Gå til innhold

nyttårsaften dessert.


Anbefalte innlegg

Gjest gjestefrk.
Skrevet

Middagen blir Kyllingsalat a la mor, drikke blir alkoholfritt både til mat og senere.

Men hva jeg skal lage til dessert er jeg helt tom på....og siden vi skal ha gjester så har jeg ikke veldig lyst på å servere "bare" iskake eller sjokoladepudding ellernoe heller....

Og ikke er jeg verdens beste dessert-kokk heller, så tips bør ikke være fryktelig kompliserte.

Noen som har noen ideer?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Jeg er veldig glad i sjokolademousse - det er lett å lage og om du anretter porsjonsvis ser det riktig så festlig ut.

Endret av Brunhilde
Gjest Anerikke
Skrevet

Står en deilig oppskrift på melkekartongene, creme bruleè... Anbefales!

Skrevet

Det finnes jo mange typer mix du kan lage dessert av.

Selv har jeg kjøpt inn to av Dr. Oetker sine:

MOUSSE au CHOCOLAT og PANNA COTTA.

De inneholder begge 2x4 porsjoner, tar 10 min og lage + 2 timer i kjøleskapet. Det eneste som skal tilsettes er melk og kremfløte.

Skrevet

En lekker fruktsalat! Lett å lage og elsket av alle - og ikke tungt og kvalmesøtt etter en god middag.

Skrevet

Slenger meg på anbefalingen om frusktalat.

Lag en litt festlig i ananas-skall eller melon-skall og ha i litt sjokolade og nøtter (hvis ingen er allergiske da). Server med vaniljesaus, is og/eller krem.

Skrevet

Vi skal ha crème brûlée på nyttårsaften. Enkelt å lage, lager den dagen før, og så bare karamellisere sukkeret rett før servering. Og så er det veldig godt, og ikke så tungt og mettende etter en stor nyttårsmiddag.

Skrevet

Creme bruleè eller hjemmelaget sjokolade mousse.

Skrevet

Hovedretten deres er jo ganske "light", så hvorfor ikke en smuldrepai til dessert? Kjempegodt og enkelt å lage. Fyll kan varieres etter ønske, epler, frossen eller frisk frukt, rabarbra osv. Server lunken med vaniljeis eller vaniljesaus, nam, nam!

Gjest Bhsiltsk
Skrevet

Dronning Maud pudding!! Nam nam nam!!

Til fem personer:

1 plate Dronning Kokesjokolade

Raspes på det nest fineste på rivjernet

10 plater gelantin

Bløtlegges i kaldt vann

Kok opp 1 dl vann, legg oppi gelantinplatene og rør godt. La stå til avkjøling mens resten lages.

5 dl kremfløte

1 ss vaniljesukker

Vispes stivt

5 egg

5ss sukker

Vispes til eggedosis

Den flytende gelantinmasse helles forsiktig oppi eggedosisen mens vispen går for fullt. Dette for at det ikke skal bli gelantinklumper.

Når alt er hatt oppi, blandes eggedosisen med kremen. Vend inn for å få mest mulig luft i desserten.

Når alt er blandet, has bitte litt i en stor glasskål. Strø sjokolade over, så det dekker hele overflaten.

Hell litt til masse oppi forsiktig. Strø sjokoladestrøssel over. Fortsett til det ikke er mer masse igjen, og avslutt med sjokoladestrøssel.

La stå i kjøleskapet til avkjøling et par timer.

Alltid en suksess hvor enn det blir servert.

Skrevet
Her blir det fruktsalat i år!

Søstern har slått seg vrang så det blir vist riskrem her... Men jeg skal i alle fall sette fram et stort fruktfat sendere på kvelden!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...