Gå til innhold

creme brulee


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har en enkel men utrolig god oppskrift for en som aldri har prøvd å lage det før?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Jeg prøvde meg på oppskriften jeg fikk av Arkana her. Den var veldig enkel å lage, og ble kjempegod.

Men som du ser ut fra tråden hadde jeg litt problemer med at de måtte stå fryktelig lenge i ovnen. Jeg har i ettertid (etter samtale med svigermor) funnet ut hva problemet mitt var - når en setter noe i vannbad i ovnen er det vist meningen at vannet skal være varmt, ikke kaldt.. :rodme::ler: Ikke lett å vite det der, selv om jeg ser logikken i det nå. Når temperaturen bare skal være 100 grader tar det jo ganske lang tid å varme opp vannet... ;)

Endret av Titta
Skrevet

Tusen takk!!! da gleder jeg meg til jeg får kjøpt inn ingrediensene!

Skrevet

Jeg hadde samme problem som deg, Titta, nå skjønner jeg sltså hvorfor... Godt jeg ramlet over denne tråden, hadde nemlig tenkt til å lage creme brulee til nyttårsaften :)

De kan fint lages i morgen, og stå over natten, ikke sant? Så strør jeg bare sukkeret over, og setter de under grillen på lørdag rett før de serveres?

Skrevet
Jeg har i ettertid (etter samtale med svigermor) funnet ut hva problemet mitt var - når en setter noe i vannbad i ovnen er det vist meningen at vannet skal være varmt, ikke kaldt.. :rodme:  :ler:

At jeg ikke tenkte på det selv da du lurte på hva som kunne ha skjedd. :klaske: Jeg kom forresten på en annen mulig årsak, og det er størrelsen på formene. Noen har små, litt høye former (som oftest hvite) istedet for de "tradisjonelle" brune som er brede og lave, og da trenger man lengre steketid også.

Veslepus: Ja, de kan lages dagen før. Jeg skal selv lage det til nyttårsaften-dessert, og jeg lager dem i morgen og setter dem i kjøleskap til de skal brukes. Da blir de også litt fastere (noe jeg foretrekker). Så strør jeg bare sukker over og karamelliserer rett før servering.

Skrevet

Sånn da står mine i ovnen!

Men de har enda ikke stivnet etter en time... Jaja... jeg økte temperaturen litt nå så får vi se... Jeg husket å bruke varmt vann i vannbadet da ;)

Skrevet
Sånn da står mine i ovnen!

Men de har enda ikke stivnet etter en time... Jaja... jeg økte temperaturen litt nå så får vi se... Jeg husket å bruke varmt vann i vannbadet da ;)

Jo og når det gjelder formene... Jeg har sånne bittesmå hvite former som jeg kjøpte på ikea... Mulig de er litt i høyeste laget?? Jaja, tålmodigheten lenge leve ;) De skal heldigvis ikke spises med en gang!

Selv om vi får besøk og jeg tenkte de skulle få smake i løpet av kvelden :sjenert:

Skrevet

Jeg hadde også slike hvite former - mine fra Living. Ett par cm høye kan jeg tenke meg. Får håpe de har stivnet nå da :rosasmil: Mine tok som sagt laaang tid - men når de først begynte å stivne gikk det veldig fort. Lykke til :rosasmil: Creme brulee er nammenam

Skrevet

Ja jeg tror de er ferdige nå, men er litt usikker på hvor stive de skal være...

Skrevet

Dere trenger nok en del lengre steketid med de hvite formene, siden de er mye høyere enn de tradisjonelle. Dere kan også ha i en ekstra eggeplomme.

Skrevet
Dere trenger nok en del lengre steketid med de hvite formene, siden de er mye høyere enn de tradisjonelle. Dere kan også ha i en ekstra eggeplomme.

Det skal jeg huske på neste gang iallefall!

Hvor stivt skal det være når de er klare?

Skrevet

Tja, vanskelig å beskrive egentlig. Skal være som en tykk krem, helt fast, altså ikke som vaniljesaus, men nærmere en pudding.

Skrevet

ok, da må de nok stå litt til.

håper mine ikke må stå i tre timer da... De er oppe i 2 nå...

Skrevet

Tenkte jeg skulle si at da jeg laget disse i går brukte jeg slike litt høyere hvite former. Jeg øket temperaturen til 150 grader og de ble helt perfekte etter 50-55 minutter.

Gjest gjest 0
Skrevet

:Nikke:

Det er nok det som er trikset ja!!

Brukte du bare de 5 eggeplommene da og?

Skrevet
Brukte du bare de 5 eggeplommene da og?

Ja.

Skrevet

Åååååh, Vampyyyyyra! Jeg vil ha!!! :sur:

(Pappa lagde forresten karamellpudding til dessert i går, de var gode på smak, men litt for kompakt i konsistensen)

Gjest gjest 0
Skrevet

:ler:

Vel nå har du oppskrift og alle triks her så det er bare å sette igang selv ;)

Skrevet

Har ikke ingrediensene, så du må nok til pers ;)

Gjest gjest 0
Skrevet

Har ikke selv nå jeg heller tenk ;)

De jeg lagde på fredag ble spist opp av besøket. Venninna mi er den værste godte og kakomanen jeg vet om

:ler:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...