Gjest Terrameta Skrevet 19. mars 2023 #41 Del Skrevet 19. mars 2023 On 3/11/2023 at 2:04 AM, AnonymBruker said: Hvorfor er der IKKE sunt? Bedre å steke maten i nøytral plantebasert olje heller enn smør. Olivenolje skal ikke stekes. Anonymkode: 5f4bb...55a Det går fint å steke olivenolje Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2023 #42 Del Skrevet 20. mars 2023 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Hvilke hormoner sikter du til eksakt og hvor mener du de kommer fra? Anonymkode: e822a...642 Du får sannsynligvis ikke et skikkelig svar. Det er bare veganerfeilinformasjon. Anonymkode: 39aa6...cf0 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2023 #43 Del Skrevet 20. mars 2023 Det virker som du rører sammen solsikkeolje og rapsolje? https://www.bramat.no/kosthold/matvarer/887-hvorfor-er-rapsolje-sa-sunt Anonymkode: c4b1d...b20 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2023 #44 Del Skrevet 20. mars 2023 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Det virker som du rører sammen solsikkeolje og rapsolje? https://www.bramat.no/kosthold/matvarer/887-hvorfor-er-rapsolje-sa-sunt Anonymkode: c4b1d...b20 Rapsolje inneholder erucinsyre, som er en gift. Rapsolje ble først klassifisert som "ikke egnet for mennesker" på grunn av sitt høye giftinnhold. Rapsolje nå kan inneholder 2% gift. Det er 2% for mye. Anonymkode: 39aa6...cf0 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #45 Del Skrevet 28. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 4.53): Fete meieriprodukter, som meierismør, er verre med tanke på inflammasjon enn vegetabilske oljer. Velg heller avokadoolje om du skal være hysterisk. Og så må du huske å droppe alt av sukker, rødt kjøtt, prosessert kjøtt, meieriprodukter, og ikke minst salt. Anonymkode: 8273a...5d5 sukker og prosessert kjøtt (som all annen prosessert mat) ja, rødt kjøtt, meieriprodukter og salt, nei. men av de tre siste ville jeg kuttet meieriprodukter lenge før salt og rødt kjøtt AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 11.46): Det vet du jo svaret på selv. Det er mange påstander, myter og misforståelser ute og går. Jeg har også blitt fortalt og lest at olivenolje ikke skal varmes. Det er i klasse med fem om dagen, begrens rødt kjøtt, spis ofte og lite osv. Diskusjonen blir bedre og hyggeligere hvis vi ikke tillegger hverandre dårlige motiver. Anonymkode: 29987...e09 Spis lite og ofte er en usunn gammel myte, det samme med begrens rødt kjøtt. Det burde være begrens prosessert kjøtt. Eller mer presist, prosessert mat. AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 13.16): TS vil diskutere inflammasjon. Der er rødt kjøtt en av verstingene. Anonymkode: 8273a...5d5 Nei. Soya, andre belgfrukter og raps er verstingene. Anonymkode: a7959...d2d 2 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #46 Del Skrevet 28. mars 2023 Olivenolje kan stekes med, men smør er enda bedre. Rødt rent kjøtt er sunt. Det du skal pase deg for er prosessert kjøtt (spekemat etc) fordi det inneholder nitritt og andre tilsetningsstoffer som er kreftfremkallende i store/jevnlige mengder. Egg er ikke farlig Planteoljer er østrogeniske og noen feks raps inneholder gift. Skal du spise bær, plukk dine egne Får og lammekjøtt er alltid grassfed og økologisk. Så spis mer av det. Ikke vær redd for fett. Bruk smør på brødskiva Anonymkode: d0f21...580 2 1 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #47 Del Skrevet 28. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 6.26): hva med å bruke en stekepanne uten at man har behov for olje? Anonymkode: c8d94...3c0 tror rapsolje er sunnere enn teflon for å være ærlig... Anonymkode: 91393...811 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #48 Del Skrevet 28. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 11.25): Olivenolje er ett av de beste alternativene for steking. Hvorfor kommer du med usannheter? Anonymkode: 801a7...55d Det gir en bismak. Mange merkelig påstander i denne tråden. At mettet fett er sunt, jaja, lykke til med hjerteinfarktet som 60-åring 🤷🏼♀️ Anonymkode: 5f4bb...55a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #49 Del Skrevet 28. mars 2023 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Olivenolje kan stekes med, men smør er enda bedre. Rødt rent kjøtt er sunt. Det du skal pase deg for er prosessert kjøtt (spekemat etc) fordi det inneholder nitritt og andre tilsetningsstoffer som er kreftfremkallende i store/jevnlige mengder. Egg er ikke farlig Planteoljer er østrogeniske og noen feks raps inneholder gift. Skal du spise bær, plukk dine egne Får og lammekjøtt er alltid grassfed og økologisk. Så spis mer av det. Ikke vær redd for fett. Bruk smør på brødskiva Anonymkode: d0f21...580 Får og lammekjøtt var tidligere foret med gressfôr. Nå får både voksne dyr og lam kraftfor. Dessverre. https://www.nrk.no/dokumentar/xl/advarer-mot-_griselam_-1.12813275 Anonymkode: 3b6cd...9fc 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #50 Del Skrevet 28. mars 2023 Dere som skriver så mye negativt om rapsolje, tenker dere at dere har bedre kunnskap og kompetanse enn helsedirektoratet? At de bare er ute etter å skade helsa til det norske folk? Anonymkode: 5f4bb...55a 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #51 Del Skrevet 28. mars 2023 Man skjønner at det er mye rart på dette forumet når det er så mange som synes innlegg om at Meierismør er sunt er nyttig. Og råd som går stikk i strid med anbefalingene. Anonymkode: 5f4bb...55a 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #52 Del Skrevet 28. mars 2023 Det sier seg litt selv at det ikke er sunt. Prosessert olje full av kalorier og tappet for næringsstoffer som ellers hadde fulgt med om man spiste fet fisk. Rett og slett unødvendig å ha i seg. Bruk heller en klatt «ekte smør» om man skal steke. Gir mer smak og. Anonymkode: 3f76c...7b9 7 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2023 #53 Del Skrevet 28. mars 2023 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Det sier seg litt selv at det ikke er sunt. Prosessert olje full av kalorier og tappet for næringsstoffer som ellers hadde fulgt med om man spiste fet fisk. Rett og slett unødvendig å ha i seg. Bruk heller en klatt «ekte smør» om man skal steke. Gir mer smak og. Anonymkode: 3f76c...7b9 Hvor tar dere det fra? Meierismør gir mye mettet fett. Det øker kolesterolet og sjansen for hjerte- og karsykdommer. Rapsolje er umettet fett, ergo gir det ikke den risikoen. Det inneholder både omega3 og omega6 fettsyrer. Anonymkode: 5f4bb...55a 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #54 Del Skrevet 29. mars 2023 7 hours ago, AnonymBruker said: Det gir en bismak. Mange merkelig påstander i denne tråden. At mettet fett er sunt, jaja, lykke til med hjerteinfarktet som 60-åring 🤷🏼♀️ Anonymkode: 5f4bb...55a Hjerteinfarkt (og overvekt, diabetes 2 osv) er en moderne sykdom, og kan dermed ikke være forårsaket av gammeldags mat. Før i tiden spiste man hovedsaklig fett fra dyr, det vil si smør, talg og ister, som i stor grad er mettet fett. Før i tiden var fettet fra gris enda mer fettet, da grisene fikk mer naturlig fôr. Økningen i hjertesykdommer har kommet i takt med økt inntak av frøoljer. Hvis du ser hvordan f.eks rapsolje lages, vil det nok ikke friste så mye lenger. Det kan på ingen som helst måte kalles noe i nærheten av naturlig mat for hverken mennesker eller dyr - men så ble det da også opprinnelig laget for å brukes i maskiner. Grunnen til at det ble videreutviklet (man fant måter å kjemisk fjerne den vonde smaken og redusere giftstoffer) til "mat" handlet nok aller mest om at de hadde et stort overskudd av slik olje de ikke fikk brukt. Hvis du lurer på hva mennesker er ment å spise, bør du se langt tilbake i historien, ikke til moderne tid hvor vi lager "mat" av ting vi aldri før har spist. Anonymkode: 29987...e09 4 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #55 Del Skrevet 29. mars 2023 7 hours ago, AnonymBruker said: Hvor tar dere det fra? Meierismør gir mye mettet fett. Det øker kolesterolet og sjansen for hjerte- og karsykdommer. Rapsolje er umettet fett, ergo gir det ikke den risikoen. Det inneholder både omega3 og omega6 fettsyrer. Anonymkode: 5f4bb...55a Husker du da vi ikke skulle spise mer enn et par egg i uka, fordi egg har mye kolesterol? Så fant de ut at kolesterolet i maten har omtrent null påvirkning på kolesterolet i blodet. Så viste det seg at det finnes to typer kolesterol, en "god" (HDL) og en "dårlig" (LDL) type. Så viste det seg at den "dårlige" typen kommer i to varianter, hvorav bare den ene er involvert i åreforkalkning. (Disse to subtypene måles ikke på vanlige blodprøver.) Man finner kolesterol i åreforkalkninger, og har derfor konkludert med at kolesterolet forårsaker forkalkning. Men det er etter hvert en del leger og forskere som mener at kolesterolet der heller bør ses på som et symptom heller enn en årsak. Og videre går det. Det vil komme mer forskning som forteller oss om kolesterol og dets effekter, og reglene og anbefalingene vil endre seg. I mellomtiden kommer vi ganske langt med sunn fornuft, og sunn fornuft tilsier at vi bør holde oss ganske nært vårt naturlige og opprinnelige kosthold. Det viser for så vidt også forskning, for urbefolkninger som spiser slik de alltid har gjort, dvs. uprosessert, fra naturen og som regel store mengder kjøtt (og absolutt ingen frøoljer), har utrolig mye bedre helse enn den vanlige moderne nordmann med sine rapsoljer og trankapsler og grovbrød og margarin. Anonymkode: 29987...e09 8 1 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #56 Del Skrevet 29. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 4.39): Rapsolje er prosessert olje, flere studier viser at det skapet inflammasjon i kroppen. Hva tenker du er galt med ekte meierismør? Anonymkode: fd309...a58 Meierismør inneholder et ugunstig forhold mellom mettede og umettede fettsyrer. Anonymkode: d0813...73b 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #57 Del Skrevet 29. mars 2023 51 minutter siden, AnonymBruker said: Husker du da vi ikke skulle spise mer enn et par egg i uka, fordi egg har mye kolesterol? Så fant de ut at kolesterolet i maten har omtrent null påvirkning på kolesterolet i blodet. Så viste det seg at det finnes to typer kolesterol, en "god" (HDL) og en "dårlig" (LDL) type. Så viste det seg at den "dårlige" typen kommer i to varianter, hvorav bare den ene er involvert i åreforkalkning. (Disse to subtypene måles ikke på vanlige blodprøver.) Man finner kolesterol i åreforkalkninger, og har derfor konkludert med at kolesterolet forårsaker forkalkning. Men det er etter hvert en del leger og forskere som mener at kolesterolet der heller bør ses på som et symptom heller enn en årsak. Og videre går det. Det vil komme mer forskning som forteller oss om kolesterol og dets effekter, og reglene og anbefalingene vil endre seg. I mellomtiden kommer vi ganske langt med sunn fornuft, og sunn fornuft tilsier at vi bør holde oss ganske nært vårt naturlige og opprinnelige kosthold. Det viser for så vidt også forskning, for urbefolkninger som spiser slik de alltid har gjort, dvs. uprosessert, fra naturen og som regel store mengder kjøtt (og absolutt ingen frøoljer), har utrolig mye bedre helse enn den vanlige moderne nordmann med sine rapsoljer og trankapsler og grovbrød og margarin. Anonymkode: 29987...e09 Dette er nok ikke sant. Mange urbefolkninger har slitt med vitaminmangler. Noen dør tidlig av hjerteproblemer. Det er ikke sånn at alle urbefolkninger har god helse og lever lenge. Man skal være forsiktig med å idealisere kosthold Mange nordmenn spiser for mye og for dårlig. Det er nok ikke nordmenn som spiser sunt og som bruker litt rapsolje og som spiser et par skiver grovbrød om dagen som har dårlig helse. Det er nordmennene som spiser store mengder rødt kjøtt, pizza, store mengder ost, godteri og drikker en god mengde alkohol osv hver helg som kommer ut på bunn. Anonymkode: 45910...de6 3 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #58 Del Skrevet 29. mars 2023 30 minutter siden, AnonymBruker said: Dette er nok ikke sant. Mange urbefolkninger har slitt med vitaminmangler. Noen dør tidlig av hjerteproblemer. Det er ikke sånn at alle urbefolkninger har god helse og lever lenge. Man skal være forsiktig med å idealisere kosthold Mange nordmenn spiser for mye og for dårlig. Det er nok ikke nordmenn som spiser sunt og som bruker litt rapsolje og som spiser et par skiver grovbrød om dagen som har dårlig helse. Det er nordmennene som spiser store mengder rødt kjøtt, pizza, store mengder ost, godteri og drikker en god mengde alkohol osv hver helg som kommer ut på bunn. Anonymkode: 45910...de6 Hvilke befolkninger har slitt med mangler og hjertesykdom når de spiser sin tradisjonelle kost? Det er enorm variasjon i hva slike befolkninger spiser, og jeg innbiller meg ikke at alle er like sunne. Men vi vet uansett at hverken margarin, frøoljer, brød eller mye plantemat generelt er nødvendig for god helse. Anonymkode: 29987...e09 2 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
umAxa Skrevet 29. mars 2023 #59 Del Skrevet 29. mars 2023 9 hours ago, AnonymBruker said: Dere som skriver så mye negativt om rapsolje, tenker dere at dere har bedre kunnskap og kompetanse enn helsedirektoratet? At de bare er ute etter å skade helsa til det norske folk? Anonymkode: 5f4bb...55a Grandiosaen fikk det grønne nøkkelhull symbol merket som en sunn matvare av selve helsedirektoratet. Dette er takk og pris fjernet i ettertid. Tror sunn helse kan starte med å tenke selv, lære selv, og ta egne vurderingen. Rapsolje i små mengder er ikke farlig, men tar man mål i hvor mye rapsolje som finnes i prosessert mat som selges til oss i dag, så vil du være overrasket: Rapsolje er i nesten alt av prosessert mat, og årsaken til at rapsolje fortjener sin kritikk er at den oksiderer ekstremt lett i forhold til andre matoljer. Denne oksideringer er giftig og øker alt fra alzheimers til hjertesykdommer betraktelig. Ironisk nok anbefaler helsedirektoratet at man skal bruke rapsolje uten å nevne et ord om faren knyttet til rapsolje. 4 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. mars 2023 #60 Del Skrevet 29. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 4.53): Fete meieriprodukter, som meierismør, er verre med tanke på inflammasjon enn vegetabilske oljer. Velg heller avokadoolje om du skal være hysterisk. Og så må du huske å droppe alt av sukker, rødt kjøtt, prosessert kjøtt, meieriprodukter, og ikke minst salt. Anonymkode: 8273a...5d5 Ingenting i veien med rødt kjøtt, så lenge det ikke er prosessert. Stor forskjell på kjøtt av økologisk grassforet storfe, og gilde kjøttpølser. Anonymkode: 45088...b80 4 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå