Kelsey Skrevet 29. desember 2005 #1 Skrevet 29. desember 2005 Får ikke tak i folk som vet, så derfor spør jeg her: hvor på kalkunen skal steketermometeret stikkes inn? Jeg regner med at det er i låret, men er ikke sikker. Lurer også på hvor mange grader termometeret skal stå på når kalkunen er ferdig?
Gjest Gamle Alex Skrevet 29. desember 2005 #2 Skrevet 29. desember 2005 (endret) Kopiert fra kylling.no Inn i ovnen med kalkunen I motsetning til mye av den andre julematen, må ikke kalkunen serveres glohet. Den tåler godt å bare være lun, mens alt det andre tilbehøret som saus og poteter serveres rykende varmt. Et godt, praktisk råd er derfor: Stek kalkunen ferdig før du går i dusjen! Da slipper du å være redd for å søle fett på festklærne dine, og kalkunen får den hviletiden den har godt av før oppskjæring. Dekk den eventuelt til med litt aluminiumsfolie og legg et tykt håndkle over. Slik holder den seg passe lun i to-tre timer. En annen fordel med å la kalkunen hvile såpass lenge, er at det blir enklere å skjære kjøttet i pene skiver. Mange tror at kalkunen blir saftigere når du fyller den med stuffing, men dette er nok bare en myte. Saftigst kjøtt får du ved å steke fuglen bare til den er akkurat gjennomstekt, og ikke noe mer enn det. Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt anbefaler 1/2 times steketid per kilo. Det vil si at en kalkun på 6 kilo trenger 3 timer i stekeovnen ved 160 °C. Er den fylt, bør man plusse på 1/2 - 3/4 time på steketiden. Sett termometer der det er mest kjøtt og ikke inntil ben Endret 29. desember 2005 av Gamle Alex
Kelsey Skrevet 29. desember 2005 Forfatter #3 Skrevet 29. desember 2005 Takk for svar Men er det noen som vet hva termometeret skal stå på når kalkunen er ferdig?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå