Gå til innhold

Hva er din beste forrett ?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har fått i oppdrag å lage forrett til et vennelag. Vi blir ca 14 stk, både barn og voksne. Forretten må preppes/lages på forhånd og kunne fraktes. Det er lite oppvarmingsmuligheter da ovn og noen av platene  brukes til hovedrett.

Noen som kan hjelpe meg med gode forslag? 

Anonymkode: 3cbce...8d1

AnonymBruker
Skrevet

Asparges i spekeskinke.

Anonymkode: c433e...3bf

  • Liker 1
Skrevet

En halv avocado med rekesalat og ekstra reker oppi der steinen har vært.

AnonymBruker
Skrevet

Asparges på butterdeig (4 porsjoner)

3 butterdeigsplater
30miniasparges
dæsj olivenolje
litt flaket havsalt
nykvernet peppermiks

1.Ta butterdeigen ut av fryseren og la den tine i ca 20 min. Kjevle til den er nesten halvparten så bred.
Vask og rens aspargesene. Legg dem side ved side oppå butterdeigen.
2.Spre over et godt dryss med havsalt og nykvernet pepper.
 3.Sprinkle over litt olivenolje.
4.Stek på 225 grader i 15 min, til den er gyllen, sprø og oppfluffet


Butterdeig med miniplommetomater, rødløk og rosmarin(4 porsjoner)
3 butterdeigsplater
9 miniplommetomater
ca 1/2 rødløk
en neve frisk rosmarin
flaket havsalt
nykvernet sort pepper

1. Ta butterdeigsplatene ut av fryseren og tin dem i 20-30 min.
2. Sett ovnen på 225 grader og finn fram et stekebrett med bakepapir.
3. Kjevle butterdeigsplatene ut til omtrent dobbelt størrelse og legg dem side ved side på bakepapiret.
4. Kutt tomatene i skiver og rødløken i tynne strimler. Plukk av bladene på rosmarinen.
5. Legg tomat, rødløk og rosmarinblader på toppen av butterdeigsplatene. Krydre med litt flaket havsalt og nykvernet pepper.
6. Stek på 225 grader i ca 15 min, til de er gylne og har puffet opp.
 

Anonymkode: 0b896...18c

  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Min beste forrett er kamskjell, men det ville jeg ikke laget på forhånd. Jeg liker egentlig også best å lage en forrett som matcher hovedretten. Men jeg kan gi deg noen tips:

- antipasto, et lite utvalg av italienske oster og skinker. Litt olivenolje, oliven og godt brød til. 

- ceviche med reker 

- blinis med røkelaks og rogn

 

Er barna kresen, kan du lage en mer barnevennlig forrett til de som ønsker det. Eksempler kan være grønnsaker med dipp, smårettpølse med dippsaus eller lefse med (speke)skinke.

Anonymkode: 7d869...4b0

AnonymBruker
Skrevet
10 hours ago, AnonymBruker said:

Asparges på butterdeig (4 porsjoner)

3 butterdeigsplater
30miniasparges
dæsj olivenolje
litt flaket havsalt
nykvernet peppermiks

1.Ta butterdeigen ut av fryseren og la den tine i ca 20 min. Kjevle til den er nesten halvparten så bred.
Vask og rens aspargesene. Legg dem side ved side oppå butterdeigen.
2.Spre over et godt dryss med havsalt og nykvernet pepper.
 3.Sprinkle over litt olivenolje.
4.Stek på 225 grader i 15 min, til den er gyllen, sprø og oppfluffet


Butterdeig med miniplommetomater, rødløk og rosmarin(4 porsjoner)
3 butterdeigsplater
9 miniplommetomater
ca 1/2 rødløk
en neve frisk rosmarin
flaket havsalt
nykvernet sort pepper

1. Ta butterdeigsplatene ut av fryseren og tin dem i 20-30 min.
2. Sett ovnen på 225 grader og finn fram et stekebrett med bakepapir.
3. Kjevle butterdeigsplatene ut til omtrent dobbelt størrelse og legg dem side ved side på bakepapiret.
4. Kutt tomatene i skiver og rødløken i tynne strimler. Plukk av bladene på rosmarinen.
5. Legg tomat, rødløk og rosmarinblader på toppen av butterdeigsplatene. Krydre med litt flaket havsalt og nykvernet pepper.
6. Stek på 225 grader i ca 15 min, til de er gylne og har puffet opp.
 

Anonymkode: 0b896...18c

Hørtes godt ut! Serveres disse varme eller kalde?

Anonymkode: 81c03...32f

AnonymBruker
Skrevet

Børek

Vårruller

Anonymkode: 5599b...b10

AnonymBruker
Skrevet

Hva er hovedrett? Type protein, og kjøkken? 

Anonymkode: 2cf62...8be

AnonymBruker
Skrevet

Det viktigste for å finne en passende forrett er å vite hva hovedretten er.

Anonymkode: 6792f...897

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (51 minutter siden):

Hørtes godt ut! Serveres disse varme eller kalde?

Anonymkode: 81c03...32f

Begge deler funker :) 

Anonymkode: 0b896...18c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Har det ingenting å si hva hovedretten er? 

Snodigste jeg har vært borti. 

Anonymkode: 19af0...812

AnonymBruker
Skrevet

Caprese?

Anonymkode: 12b0c...46b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...