AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #1 Del Skrevet 1. mars 2023 Og da snakker jeg ikke om lettoster av ymse slag, det er skvip. Parmesan? Please, si det 😂🩷 Anonymkode: 7ba27...80d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #2 Del Skrevet 1. mars 2023 Jeg håper på feta, men jeg tipper mozzarella. Anonymkode: a1626...64d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #3 Del Skrevet 1. mars 2023 Evt. ricotta og den slags. Cottage cheese-varianter. Anonymkode: a1626...64d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #4 Del Skrevet 1. mars 2023 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg håper på feta, men jeg tipper mozzarella. Anonymkode: a1626...64d Ja, begge de er nydelige oster. Mmm 🤩 Anonymkode: 7ba27...80d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #5 Del Skrevet 1. mars 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Og da snakker jeg ikke om lettoster av ymse slag, det er skvip. Parmesan? Please, si det 😂🩷 Anonymkode: 7ba27...80d Parmesan er ganske sunn. Høyt innhold av kalsium. Forholdsvis lite fett (i forhold til andre ikke-lett oster). I Italia er det mange leger som spesielt anbefaler gravide å spise rikelig med parmesan. Men gå for Parmigiano Reggiano (det mange kaller for "ekte" parmesan). Anonymkode: 65abb...d49 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #6 Del Skrevet 1. mars 2023 AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Parmesan er ganske sunn. Høyt innhold av kalsium. Forholdsvis lite fett (i forhold til andre ikke-lett oster). I Italia er det mange leger som spesielt anbefaler gravide å spise rikelig med parmesan. Men gå for Parmigiano Reggiano (det mange kaller for "ekte" parmesan). Anonymkode: 65abb...d49 Takk gud - det var dette jeg ville høre 😂🩷 Jeg eeelsker parmesan! Anonymkode: 7ba27...80d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mars 2023 #7 Del Skrevet 2. mars 2023 Jeg tror ikke det finnes noen sunne oster dessverre. Men de som har mindre fett vil i alle fall være mindre skadelige. Anonymkode: c40d1...9a2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taluno Skrevet 2. mars 2023 #8 Del Skrevet 2. mars 2023 Hva legger du i sunn? Fettinnhold? Kalorier? Saltmengde? 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mars 2023 #9 Del Skrevet 2. mars 2023 Man kan argumentere for at Jarlsberg er sunn å spise, da den kan hjelpe mot beinskjørhet: https://amp.theguardian.com/society/2022/aug/02/jarlsberg-cheese-may-help-stave-off-osteoporosis-small-study-suggests Anonymkode: ac1d2...006 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taluno Skrevet 2. mars 2023 #10 Del Skrevet 2. mars 2023 I rekkefølge, lavest til høyest kalori (er noen smøreoster og "vanlige" oster mellom der) Cottage cheese Ricotta Pultost Fetaost Port Salut Paneer Camembert Roquefort En pultost fra Løiten har 126 kcal pr 100g, parmasan har 416 kcal pr 100g. Men en pultost har mindre fett enn cottage cheese og ricotta. En Paneer har 0g salt, så er det saltnivå du ser etter er den best. Er det karbohydrater, så har fetaost og cottage cheese høyest innhold av de overnevnte. Parmasan har høyest innhold av jern, mens Roquefort har høyest nivå av D-vitamin. Pultost har høyest nivå av av protein. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2023 #11 Del Skrevet 3. mars 2023 Jeg ble en gang fortalt at gammelost er den sunneste osten. Aner ikke om det stemmer, men det smaker uansett grusomt. Anonymkode: af89f...ebf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2023 #12 Del Skrevet 3. mars 2023 Listen til Taluno dekker det meste, generelt så handler det om å velge ost med minst mulig fett. Skal du ha mer "vanlig" ost som Norvegia så velg lettosten deres (lyseblå) Anonymkode: edd9f...73c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2023 #13 Del Skrevet 3. mars 2023 Kos deg med god ost en gang i mellom og spis mindre fett de andre dagene. Et godt liv med god mat og drikke er også sunt. Anonymkode: 60920...aaa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jdz Skrevet 3. mars 2023 #14 Del Skrevet 3. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 1.3.2023 den 19.00): Jeg tror ikke det finnes noen sunne oster dessverre. Men de som har mindre fett vil i alle fall være mindre skadelige. Anonymkode: c40d1...9a2 På hvilket grunnlag kan du si at disse ostene er skadelige? Hva slags skader forårsaker de? 7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyfazi Skrevet 3. mars 2023 #15 Del Skrevet 3. mars 2023 Gammelost er suverent sunnest. Null fett, over 50% protein. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2023 #16 Del Skrevet 3. mars 2023 Jeg har aldri smakt Gammelost, er det mulig å beskrive smaken? Anonymkode: 33b41...e86 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2023 #17 Del Skrevet 3. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 2.3.2023 den 1.00): Jeg tror ikke det finnes noen sunne oster dessverre. Men de som har mindre fett vil i alle fall være mindre skadelige. Anonymkode: c40d1...9a2 Hva anser du som sunt da? Jeg tenker på animalsk fett fra friske gressforede dyr som sunn og bra mat Anonymkode: 5174c...d0d 2 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taluno Skrevet 4. mars 2023 #18 Del Skrevet 4. mars 2023 Gyfazi skrev (6 timer siden): Gammelost er suverent sunnest. Null fett, over 50% protein. Og mer enn dobbelt så høyt kaloriinnhold enn cottage cheese, og nesten dobbelt så høyt som pultost. Er det fettinnhold man er opptatt av, så er nok gammelost ett godt alternativ ja. Er det kalorier, så er mange alternativer bedre. Poenget mitt er at hva som ansees som sunt for en, er ikke sunt for en annen. Hva man skal bruke osten til er også avgjørende, da ostene ikke har samme egenskaper. Gratinere en grønnsaksform med parmasan, ja da trenger du mye ost... De fleste lager ikke toast med kun cottage cheese, eller bruker brunost som topping på pizzaen. Jeg elsker fetaost, men det er ikke ostetypen jeg bruker for å smøre på brødskiva. Jeg bruker ikke brunost i kyllingsalaten min, og jeg bruker ikke gamalost til lasagnen. Men brunost er himmelsk på brød og fetaost er nødvendig i salaten . 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2023 #19 Del Skrevet 4. mars 2023 Innholdet av fett har jo null å si for sunnhet, så lenge den er naturlig ost. Disse "revet"-greiene er jo ikke ost en gang. Og kalorier har heller ingenting å si for sunnhet. Noe som er kalorifattig kan være usunt og noe som er kaloririkt kan være sunt. Spis den osten du liker, du. Alle skikkelige oster er jo laget ca likt. De er laget av melk/fløte som er tilsatt løpe, salt og eventuelt bakteriekulturer. Forskjellene i mineraler er helst hvis de er laget av en annen melk, for eksempel er chevre laget av geitemelk og roquefort laget av sauemelk. Men upasteuriserte oster er sunnere enn pasteuriserte. Pasteurisering endrer molekylene og det er sunnere å spise ost som er upasteurisert. Anonymkode: d26e0...9fa 2 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taluno Skrevet 5. mars 2023 #20 Del Skrevet 5. mars 2023 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Innholdet av fett har jo null å si for sunnhet, så lenge den er naturlig ost. Disse "revet"-greiene er jo ikke ost en gang. Og kalorier har heller ingenting å si for sunnhet. Noe som er kalorifattig kan være usunt og noe som er kaloririkt kan være sunt. Spis den osten du liker, du. Alle skikkelige oster er jo laget ca likt. De er laget av melk/fløte som er tilsatt løpe, salt og eventuelt bakteriekulturer. Forskjellene i mineraler er helst hvis de er laget av en annen melk, for eksempel er chevre laget av geitemelk og roquefort laget av sauemelk. Men upasteuriserte oster er sunnere enn pasteuriserte. Pasteurisering endrer molekylene og det er sunnere å spise ost som er upasteurisert. Anonymkode: d26e0...9fa Dette må du forklare litt bedre. Hvilke molekyler mener du blir mer usunn av varmebehandling? Og mener du at varmebehandling av annen mat også gjør det mindre sunt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå