Hei på deg Skrevet 15. mars 2023 #1 Del Skrevet 15. mars 2023 Ser mange innlegg her på kvinneguiden om de ulike siving studiene og deres jobbmuligheter. Har noen av dere er faring med industriell kjemi og bioteknologi? Finnes det mange jobbmuligheter innenfor dette. Vurdere også nanoteknologi og indøl. Egentlig så aner jeg ikke hvilket siving studie jeg skal velge, evt om det finnes noe annet som er bedre for meg. Ser at på UiO har de litt forskjellige realfags-studier blant annet kjemi og biokjemi, fornybar energi og nanoteknologi (altså ikke ingeniørstudier). Hvilket siving studie har best jobbmuligheter? Vil helst ikke ende opp på kontor, eller å kun sitte foran en pc hele dagen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2023 #2 Del Skrevet 16. mars 2023 Det trengs ingeniører i alle retninger. Ingeniør er ikke en beskyttet tittel og en master i realfag kan ofte gi deg arbeid som ingeniør også. Hvis det er tittelen som er attraktiv. Mitt eneste tips er å velge det som du har anlegg for og det du er interessert i. Du skal komme deg igjennom 5 år med studier og etterpå skal du jobbe med det i maaaaange år. Velg det som du syns er gøy og spennende. Da vil du også få bedre karakterer og gjøre en bedre jobb. Anonymkode: e7f79...5dc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
DuMåkkeKommeHer Skrevet 17. mars 2023 #3 Del Skrevet 17. mars 2023 Jeg ville nok først og fremst fokusert på hvilket fagområde man liker og man får til, og så i andre omgang velge studie eller spesialisering også basert på hvilken jobb man vil kunne trives i, i og med at ingeniører nå er ganske stort behov for ingeniører generelt. Når det er sagt er det nok vanlig for de fleste sivilingeniører å jobbe i hvert fall deler av tiden på kontor, det kan jo være for eksempel å designe løsninger eller analysere prosesser i det fagfeltet man har valgt. Men det finnes jo så klart spesialiseringer som er mer praktiske enn andre, og man kan sikte seg inn etter hvert. Når det gjelder Industriell Kjemi og Bioteknologi (MTKJ) har jeg ikke gått det selv, men har vært involvert i å arrangere en karrieredag for dem og oss på nano, sjekk ut https://kjemidagen.no/no/companies for å se hvilke bedrifter som var med i fjor. De er kjent for å mye labnudervisning i studiet, og det er det nok gode muligheter for å jobbe i lab (analyse, legemiddelutvikling) om man vil det, eller eventuelt med prosesskjemi (virker som at det mye av dette i Norge, og det er vel den mest valgte spesialiseringen på MTKJ) som jeg vil tro kan være en kombinasjon av å styre prosessene gjennom digitale prosesskart, men hvor man gjerne holder til ved prosesshallen og kanskje det er litt praktisk også, er ikke helt sikker. Kjenner en som hadde deltidsjobb i oljebransjen under studiet og var noe offshore etter hvert. Det virker i hvert fall å være gode jobbmuligheter ved MTKJ, kanskje spesielt innen prosess. Andre typiske lab-retninger i samme gate som MTKJ er vel bioteknologi eller eventuelt nano for karakterisering (for eksempel Hydro driver litt med elektronmikroskopi av aluminiumet. Kan også være relevant for solceller i energibedrifter). Materialteknologi (MTMT) er jo også relevant, er vel en del metallutvinning i Norge også. Tekniske geofag er jo også en mulighet, vet ikke noe særlig om det, men jeg vil tro det er mindre praktisk «ut i naturen» enn om man studerer ren geologi (eller ren biologi for den saks skyld). Du nevner jo også indøk, dette er nok en slags krysning av ingeniør og økonomi/ledelse, så den skiller seg nok litt fra de andre, og jeg har inntrykk av at de fleste ønsker å jobbe med ledelse, forretningsutvikling, finans, strategikonsulent fremfor mer tekniske typiske ingeniørjobber, men dette er jo også jobber som typisk foregår på kontor. Hvilke studier som har best har best jobbmuligheter er vanskelig å si, det spørs jo hvilken type jobb du ser for deg. Og det er jo klart at det er en fordel å ha solide prestasjoner på studiet og skaffe seg erfaring, da vil man kunne få et bredere mulighetsrom. Jeg kan anbefale å sjekke ut diplomundersøkelser fra de ulike studiene, her er for MTKJ: https://www.hc.ntnu.no/bedrift/diplom/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå