Gå til innhold

Dere som er "kjøttetere", dere vet dere ikke bare kan spise rent kjøtt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

(Dette er til dere som hiver dere på carnivore-dietten fordi dere så det på tiktok)

Altså dere kan ikke leve på biff og kyllingfilet. Dere må spise innvoller og faenskap også. Samt skinn og hud. Små dyr (f. eks. små fisker) må spises hele, med bein, skinn og innvoller. Det er eneste måten å få i seg mineraler og vitaminer som ikke finnes i renskåret kjøtt. Menneske er et av veldig få dyr som ikke kan produsere vit C i kroppen, og MÅ få det i seg gjennom kosten. Seriøst, du DØR uten vit C!

Eller dere kan gjøre som normale mennesker, å spise animalske og vegetabilske produkter. Dere vet... slik menneske gjennom evolusjon er tilpasset til å spise.

Anonymkode: 199e4...87d

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

(Dette er til dere som hiver dere på carnivore-dietten fordi dere så det på tiktok)

Altså dere kan ikke leve på biff og kyllingfilet. Dere må spise innvoller og faenskap også. Samt skinn og hud. Små dyr (f. eks. små fisker) må spises hele, med bein, skinn og innvoller. Det er eneste måten å få i seg mineraler og vitaminer som ikke finnes i renskåret kjøtt. Menneske er et av veldig få dyr som ikke kan produsere vit C i kroppen, og MÅ få det i seg gjennom kosten. Seriøst, du DØR uten vit C!

Eller dere kan gjøre som normale mennesker, å spise animalske og vegetabilske produkter. Dere vet... slik menneske gjennom evolusjon er tilpasset til å spise.

Anonymkode: 199e4...87d

takk for opplysningen. Du som er så opplyst, hvor mange dager tar det å dø på ren carnivorediett? 10? 100? 1000…? 

Har forøvrig ikke hørt om noen som spiser kun biff og kyllingfilet på carnivore. Det snakkes mye om å spise organer i det miljøet.

Anonymkode: d9d95...aff

  • Liker 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Carnivore-diett er bare noe bros som har sett for mye Liver King, og annet i Manosphere holder på med. De jakter og fisker ikke selv, og dersom de ikke bruker opp halve inntekten på rent kjøtt og involler, så fortærer de bare mest ultraprosesserte kjøttprodukter i fattigmanns-carnivore ånd. Denne trenden dør nok snart ut av seg selv 🙂 

Anonymkode: 1113e...7d6

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Menneske er et av veldig få dyr som ikke kan produsere vit C i kroppen, og MÅ få det i seg gjennom kosten. Seriøst, du DØR uten vit C!

Anonymkode: 199e4...87d

Så flott at muskelkjøtt har vitamin C da. :) Jeg kan informere om at jeg ikke har fått skjørbuk enda. ;) 

Anonymkode: 53629...69f

  • Liker 2
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
7 hours ago, AnonymBruker said:

(Dette er til dere som hiver dere på carnivore-dietten fordi dere så det på tiktok)

Altså dere kan ikke leve på biff og kyllingfilet. Dere må spise innvoller og faenskap også. Samt skinn og hud. Små dyr (f. eks. små fisker) må spises hele, med bein, skinn og innvoller. Det er eneste måten å få i seg mineraler og vitaminer som ikke finnes i renskåret kjøtt. Menneske er et av veldig få dyr som ikke kan produsere vit C i kroppen, og MÅ få det i seg gjennom kosten. Seriøst, du DØR uten vit C!

Eller dere kan gjøre som normale mennesker, å spise animalske og vegetabilske produkter. Dere vet... slik menneske gjennom evolusjon er tilpasset til å spise.

Anonymkode: 199e4...87d

Nå var ikke dette rettet til meg, siden jeg hverken har tiktok eller spiser basert på hva en influencer sier, men jeg svarer likevel.

Som en annen nevnte finnes det faktisk c-vitamin i kjøtt. Og hvis man spiser lite eller ingenting karbohydrater trenger man sannsynligvis også mindre av det vitaminet i utgangspunktet.

For øvrig er det etter hvert en del folk som har spist bare kjøtt i mange år, og det ser stort sett ut til å gå bra. Noen spiser litt grønnsaker nå og da, eller litt lever og sånt i tillegg. Men generelt har kjøtt absolutt alt man trenger, spesielt om det er ferskt.

Evolusjonen har tilpasset oss å spise hovedsaklig kjøtt, og det er ingen næringsstoffer vi trenger som vi MÅ få gjennom planter.

Men ja, spis lever og gjerne annen innmat, det er veldig næringsrikt.

Anonymkode: 086b0...e23

  • Liker 1
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg syns det er spesielt å legge seg opp i andres kostvaner. Jeg spiser variert selv, men ville heller valgt carnivore enn veganisme mtp det helsemessige.

Anonymkode: ed6c2...8c3

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Nå var ikke dette rettet til meg, siden jeg hverken har tiktok eller spiser basert på hva en influencer sier, men jeg svarer likevel.

Som en annen nevnte finnes det faktisk c-vitamin i kjøtt. Og hvis man spiser lite eller ingenting karbohydrater trenger man sannsynligvis også mindre av det vitaminet i utgangspunktet.

For øvrig er det etter hvert en del folk som har spist bare kjøtt i mange år, og det ser stort sett ut til å gå bra. Noen spiser litt grønnsaker nå og da, eller litt lever og sånt i tillegg. Men generelt har kjøtt absolutt alt man trenger, spesielt om det er ferskt.

Evolusjonen har tilpasset oss å spise hovedsaklig kjøtt, og det er ingen næringsstoffer vi trenger som vi MÅ få gjennom planter.

Men ja, spis lever og gjerne annen innmat, det er veldig næringsrikt.

Anonymkode: 086b0...e23

Du får ikke i deg alt du trenger på carnivorediet

https://chriskresser.com/the-carnivore-diet-is-it-really-healthy/

«Four micronutrients are especially difficult to obtain on a meat-only diet. Based on a typical carnivore diet and the Dietary Reference Intakes (DRIs) established by the Institute of Medicine, these include:

Vitamin C: An antioxidant that boosts immune cell function and is important for stimulating collagen synthesis

Vitamin E: An antioxidant that prevents the oxidation of lipids and lipoproteins

Vitamin K2: A fat-soluble vitamin that reduces the calcification of blood vessels

Calcium: A mineral required for healthy bones, muscle contraction, and nerve transmission»

Og får de som ikke spiser organer er lista ennå lenger

«Vitamin A: A fat-soluble vitamin important for proper vision and maintaining immune defenses

Folate: A B vitamin important for cell growth, metabolism, and methylation

Manganese: A trace mineral needed for the proper function of the nervous system, collagen formation, and protection against oxidative stress

Magnesium: A mineral that supports more than 300 biochemical reactions, including energy production, DNA repair, and muscle contraction»

Anonymkode: 578f4...5bc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
39 minutter siden, AnonymBruker said:

Du får ikke i deg alt du trenger på carnivorediet

https://chriskresser.com/the-carnivore-diet-is-it-really-healthy/

«Four micronutrients are especially difficult to obtain on a meat-only diet. Based on a typical carnivore diet and the Dietary Reference Intakes (DRIs) established by the Institute of Medicine, these include:

Vitamin C: An antioxidant that boosts immune cell function and is important for stimulating collagen synthesis

Vitamin E: An antioxidant that prevents the oxidation of lipids and lipoproteins

Vitamin K2: A fat-soluble vitamin that reduces the calcification of blood vessels

Calcium: A mineral required for healthy bones, muscle contraction, and nerve transmission»

Og får de som ikke spiser organer er lista ennå lenger

«Vitamin A: A fat-soluble vitamin important for proper vision and maintaining immune defenses

Folate: A B vitamin important for cell growth, metabolism, and methylation

Manganese: A trace mineral needed for the proper function of the nervous system, collagen formation, and protection against oxidative stress

Magnesium: A mineral that supports more than 300 biochemical reactions, including energy production, DNA repair, and muscle contraction»

Anonymkode: 578f4...5bc

Hva vi trenger av forskjellige vitaminer og mineraler er i stor grad basert på gjennomsnittlige nivåer i befolkningen. Man *antar* altså at vanlige folk, med vanlig kosthold, har tilstrekkelige eller sunne nivåer. Det er ikke sikkert det stemmer i alle tilfeller, og det er ikke sikkert at en som ikke spiser karbohydrater trenger like mye c-vitamin som en som spiser mye pasta f.eks.

Men som nevnt er det mange som holder seg svært friske og spreke på et slikt kosthold. Det er uansett en veldig liten gruppe du kritiserer, for de som spiser kjøttbasert spiser ofte også litt lever, marg, kraft kokt på bein osv. Det er i alle tilfelle et ekstremt mye sunnere kosthold enn folk flest har, så jeg forstår ikke helt den voldsomme motviljen.

Anonymkode: 086b0...e23

  • Liker 1
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Hva vi trenger av forskjellige vitaminer og mineraler er i stor grad basert på gjennomsnittlige nivåer i befolkningen. Man *antar* altså at vanlige folk, med vanlig kosthold, har tilstrekkelige eller sunne nivåer. Det er ikke sikkert det stemmer i alle tilfeller, og det er ikke sikkert at en som ikke spiser karbohydrater trenger like mye c-vitamin som en som spiser mye pasta f.eks.

Men som nevnt er det mange som holder seg svært friske og spreke på et slikt kosthold. Det er uansett en veldig liten gruppe du kritiserer, for de som spiser kjøttbasert spiser ofte også litt lever, marg, kraft kokt på bein osv. Det er i alle tilfelle et ekstremt mye sunnere kosthold enn folk flest har, så jeg forstår ikke helt den voldsomme motviljen.

Anonymkode: 086b0...e23

Ja veldig sunt å ha en kosthold som drastisk øker risikoen for hjerte og karsykdommer og kreft.

 

Og selvom man spiser marg,bein etc vil man forsatt ha problemer med å få i seg C,E,K2 og kalsium,for å ikke snakke om fiber

Anonymkode: 578f4...5bc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
32 minutter siden, AnonymBruker said:

Ja veldig sunt å ha en kosthold som drastisk øker risikoen for hjerte og karsykdommer og kreft.

 

Og selvom man spiser marg,bein etc vil man forsatt ha problemer med å få i seg C,E,K2 og kalsium,for å ikke snakke om fiber

Anonymkode: 578f4...5bc

Det er en myte at mye kjøtt gir kreft, noe som øvrig har vært bevist siden man oppdaget at flere urfolk spiser ekstremt mye kjøtt og likevel har mindre kreft enn de som spiser en moderne diett. Studiene som liksom viser at kjøtt gir kreft, viser egentlig bare at rotter som er genetisk disponert for kreft, får bittelitt høyere forekomst av forstadier til kreft hvis de fores med pølser og sånt.

Som sagt tar de anbefalte verdiene utgangspunkt i vanlige nivåer hos folk som spiser en moderne diett, og forteller oss ikke nødvendigvis hva som er normalt/sunt /optimalt for eksempel for folk som er i ketose.

Fiber trenger vi ikke.

Anonymkode: 086b0...e23

  • Liker 1
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Nei vi er ikke evlusjonert til eller fra noe som helst men vi tåler mye forskjellig.  

Jeg er absolutt ikke for å kun spise kjøtt. 

Det er derimot bevist at alt med vår psyke og responser i hjernen fortsatt er som det var for 500.000 år siden. 

Hvorfor du vil frotse i junkfood eller kaloririk mat? 

Fordi belønningsresponsen i hjernen lyste opp som julaften når du fant noe næringstett å spise for en halv million år siden. 

Vi har ikke utviklet oss en døyt. 

Anonymkode: 022a7...0c8

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det er en myte at mye kjøtt gir kreft, noe som øvrig har vært bevist siden man oppdaget at flere urfolk spiser ekstremt mye kjøtt og likevel har mindre kreft enn de som spiser en moderne diett. Studiene som liksom viser at kjøtt gir kreft, viser egentlig bare at rotter som er genetisk disponert for kreft, får bittelitt høyere forekomst av forstadier til kreft hvis de fores med pølser og sånt.

Som sagt tar de anbefalte verdiene utgangspunkt i vanlige nivåer hos folk som spiser en moderne diett, og forteller oss ikke nødvendigvis hva som er normalt/sunt /optimalt for eksempel for folk som er i ketose.

Fiber trenger vi ikke.

Anonymkode: 086b0...e23

Tilfeldig at du ikke kommentert noe om hjerte og karsykdommer? 
 

Og jo fiber er viktig 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/146935#benefits

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
10 hours ago, Avocado83 said:

Tilfeldig at du ikke kommentert noe om hjerte og karsykdommer? 
 

Og jo fiber er viktig 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/146935#benefits

Kjøtt er ikke farlig for hjertet heller. Jfr. de nevnte urbefolkningene, samt at vi historisk sett spiste enda mer kjøtt før jordbruket. Det samme gjelder selvsagt fiber.

Anonymkode: 086b0...e23

  • Liker 1
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 5.3.2023 den 15.36):

Du får ikke i deg alt du trenger på carnivorediet

https://chriskresser.com/the-carnivore-diet-is-it-really-healthy/

«Four micronutrients are especially difficult to obtain on a meat-only diet. Based on a typical carnivore diet and the Dietary Reference Intakes (DRIs) established by the Institute of Medicine, these include:

Vitamin C: An antioxidant that boosts immune cell function and is important for stimulating collagen synthesis

Vitamin E: An antioxidant that prevents the oxidation of lipids and lipoproteins

Vitamin K2: A fat-soluble vitamin that reduces the calcification of blood vessels

Calcium: A mineral required for healthy bones, muscle contraction, and nerve transmission»

Og får de som ikke spiser organer er lista ennå lenger

«Vitamin A: A fat-soluble vitamin important for proper vision and maintaining immune defenses

Folate: A B vitamin important for cell growth, metabolism, and methylation

Manganese: A trace mineral needed for the proper function of the nervous system, collagen formation, and protection against oxidative stress

Magnesium: A mineral that supports more than 300 biochemical reactions, including energy production, DNA repair, and muscle contraction»

Anonymkode: 578f4...5bc

Som AB 086b0...e23 sier, så er disse antakelsene om hvor mye vi trenger basert på hva den gjennomsnittlige personen spiser og hvilke serumnivåer gjennomsnittspersonen har. Og også at de ser hvor mye forskjellige matvarer inneholder og antar at vi da må spise så og så mye av dette næringsstoffet. For eksempel vitamin C som vi vet at man trenger mer av jo mer karbohydrater man spiser. Når gjennomsnittspersonen spiser masse karbohydrater, så må den spise mye mer vitamin C for å få i seg den nødvendige dosen. En person som spiser carnivore trenger veldig lite vitamin C.

Næringsstoffer finnes i mer biotilgjengelige former i animalske råvarer, og det inneholder ikke antinæringsstoffer som hemmer opptak. For eksempel tar man opp mye mer sink hvis man spiser kun animalsk enn hvis man legger til planter:

Di1YYNhUcAAhFf7?format=jpg&name=large

Men morsomt å legge til vitamin K2 på den lista der. Vitamin K2 finner man KUN i animalske råvarer og i noen fermenterte planter som nesten ingen spiser og i alle fall ikke i store mengder, som for eksempel natto og sauerkraut. Men i de fermenterte plantene finner man kun en variant av K2 (MK4) og vi trenger de andre også). Vitamin K1 kan omdannes i kroppen til vitamin K2 (som er det vitaminet vi trenger), men konverteringsraten er lav.

Og også morsomt at de har lagt til vitamin A på den lista. Vitamin A finner du KUN i animalske råvarer. Betakarotener er ikke vitamin A og må konverteres til vitamin A. Man har funnet ut at konverteringsraten er veldig lav, og jo større inntak, jo lavere konverteringsrate. Det er ca umulig å få i seg nok vitamin A gjennom konvertering fra betakaroten. Nesten halvparten av alle mennesker har en genvariant som har ekstra lav konverteringsrate av betakaroten til retinol (vitamin A).

Anonymkode: 53629...69f

  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Det er en myte at mye kjøtt gir kreft, noe som øvrig har vært bevist siden man oppdaget at flere urfolk spiser ekstremt mye kjøtt og likevel har mindre kreft enn de som spiser en moderne diett. Studiene som liksom viser at kjøtt gir kreft, viser egentlig bare at rotter som er genetisk disponert for kreft, får bittelitt høyere forekomst av forstadier til kreft hvis de fores med pølser og sånt.

Som sagt tar de anbefalte verdiene utgangspunkt i vanlige nivåer hos folk som spiser en moderne diett, og forteller oss ikke nødvendigvis hva som er normalt/sunt /optimalt for eksempel for folk som er i ketose.

Fiber trenger vi ikke.

Anonymkode: 086b0...e23

noen urfolk er genetisk tilpasset en ekstrem restriktiv diett, som f.eks inuittene på Grønland. Det betyr ikke at et kosthold som passer for dem, passer for en vesteuropeer som er tilpasset melk og korn gjennom 10 000 år.

Anonymkode: f3bc3...ce0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

noen urfolk er genetisk tilpasset en ekstrem restriktiv diett, som f.eks inuittene på Grønland. Det betyr ikke at et kosthold som passer for dem, passer for en vesteuropeer som er tilpasset melk og korn gjennom 10 000 år.

Anonymkode: f3bc3...ce0

10.000 år er veldig kort tid i evolusjonær sammenheng

Anonymkode: 53629...69f

  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (22 minutter siden):

10.000 år er veldig kort tid i evolusjonær sammenheng

Anonymkode: 53629...69f

det vet jeg. Poenget var egentlig å peke på at vi er ikke tilpasset et kosthold kun basert på selkjøtt, med mindre vi er inuitter på Grønland.

Anonymkode: f3bc3...ce0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

det vet jeg. Poenget var egentlig å peke på at vi er ikke tilpasset et kosthold kun basert på selkjøtt, med mindre vi er inuitter på Grønland.

Anonymkode: f3bc3...ce0

Inuitter spiser ikke bare selkjøtt. Og de er ikke så forskjellig fra andre. 

Og menneskets helse forfalt da de begynte å spise korn og grønnsaker. Skjelettene under er kort tid før jordbruksrevolusjonen og kort tid etter jordbruksrevolusjonen.

Screen-Shot-2022-11-14-at-10.21.06-AM.pn

Anonymkode: 53629...69f

  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
41 minutter siden, AnonymBruker said:

noen urfolk er genetisk tilpasset en ekstrem restriktiv diett, som f.eks inuittene på Grønland. Det betyr ikke at et kosthold som passer for dem, passer for en vesteuropeer som er tilpasset melk og korn gjennom 10 000 år.

Anonymkode: f3bc3...ce0

Det kan godt hende at arktiske folk er litt annerledes tilpasset enn folk i Amazonas f.eks. I så fall er vi nordmenn tilpasset hovedsaklig kjøtt, siden det historisk sett var eneste alternativ for å overleve. Vi er definitivt ikke tilpasset korn, for det gir oss fortsatt hull i tennene.

Anonymkode: 086b0...e23

  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det kan godt hende at arktiske folk er litt annerledes tilpasset enn folk i Amazonas f.eks. I så fall er vi nordmenn tilpasset hovedsaklig kjøtt, siden det historisk sett var eneste alternativ for å overleve. Vi er definitivt ikke tilpasset korn, for det gir oss fortsatt hull i tennene.

Anonymkode: 086b0...e23

Det er ikke korn i seg selv som gir oss hull i tennene. Det er en type bakterie vi ikke hadde i vår munnflora før, og som bruker glukose til å lage den syren som gir hull i tennene. Det er ikke en egen matvare sin skyld. 

Anonymkode: ed6c2...8c3

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...