Gå til innhold

Kalkun filtet på 1,1 kg


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan skal jeg forbrede og steke en kalkun filet? Hvor mange grader, hvor lenge skal den stå i ovnen, skal jeg ha i et steketermometer??

Takk for alle svar!!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg bruker ikke steketermometer - men regner ca 1 time pr. kg. 160-170 grader - evt. gjerne lenger tid på lavere temperatur - kan stå i "evigheter" på vel 100 grader. (det varierer veldig fra ovn til ovn)

Pleier å legge fileten i marinade - mens den er frossen - og la den tine i marinaden over natten. Legger den i en ildfast form - og pensler med marinaden noen ganger underveis. Blir veldig saftig og fin på den måten.

Skrevet
Jeg bruker ikke steketermometer - men regner ca 1 time pr. kg. 160-170 grader - evt. gjerne lenger tid på lavere temperatur - kan stå i "evigheter" på vel 100 grader.  (det varierer veldig fra ovn til ovn)

Pleier å legge fileten i marinade - mens den er frossen - og la den tine i marinaden over natten.  Legger den i en ildfast form - og pensler med marinaden noen ganger underveis.  Blir veldig saftig og fin på den måten.

Forresten, hvordan marinade lager du? Og hva er godt å ha til av grønnsaker og saus?

Skrevet

Jeg bruker gjerne en ferdigmarinade (honey/mustard.. en sørafrikansk type) - eller barbeque saus, evt. en vanlig all-round marinade.

Pleier ofte å servere med gratinerte poteter, mais, asparges, stekt sopp og gjerne en salat med masse sukkererter og pinjekjerner.

Bruker enten bearnaise saus eller en rødvin/portvinsaus (lager du ikke selv - finnes det en ferdigtype - tror det er Henriettte ... som er helt nydelig)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...