anonymkode: 9d5f9...208

Skrevet

I tillegg til salt og pepper, talte jeg nå opp at vi har 26 glass.  Har ingen blandingskrydder (piffi o.l.).  Talte ikke med stjerneanis, kanelstang og diverse kryddersalt.  Mens et glass cayenne eller salvie varer lenge hos oss, må vi stadig kjøpe mer timian.  Ikke bare bruker vi noen kryddere oftere enn andre, men noen er også mer drøye i bruk.   

Fint å som oftest trenger av krydder når man prøver seg på nye oppskrifter og retter.   

AnonymBruker
Skrevet

Tror jeg har sånn ca. alle de ulike krydderene du finner i krydderseksjonen på meny.

Men de som brukes mest er: sort og hvitt pepper, tørket koriander og persille, hvitløkspulver, løkpulver, paprika og røkt paprikapulver, tørket oregano.

Anonymkode: efb13...6a7

AnonymBruker
Skrevet

Mange! Salt, pepper. Basilikum, oregano, timian, dill, rosmarin. Spisskummen, gurkemeie, koriander, chili, amchur, garam masala, fenugreek, sennepsfrø, tørket ingefær, curry. Kardemomme, kanel, nellik, vanilje, muskat. Røkt paprikapulver. Sellerifrø. 

Garantert flere, dette er det jeg bruker mest. 

Anonymkode: d8419...f37

AnonymBruker
Skrevet

For mange til å gidde å ramse de opp. Vil ha krydder til all mulig mat da jeg ofte lager indisk, thai, kinesisk, mexikansk osv osv. 

Anonymkode: fdc3f...017

AnonymBruker
Skrevet

50+ minst, for mange til at jeg orker å ramse opp. Vi bruker imidlertid mye safran siden vi lager en del persisk mat, som kanskje ser ut til å være litt uvanlig utifra de andre innleggene.

tussi84 skrev (På 23.3.2023 den 23.06):

Overskriften taler for seg selv.

Her:

salt og pepper

Kanel

Grillkrydder original

Grillkrydder bbq

Kylling krydder, vanlig og tikka masala.

Pommes frites krydder

Piffi krydder 

Oregano

Pizzakrydder

Hvitlølspulver

Sitronpepper

Muskatnøtt

Dill

Gastromat 

Paprika pulver

Chicken and steak krydder

 

For å være pirkete er jo mye av dette krydderblandinger og ikke krydder.

Anonymkode: fdfb2...d62

  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Har det meste utenom salt. Bruker aldri salt 

Anonymkode: 9ee61...aa6

AnonymBruker
Skrevet

Salt, 3 typer

Pepper, malt og hel

Hvitløkspulver

Oregano

Basilikum

Rosmarin

Timian

Chilli, 2 typer

Kardemomme

Grillkrydder

Kanel

Paprikapulver

Chilli og lime krydder(gave)

Garam Masala

Ingefær

Gressløk

Cumin

Koriander

Karri

Salvie

Pomfritkrydder

Nellik

Allehånde

Tacokrydder

Dill

Muskatnøtt

Og mer har jeg faktisk ikke plass til :fnise: 

Anonymkode: 5811b...68c

AnonymBruker
Skrevet

Ser på dette som en fin memoreringsøvelse 😄

Bordsalt

Maldonsalt

MSG

Urtesalt

Tangsalt

Svart pepper

Hvitt pepper

Sichuanpepper

Tørke oregano

Tørket persille

Tørket rosmarin

Tørket dill

Tørket timian

Tørket søl (ment til å brukes som krydder)

Chiliflak

Chilipepper

Kashmir chili

Gochugaru

Kardemomme (malt, men har også hel grønn kardemomme)

Nellik (både hel og malt)

Stjerneanis

Ingefær (malt)

Kanel (både hel og malt)

Allehånde (malt)

Muskat (hel og malt)

Spisskummen (hel og malt)

Kardemomme (hel og malt)

Garam masala

Tandoori krydderblanding

Amchur

Gurkemeie

Karri

Bukkehørnkløver (hel og de tørkede bladene)

Sennepsfrø 

Fennikelfrø

Curryblader

Løkpulver

Laurbærblad

Nigellafrø

Kinesisk five spice

Paprikapulver

Røkt paprikapulver

 

 

Anonymkode: eae83...4bb

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har vel det meste av "rene" krydre som ikke er såkalte kryddermikser. Nok til at en kokk eller matentusiast skulle klart seg uten å klage for høyt. Ellers har jeg litt sånne asiatiske sauser, marinader, currypaste. Grillkrydder er vel den eneste kryddermiksen, for enkelthetens skyld. Diverse buljonger.

Synes det er bedre å bruke de rene krydrene, og heller blande passende krydre etter hva som skal lages. Da kan man lage hva man vil, og ting blir ikke for salt.

Jeg synes det er ordentlig trasig å komme til noen som kun har pepper og salt, og ellers bare masse ukurante krydre slik som grillkrydder, kyllingkrydder, tacokrydder, sitronpepper, hvitløkssalt osv.. Eller at alt skal være såkalt "meksikansk versjon" med spisskummen fordi de vil at alt skal smake taco.

Anonymkode: e73e8...165

AnonymBruker
Skrevet

- Salt (bordsalt og flaksalt)

- Pepper

- Aromat

- Kanel

- Kardemomme

- Paprikapulver

- Hvitløkspulver

- Cayennepepper

- Chilipulver

- Røkt paprika

- Chiliflak

- Løkpulver

- Rosmarin

- Oregano

- Basilikum

- Persille

- Laurbærblad 

- Nellik

- Garam masala

- Spisskummen 

- Enebær

- Karri 

- Gressløk

- Koriander

- Gurkemeie

- Muskat

- Allehånde

- Malt ingefær

Anonymkode: 6dc54...c0d

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...