Gå til innhold

Kan noen opplyse meg om eddik i mat? Når rødvin, hvitvin eller eplesidereddik ?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Liker smaken. Men forstår ikke når det passer og hvilken😊

Anonymkode: d3889...84a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg bruker mye eddik, og særlig i salatdressinger. Gjerne i et forhold 1/4 eddik, og resten vann og matolje. Du velger selv type eddik, olje og krydder. Selv heller jeg mot at smaksløs eddik ofte smaker best, særlig til fisk som erstatning for sitron. 

  • Liker 1
Skrevet

Bruker eplecidereddik til agurksalat. Hvitvinseddik og olje til salat. Eller balsamicoeddik, elsker balsamicoeddik. Balsamicoeddik brukers til salat. Jeg bruker den også til å steke løk og sopp i, med litt salt.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg følger enten oppskrift, eller jeg bruker eddik som passer til maten jeg lager. Hvitvinseddik og rødvinseddik til fransk mat, sherryeddik til spansk mat, balsamico til italiensk, riseddik til asiatisk mat, og eplesidereddik fra Hardanger til norsk mat.

Ellers er det bare å smake seg fram til hva man foretrekker. Sherryeddik og balsamico er rundere og søtere enn feks hvitvinseddik, og det virker inn på hva de passer til.

Anonymkode: a2641...93f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...