Stina234 Skrevet 22. mars 2023 #1 Skrevet 22. mars 2023 Historisk høyt overskudd. Dette stiller den svært høye prisstigningen på matvarer i et merkelig lys. Hvordan kan vi som forbrukere bidra til å presse matvareprisene ned til det nivået de burde ligge på? 5 2
Peters Skrevet 22. mars 2023 #2 Skrevet 22. mars 2023 (endret) Hver en krone burde bli fordelt på bonden,tranportøren, kjøpmannen & kunden (Verdikjeden). Dette er grunnen til at kapitalismen ikke er bærekraftig uten reguleringer. Endret 22. mars 2023 av Peters
Drizzt Skrevet 22. mars 2023 #3 Skrevet 22. mars 2023 (endret) Stina234 skrev (4 minutter siden): Historisk høyt overskudd. Dette stiller den svært høye prisstigningen på matvarer i et merkelig lys. Hvordan kan vi som forbrukere bidra til å presse matvareprisene ned til det nivået de burde ligge på? Selvfølgelig går de med historisk overskudd når flere og flere sulter i dette landet. Det er nå klart at det er butikkene som har pumpet opp prisene og tjent på det hele mens alle andre har tapt penger. Endret 22. mars 2023 av Drizzt 2 1
Jdz Skrevet 22. mars 2023 #4 Skrevet 22. mars 2023 Norgesgruppen gjør det helt greit og det er helt klart problematisk at en enkelt aktør har så mye av markedet. Isolert sett høres tallet kanskje høyt ut, men Norgesgruppen har altså tapt både markedsandeler og omsetning sammenlignet med 2020 og 2021. Resultatmarginen var på rundt 3,5% i 2022, noe som ikke er spesielt høyt, og ned rundt 40% sammenlignet med 2021. Dette tyder på at Norgesgruppens kostnader har økt betydelig mer enn inntektene deres har. Så når 3,5% margin er for mye, hvor mye mener dere Norgesgruppen burde få lov til å tjene? Bør de drive gratis? Er 1% for mye? 2%?
Peters Skrevet 22. mars 2023 #5 Skrevet 22. mars 2023 Jdz skrev (38 minutter siden): Norgesgruppen gjør det helt greit og det er helt klart problematisk at en enkelt aktør har så mye av markedet. Isolert sett høres tallet kanskje høyt ut, men Norgesgruppen har altså tapt både markedsandeler og omsetning sammenlignet med 2020 og 2021. Resultatmarginen var på rundt 3,5% i 2022, noe som ikke er spesielt høyt, og ned rundt 40% sammenlignet med 2021. Dette tyder på at Norgesgruppens kostnader har økt betydelig mer enn inntektene deres har. Så når 3,5% margin er for mye, hvor mye mener dere Norgesgruppen burde få lov til å tjene? Bør de drive gratis? Er 1% for mye? 2%? % fungerer ikke med selskap med så store omsetninger at selv promiller med profitt blir milliarder. Kostnader, lønn og en fast avkastning er nok. 3
Druid Skrevet 22. mars 2023 #6 Skrevet 22. mars 2023 Stina234 skrev (59 minutter siden): Historisk høyt overskudd. Dette stiller den svært høye prisstigningen på matvarer i et merkelig lys. Nei det gjør det ikke. Det er helt naturlig konsekvens. Er kunnskapen om bedriftsøkonomi virkelig SÅ lav hos folk?
Hill83 Skrevet 22. mars 2023 #7 Skrevet 22. mars 2023 Peters skrev (6 minutter siden): % fungerer ikke med selskap med så store omsetninger at selv promiller med profitt blir milliarder. Kostnader, lønn og en fast avkastning er nok. Ja det bør aldri lønne seg å utvikle bedriften, betale mer skatt og tjene penger. Det bør være en maks grense slik at man mister iniativ til å vokse.
Druid Skrevet 22. mars 2023 #8 Skrevet 22. mars 2023 Peters skrev (5 minutter siden): % fungerer ikke med selskap med så store omsetninger at selv promiller med profitt blir milliarder. Kostnader, lønn og en fast avkastning er nok. Fullt mulig i et kommunistisk paradis. Hvis vi bare klarte få noe sånt til å virke. I den virkelige verden kreves det verdiskapning, og hvis det faktisk stemmer at forentingen er 3,5 %, så går Norgesgruppen på et relativt stort underskudd i år.
Isambard Skrevet 22. mars 2023 #9 Skrevet 22. mars 2023 (endret) Der var bra å høre. De har altså 3.5% overskudd. Det skal dekke formueskatt og investeringer. Mindre overskudd enn det er ikke bærekraftig i lengden. 96.5% av det maten koster går til alle andre enn eierne. Butikkene skal ikke ofre seg og tape penger for at staten skal ha superprofitt på energi. Endret 22. mars 2023 av Isambard 1
Drizzt Skrevet 22. mars 2023 #10 Skrevet 22. mars 2023 Isambard skrev (1 time siden): Der var bra å høre. De har altså 3.5% overskudd. Det skal dekke formueskatt og investeringer. Mindre overskudd enn det er ikke bærekraftig i lengden. 96.5% av det maten koster går til alle andre enn eierne. Butikkene skal ikke ofre seg og tape penger for at staten skal ha superprofitt på energi. Du skjønner at de som taper mest her er kundene og at butikkene tjener på kundenes behov for mat? 2
Jdz Skrevet 22. mars 2023 #11 Skrevet 22. mars 2023 Drizzt skrev (34 minutter siden): Du skjønner at de som taper mest her er kundene og at butikkene tjener på kundenes behov for mat? Skal ikke butikkene tjene penger da? Er ikke det hele poenget? Det et jo nesten ikke marginer her, så hadde Norgesgruppen gått i null hadde det fortsatt utgjort veldig lite på matvareprisene. 2
Melkebarten Skrevet 23. mars 2023 #12 Skrevet 23. mars 2023 10 hours ago, Stina234 said: Historisk høyt overskudd. Dette stiller den svært høye prisstigningen på matvarer i et merkelig lys. Hvordan kan vi som forbrukere bidra til å presse matvareprisene ned til det nivået de burde ligge på? Overskudd ja, så kommer alle skattene.
Maskinfører Skrevet 23. mars 2023 #13 Skrevet 23. mars 2023 Stina234 skrev (10 timer siden): Historisk høyt overskudd. Dette stiller den svært høye prisstigningen på matvarer i et merkelig lys. Hvordan kan vi som forbrukere bidra til å presse matvareprisene ned til det nivået de burde ligge på? Ingenting
herzeleid Skrevet 23. mars 2023 #14 Skrevet 23. mars 2023 Som andre er inne på blir jo spørsmålet hvor mye overskudd som er greit. I prosent er det jo ikke spesielt store summer, og ut fra verdier jeg kunne google meg frem til vil formueskatten alene kreve over 0,3 milliarder. Jeg regner med at reinvesteringer i driften og utvikling må hentes fra driftsoverskuddet og da sitter en ikke nødvendigvis igjen med så veldig mye per butikk likevel. Så hører det med til historien at dette er totalen og at det nok gjerne forutsettes at hver butikk går med overskudd, om de skal overleve. Dermed må jo nesten prisnivået være slik at alle butikkene klarer seg.
iliah Skrevet 23. mars 2023 #15 Skrevet 23. mars 2023 (endret) Dette er på ingen måte greit. Anbefaler å følge @anders_nordstad_blogg på instagram, som har satt seg inn i hvilken matvareindustri vi har fått i Norge. Han vant "Årets formidler" under Matprisen i 2022, og skriver bok om matsystemet vi har fått (som i bunn og grunn virker korrupt). Mye må frem! Endret 23. mars 2023 av iliah 1
Leselusa Skrevet 23. mars 2023 #16 Skrevet 23. mars 2023 Tråden er ryddet for brukerdebatt og svar til dette. Mvh. Leselusa, mod.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå