Gjest Gjest Skrevet 29. desember 2005 #1 Skrevet 29. desember 2005 Kan ikke dere komme med tips til gode, sunne og relativt billige middager? Skal på slankeren over nyttår...
Gjest 1111 Skrevet 29. desember 2005 #2 Skrevet 29. desember 2005 Wok med kylling/skinke/svinekjøtt, og ris/nudler som tilbehør.
Grooo Skrevet 29. desember 2005 #3 Skrevet 29. desember 2005 Du finner en del her: http://www.greteroede.no/oppskrifter/middager/
Gjest Aloha Skrevet 29. desember 2005 #4 Skrevet 29. desember 2005 Kanskje kjedelig, men fisk (i en eller annen variant) og kokte grønnsaker er en slager her når jeg skal være sunn. Eller kylling! Grillet kylling og salat, kyllingsalat, kyllingfilet og ris. Omelett med grønnsaker i er jo også godt og sunt.
Gjest piaf Skrevet 29. desember 2005 #5 Skrevet 29. desember 2005 Her er to av mine favoritter blant sunne fisk- og grønnsakskombinasjoner. Laks med tomat- og linsesalat (2 pers) 400-500 gram lakseskiver eller laksefilet saltes og pepres, dekkes med tynne sitronskiver og bakes i foliepakke i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. Linsesalat: 2 dl Puy-linser (dvs. små grønne) 1/4 presset sitron 1 stor ts fransk sennep 3 ss extra virgin olivenolje 1 fedd hvitløk (most med litt salt, bruk knivbladet) salt og pepper 1 finhakket rødløk 3 hakkede tomater 1 stor bunt hakket bladpersille Kok linsene møre (ca. 20 min) i usaltet vann. Lag sennepsvinaigrette og ha i en bolle sammen med hakket rødløk, hvitløk og tomater. Ha i de varme linsene så snart de er ferdigkokte, og rør tilslutt inn persillen. Salaten kan gjerne få stå ca. 10 min så smakene blander seg bedre. Server linsene og laksen med litt matyoghurt, og gjerne en ekstra sitronbåt. Torskefilet med kikerter og spinat (2 pers) 500 fersk filet av torsk eller hyse 1/2 sitron i skiver 1-2 boks(er) kikerter 1 stor pakke frisk spinat 1 rødløk i tynne båter 1 rød chili 2 fedd hvitløk olivenolje 5-6 middelhavsansjos (kan sløyfes) salt og pepper liten smørklatt extra virgin olivenolje Salte og pepre fisken, legg den på et stort stykke aluminiumsfolie smurt med litt olivenolje, dekk med tynne sitronskiver og pakk inn. Stek ved 200 grader i 8-10 min. Stek imellomtiden rødløkbåter, hakket chili og hvitløk i 1-2 min i litt olivenolje. Åpne et lite hjørne på foliepakken til den ferdigbakte fisken, og hell ut sitron- og fiskekraften gjennom en sil og ned i panna. Tilsett kikerter og evnt middelhavsansjos, og la småkoke under lokk 2-3 min, til kikertene er varme. Tilsett spinaten, og rør rundt til den faller sammen. Rør evnt inn en liten smørklatt, og smak til med salt og pepper. Fordel fisk og kikert/spinatblanding på to tallerkener, og sprinkle litt extra virgin olivenolje over både fisk og grønnsaker.
Gjest 1111 Skrevet 30. desember 2005 #7 Skrevet 30. desember 2005 Forresten, hvis du bruker søkefunksjonen vil du se at det har vært omtrent hundre like tråder som dette som det er ganske så gode tips i
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå