Gå til innhold

Hvorfor finnes siktet mel?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hva er formålet at det er siktet mel, fremfor sammalt. Er det ikke bedre at hele kornet blir benyttet?

Hvem trenger kun kjernen av kornet?

 

Anonymkode: f5352...6fa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Kanelboller med sammalt høres traust ut.

Anonymkode: b0314...589

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Kanelboller med sammalt høres traust ut.

Anonymkode: b0314...589

ok? finnes det ikke bedre dybde forklaring enn det?

Anonymkode: f5352...6fa

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grovmel hever dårligere enn fint mel. Hvis man vil ha lett og fluffy bakst må det være en viss andel fint mel i. Grovmelet har dessuten en annen smak. Jeg ser ikke for meg å jevne saus eller bake bløtkakebunn med grovmel. Så ulike grovhetsgrader har ulike anvendelsesområder.  

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Boetica skrev (8 minutter siden):

Grovmel hever dårligere enn fint mel. Hvis man vil ha lett og fluffy bakst må det være en viss andel fint mel i. Grovmelet har dessuten en annen smak. Jeg ser ikke for meg å jevne saus eller bake bløtkakebunn med grovmel. Så ulike grovhetsgrader har ulike anvendelsesområder.  

kaller du sammalt hvetemel for grov mel?

🤨

Anonymkode: f5352...6fa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

kaller du sammalt hvetemel for grov mel?

🤨

Anonymkode: f5352...6fa

Det er grovere enn siktet hvetemel. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

kaller du sammalt hvetemel for grov mel?

🤨

Anonymkode: f5352...6fa

Sammalt hvetemel er grovt mel, altså hele kornet. Fint mel, siktet mel, har bedre bakefunksjon. Det er ikke like lett å lage lette, myke bakverk med bare sammalt mel.

Anonymkode: b150e...775

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (36 minutter siden):

Kanelboller med sammalt høres traust ut.

Anonymkode: b0314...589

For ikke å snakke om sukkerbrød. :P 

AnonymBruker skrev (31 minutter siden):

ok? finnes det ikke bedre dybde forklaring enn det?

Anonymkode: f5352...6fa

Forskjellige meltyper lages fordi de har forskjellige egenskaper i bakingen, og  du har forskjellige behov til forskjellige bruksområder. Siktet hvetemel har best bakeevne, dvs. det er den meltypen som danner best glutennettverk. 

Anonymkode: 31e42...53f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Håper noen med kunnskap kommer på banen snart. 

Anonymkode: f5352...6fa

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hva er formålet at det er siktet mel, fremfor sammalt. Er det ikke bedre at hele kornet blir benyttet?

Hvem trenger kun kjernen av kornet?

 

Anonymkode: f5352...6fa

Kjernen av kornet "trenger" man for å lage lett og luftig bakst, men den har liten næringsverdi, men hele kornet blir allikevel benyttet fordi skallet rundt kjernen brukes til hvete/kruskakli som kan benyttes til forskjellig bakst. Jeg bruker for eksempel kruskakli når jeg baker brød.

AnonymBruker skrev (1 time siden):

kaller du sammalt hvetemel for grov mel?

🤨

Anonymkode: f5352...6fa

Sammalt hvete kan være "fin" eller "grov", men begge er malt av hele korn og i kategorien "grovt mel". Den finmalte sammalte hveten har bedre bakeevne enn den grove. 

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Håper noen med kunnskap kommer på banen snart. 

Anonymkode: f5352...6fa

Var ikke dette en temmelig arrogant kommentar? Hva forventer du egentlig på et diskusjonsforum? At vi som henger her er vandrende leksikon? ;)

Og hva kan du egentlig bidra med selv? Så langt har det ikke vært for mye. 

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
17 minutter siden, AnonymBruker said:

Håper noen med kunnskap kommer på banen snart. 

Anonymkode: f5352...6fa

Det er jo mange med gode svar hee

Anonymkode: f5308...78e

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Det er jo mange med gode svar hee

Anonymkode: f5308...78e

TS bare kjeder seg litt på en lørdags morgen, og morer seg med å lage en tråd om - av alle ting - mel. :P 

Anonymkode: 31e42...53f

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

TS bare kjeder seg litt på en lørdags morgen, og morer seg med å lage en tråd om - av alle ting - mel. :P 

Anonymkode: 31e42...53f

Det er slik moderatorer svarer. 

Anonymkode: f5352...6fa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det er slik moderatorer svarer. 

Anonymkode: f5352...6fa

Så du lurer ikke egentlig på noe med mel, du vil bare lage kvalme?

Anonymkode: eb24f...cf4

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...