Gå til innhold

Hønsebryst i mandelmelk


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet
Sitat

Mæn sculæ takæ høns kiøth af bryst thær thæt ær søthæth. oc riuæ thæt smath oc latæ thær til almandærs mialk. i en grytæ oc en fiarthing swo mykæt zukær. æssæ kiøth ær. oc æm mykæt smolt æssæ sukær ær. oc salt. oc latæ thæt siuthæ samæn vp a gløthæ oc røræ thæt fast

Mitt (sikkert dårlige) forsøk på en ganske direkte oversettelse fra gammeldansk:

Man skulle ta høns kjøtt av bryst der det er søtet(?) og rive det smått og la der til mandels melk. i en gryte og en fjerding så mye sukker. som kjøtt er. og like så mye smult som sukker er. og salt. og la det syde sammen opp å (oppå) gløde og røre det fast (stadig, uavbrutt).

Jeg er litt usikker på oversettelsen, spesielt av søthæth, æm og æsse

 

Men hva synes dere om oppskriften? Høns, mandelmelk, sukker, smult og salt?

Har noen av dere smakt dette? 

Anonymkode: 53c61...137

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Mitt (sikkert dårlige) forsøk på en ganske direkte oversettelse fra gammeldansk:

Man skulle ta høns kjøtt av bryst der det er søtet(?) og rive det smått og la der til mandels melk. i en gryte og en fjerding så mye sukker. som kjøtt er. og like så mye smult som sukker er. og salt. og la det syde sammen opp å (oppå) gløde og røre det fast (stadig, uavbrutt).

Jeg er litt usikker på oversettelsen, spesielt av søthæth, æm og æsse

 

Men hva synes dere om oppskriften? Høns, mandelmelk, sukker, smult og salt?

Har noen av dere smakt dette? 

Anonymkode: 53c61...137

Søtest kanskje?

Anonymkode: 53c61...137

  • 2 måneder senere...
AnonymBruker
Skrevet

Er det en dessert kanskje?

Anonymkode: 53c61...137

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...