AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #1 Del Skrevet 4. mars 2023 Hva er formålet at det er siktet mel, fremfor sammalt. Er det ikke bedre at hele kornet blir benyttet? Hvem trenger kun kjernen av kornet? Anonymkode: f5352...6fa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #2 Del Skrevet 4. mars 2023 Kanelboller med sammalt høres traust ut. Anonymkode: b0314...589 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #3 Del Skrevet 4. mars 2023 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Kanelboller med sammalt høres traust ut. Anonymkode: b0314...589 ok? finnes det ikke bedre dybde forklaring enn det? Anonymkode: f5352...6fa 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Boetica Skrevet 4. mars 2023 #4 Del Skrevet 4. mars 2023 Grovmel hever dårligere enn fint mel. Hvis man vil ha lett og fluffy bakst må det være en viss andel fint mel i. Grovmelet har dessuten en annen smak. Jeg ser ikke for meg å jevne saus eller bake bløtkakebunn med grovmel. Så ulike grovhetsgrader har ulike anvendelsesområder. 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #5 Del Skrevet 4. mars 2023 Boetica skrev (8 minutter siden): Grovmel hever dårligere enn fint mel. Hvis man vil ha lett og fluffy bakst må det være en viss andel fint mel i. Grovmelet har dessuten en annen smak. Jeg ser ikke for meg å jevne saus eller bake bløtkakebunn med grovmel. Så ulike grovhetsgrader har ulike anvendelsesområder. kaller du sammalt hvetemel for grov mel? 🤨 Anonymkode: f5352...6fa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Boetica Skrevet 4. mars 2023 #6 Del Skrevet 4. mars 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): kaller du sammalt hvetemel for grov mel? 🤨 Anonymkode: f5352...6fa Det er grovere enn siktet hvetemel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #7 Del Skrevet 4. mars 2023 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): kaller du sammalt hvetemel for grov mel? 🤨 Anonymkode: f5352...6fa Sammalt hvetemel er grovt mel, altså hele kornet. Fint mel, siktet mel, har bedre bakefunksjon. Det er ikke like lett å lage lette, myke bakverk med bare sammalt mel. Anonymkode: b150e...775 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #8 Del Skrevet 4. mars 2023 AnonymBruker skrev (36 minutter siden): Kanelboller med sammalt høres traust ut. Anonymkode: b0314...589 For ikke å snakke om sukkerbrød. AnonymBruker skrev (31 minutter siden): ok? finnes det ikke bedre dybde forklaring enn det? Anonymkode: f5352...6fa Forskjellige meltyper lages fordi de har forskjellige egenskaper i bakingen, og du har forskjellige behov til forskjellige bruksområder. Siktet hvetemel har best bakeevne, dvs. det er den meltypen som danner best glutennettverk. Anonymkode: 31e42...53f 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #9 Del Skrevet 4. mars 2023 Håper noen med kunnskap kommer på banen snart. Anonymkode: f5352...6fa 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 4. mars 2023 #10 Del Skrevet 4. mars 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hva er formålet at det er siktet mel, fremfor sammalt. Er det ikke bedre at hele kornet blir benyttet? Hvem trenger kun kjernen av kornet? Anonymkode: f5352...6fa Kjernen av kornet "trenger" man for å lage lett og luftig bakst, men den har liten næringsverdi, men hele kornet blir allikevel benyttet fordi skallet rundt kjernen brukes til hvete/kruskakli som kan benyttes til forskjellig bakst. Jeg bruker for eksempel kruskakli når jeg baker brød. AnonymBruker skrev (1 time siden): kaller du sammalt hvetemel for grov mel? 🤨 Anonymkode: f5352...6fa Sammalt hvete kan være "fin" eller "grov", men begge er malt av hele korn og i kategorien "grovt mel". Den finmalte sammalte hveten har bedre bakeevne enn den grove. AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Håper noen med kunnskap kommer på banen snart. Anonymkode: f5352...6fa Var ikke dette en temmelig arrogant kommentar? Hva forventer du egentlig på et diskusjonsforum? At vi som henger her er vandrende leksikon? Og hva kan du egentlig bidra med selv? Så langt har det ikke vært for mye. 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #11 Del Skrevet 4. mars 2023 17 minutter siden, AnonymBruker said: Håper noen med kunnskap kommer på banen snart. Anonymkode: f5352...6fa Det er jo mange med gode svar hee Anonymkode: f5308...78e 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #12 Del Skrevet 4. mars 2023 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Det er jo mange med gode svar hee Anonymkode: f5308...78e TS bare kjeder seg litt på en lørdags morgen, og morer seg med å lage en tråd om - av alle ting - mel. Anonymkode: 31e42...53f 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #13 Del Skrevet 4. mars 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): TS bare kjeder seg litt på en lørdags morgen, og morer seg med å lage en tråd om - av alle ting - mel. Anonymkode: 31e42...53f Det er slik moderatorer svarer. Anonymkode: f5352...6fa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #14 Del Skrevet 4. mars 2023 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det er slik moderatorer svarer. Anonymkode: f5352...6fa Så du lurer ikke egentlig på noe med mel, du vil bare lage kvalme? Anonymkode: eb24f...cf4 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå