Gå til innhold

Kan jeg ta vare på kokt ris?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Og hva kan jeg evt bruke den til senere?

Anonymkode: e3e82...e9b

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvis du putter den i kjøleskap innen 1 time etter den er kokt kan du ta vare på den. Kan lage f.eks stekt ris.

Anonymkode: ac2c7...077

  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hvis du putter den i kjøleskap innen 1 time etter den er kokt kan du ta vare på den. Kan lage f.eks stekt ris.

Anonymkode: ac2c7...077

Takk🤗

Anonymkode: e3e82...e9b

AnonymBruker
Skrevet

Ja dersom du kjøler den ned raskt. Men den holder uansett ikke lenger en 1-2 dager i kjøleskap.

Anonymkode: b4d6b...8ba

  • Liker 1
Skrevet

Fritér risen i olje, demp varmen og ha vispet egg oppi sammen med litt grønnsaker. La det surre til egget er stivnet.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
Snok1 skrev (1 minutt siden):

Fritér risen i olje, demp varmen og ha vispet egg oppi sammen med litt grønnsaker. La det surre til egget er stivnet.

Takk😋

Anonymkode: e3e82...e9b

AnonymBruker
Skrevet

For å lage stekt ris MÅ man bruke avkjølt ris, typisk left overs. 

Stek løk ha i grønnsaker i wokpanne, sett det til siden og varm risen. Lag et hull i midten og stek noen egg som eggerøre, rør det lett sammen, krydre med umami, tilsett ferdigstilt kylling og eventuelt reker, hell en spiseskje soyasaus over, helt på slutten tilsetter du en teskje med sesamolje. Og woila, stekt ris! Gjort på 5 minutter og supergodt! 

Anonymkode: de59b...139

  • Liker 2
Skrevet

Stekt ris er godt! Evt kan du lage rislapper ☺️ jeg sparer alltid på kokte risrester! Perfekt til å lage en lunsj dagen etterpå f eks 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Og hva kan jeg evt bruke den til senere?

Anonymkode: e3e82...e9b

Jeg koker alltid mer ris enn jeg skal spise, kjøler den ned raskt og fryser i passe porsjoner. Da har jeg alltid ris til middag og til å lage stekt ris.

Min variant av stekt ris er omtrent som dette:

Jeg steker litt kyllng, svinekjøtt eller kjøttdeig med salt og pepper og legger det til siden. Så freser jeg finhakket løk og hvitløk i en panne med litt olje. Deretter tilsetter jeg kald jasmiris og grønnsaksblanding og lar dette surre sammen noen minutter, på medium varme. Så skyver jeg blandingen til en side og har i et egg som jeg rører som til eggerøre før jeg blander det med resten. Til slutt smaker jeg til med soyasaus, østerssaus og sesamolje. Gjerne litt chili hvis du liker sterk mat og litt ketjap manis hvis du liker søtt.

  • Nyttig 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...