AnonymBruker Skrevet 8. mars 2023 #1 Skrevet 8. mars 2023 Finnes det i Norge? Anonymkode: c5969...bd3
Brunhilde Skrevet 8. mars 2023 #2 Skrevet 8. mars 2023 (endret) Bacon er jo røyket kjøtt, hva mener du med bare kjøtt og salt? Mener du røyket kjøtt uten fett på? I så fall tenker jeg at sommerkoteletter, der du kan kutte bort fettranden, må være det som kommer nærmest. Er jo (dessverre) ikke tynne skiver da. Endret 8. mars 2023 av Brunhilde
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2023 #3 Skrevet 8. mars 2023 Regner med TS mener bacon som kun er tørrsaltet og røkt, og ikke tilsatt noe annet av tilsetningsstoffer som feks nitritt? Det er jo det som gjør bacon og annet kjøttpålegg kreftfremkallende, og som er grunnen til at man bør begrense inntaket av det. TS: Jeg tror kanskje at bacon fra Heinrich Jung er uten andre tilsetningsstoffer enn salt, men jeg klarte ikke å finne bekreftelse på nett. Her i byen fås det i spesialbutikker, jeg vet også at det selges i Reko-ringer på østlandet. Anbefaøer ellers at du sjekker svineprodusenter i din lokale Reko-ring. Anonymkode: c074e...7cc
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2023 #4 Skrevet 8. mars 2023 Brunhilde skrev (1 time siden): Bacon er jo røyket kjøtt, hva mener du med bare kjøtt og salt? Mener du røyket kjøtt uten fett på? I så fall tenker jeg at sommerkoteletter, der du kan kutte bort fettranden, må være det som kommer nærmest. Er jo (dessverre) ikke tynne skiver da. Hvis denne tolkningen er riktig er det jo bare å velge såkalt engelsk filetbacon. Grøstad har feks: https://www.matoppskrift.no/ingrediens/groestadgris-baconfilet Anonymkode: c074e...7cc
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2023 #5 Skrevet 8. mars 2023 Det som kalles engelsk bacon eller filetbacon på norsk heter ellers "back bacon" i UK, og er den typiske baconen man får servert til engelsk frokost. Vår vanlige bacon som er mer fettmarmorert (fra buken på grisen) kalles "streaky bacon". Jf https://www.truebites.co.uk/blogs/ask-the-butcher/streaky-bacon-vs-back-bacon Anonymkode: c074e...7cc
Perelandra Skrevet 8. mars 2023 #6 Skrevet 8. mars 2023 Mener du lettsaltet flesk? Det er ikke røkt slik bacon er.
Brunhilde Skrevet 8. mars 2023 #7 Skrevet 8. mars 2023 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Hvis denne tolkningen er riktig er det jo bare å velge såkalt engelsk filetbacon. Grøstad har feks: https://www.matoppskrift.no/ingrediens/groestadgris-baconfilet Anonymkode: c074e...7cc Sant nok! Den tanken streifet meg ikke, men det er jo den aller beste løsningen.
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2023 #8 Skrevet 8. mars 2023 Dette baconet kanskje? Kun svin og salt, ikke noen tilsetningstoffer. https://www.lokalmat.no/no/produsenter/aron-mat-as/speket-bacon-75g Anonymkode: f266b...016
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå