Grooo Skrevet 30. desember 2005 #1 Del Skrevet 30. desember 2005 Hvor mange dager lar du hardkokte egg ligge før du ev. kaster dem? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Imax Skrevet 30. desember 2005 #2 Del Skrevet 30. desember 2005 De kan godt ligge i 2-4 dager, etter mitt skjønn. Hvis de er grønne, så dropper jeg å spise dem. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/#findComment-2684003 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 30. desember 2005 Forfatter #3 Del Skrevet 30. desember 2005 Tror mine har ligget litt lenge nå, og jeg orker bare ikke ta sjansen på å kakke dem og lukte for jeg er kvalm som fy fra før... Hehe.. Kaster dem jeg Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/#findComment-2684010 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baby-E Skrevet 30. desember 2005 #4 Del Skrevet 30. desember 2005 kanskje like greit ja... jeg ville nok ikke spist de om de lå over to-tre dager.. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/#findComment-2684015 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 30. desember 2005 Forfatter #5 Del Skrevet 30. desember 2005 De er fra frokosten 1. juledag, og svigermor hadde lagt dem i døra på kjøleskapet så jeg så dem ikke før i dag. Nå er de vekk og nye egg koker til tomatsuppa her Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/#findComment-2684030 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 30. desember 2005 #6 Del Skrevet 30. desember 2005 Jeg kan godt oppbevare hardkokte egg i kjøleskap 5-6 dager. Om de har fått en grønn ring er ikke noe problem, det er ikke farlig og endrer ikke smaken, ser ingen grunn til å kaste mat som det ikke er noe galt med. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/#findComment-2684536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. desember 2005 #7 Del Skrevet 30. desember 2005 ser ingen grunn til å kaste mat som det ikke er noe galt med. ← helt enig! Greit at vi lever i et overflodssamfunn, men det går jo an å bremse den utviklingen? Og dessuten er det absolutt ikke farlig eller vondt å spise kokte egg som har ligget noen dager. Hvis dere kjøper smørbrød med egg på en kafe el bruker de høyst sannsynelig ferdigkokte egg fra Prior: disse kommer i store bøtter med holdbarhet på mye mer enn et par dager (har selv laget slike smørbrød på en kafe..) jeg har spist hardkokte egg som har ligget i kjøleskapet i mer enn en uke jeg: eggene var gode og jeg er fortsatt like frisk Det er nesten så jeg er fristet til å si at dere bør tenke på barna i afrika (slik min far alltid sa til meg hvis jeg prøvde å være kresen hjemme), men det ligger jo faktisk noe i det da.. Og ukokte egg har en holdbarhet på to uker lenger enn det det står på eggkartongene, bare så dere er klar over det (eu-direktiv som gjorde at de samme eggene plutselig fikk to uker kortere holdbarhet..) Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/#findComment-2684698 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plonk Skrevet 30. desember 2005 #8 Del Skrevet 30. desember 2005 Kjære alle, egg har utrolig lang holdbarhet. Stemplingsdatoen på esken til ferske egg er enormt misvisende. Egg kan oppbevares i mange, mange uker, opptil måneder uten at de blir dårlige. Jeg vet ikke om dere har lagt merke til det, men ferske egg som er hardkokte, er utrolig vanskelige å skrelle, halvparten av hviten følger med. Dette er blitt verre etter det nye direktivet med kortere holdbarhet, for da er eggene enda ferskere enn før. Vi pleier å ha egg liggende en stund før vi bruker dem for å unngå dette. Ferske egg er sånn sett et større problem enn gamle egg... Når det gjelder hardkokte egg, holder de også lenge. Å kaste dem etter to dager høres hysterisk ut, for å si det mildt. Vi koker noen ganger en hel haug med egg, skreller dem og lar dem ligge i en plastboks i kjøleskapet, som lett tilgjengelig pålegg. De har noen ganger ligget mer enn en uke, og de er nøyaktig like gode. Jeg har ikke testet lenger tid, men jeg kan ikke begripe at de skal bli raskt dårlige bare fordi de er kokt, når ferske egg har så lang holdbarhet som de har. Det skulle vært ulovlig å merke egg med dato slik det gjøres i dag. Og alle folk burde lære seg å smake og lukte på matvarer i stedet for å gå slavisk etter stempelet på emballasjen. Stempelet betyr ofte at maten begynner å reduseres i smak etter denne datoen, slik at leverandøren ikke lenger kan garantere at den er like god som den var. Mange tror jo at de kommer til å dø av forgiftning hvis de spiser utgått mat... Det er enorme mengder frisk mat som kastes i dette landet på grunn av dette. Det er sløsing!!! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/#findComment-2684875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 30. desember 2005 Forfatter #9 Del Skrevet 30. desember 2005 Ukokte egg bruker jeg i månedsvis over datostemplingen, det er ikke noe problem. Men når jeg stod her i sta og var kvalm som fy og trengte noe å spise der og da orket jeg ikke ta sjansen på at eggene ev. kunne lukte eller smake vondt. Har aldri prøvd 5 dager gamle egg før, og kjente at i dag var vireklig ikke dagen *ler* Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/166539-hardkokte-egg-med-skall/#findComment-2685358 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå