AnonymBruker Skrevet 27. februar 2023 #1 Skrevet 27. februar 2023 Hei, denne er vel egentlig til dere som er italienere, eller kanskje italiensk blod?.. Det er jo en sånn «greie» om at italienere hater at folk brekker spagettien, så jeg bare lurte på om det er en sånn «greie» om at italienere bare skal ha hjemmelaga pasta, eller om de kjøper også. Takk for svar på forhånd. Anonymkode: 83561...698
Taluno Skrevet 27. februar 2023 #2 Skrevet 27. februar 2023 De jeg kjenner har like travel hverdag som nordmenn, og har ikke tid til å stå hver dag å lage all mat fra bunnen av. Italienere er for øvrig like forskjellig i matveien som nordmenn, og noen spiser knapt pasta. Noen av dem driver faktisk med lavkarbo til og med! Brekke spagetti er personlig preferanser, jeg gjør aldri det selv. Jeg bruker stor nok gryte til at jeg slipper det. 3 2
Viktualia Skrevet 27. februar 2023 #3 Skrevet 27. februar 2023 De kjøper pasta. Det er masse pasta italienske butikker. Men det er også mye bedre tilgang på fersk, håndlaget pasta fra spesialbutikker. 4 1
AnonymBruker Skrevet 27. februar 2023 #4 Skrevet 27. februar 2023 Det blir litt som å spørre om Nordmenn kjøper kjøttkaker, eller om de lager dem selv... Anonymkode: 7ab3a...e16 10 2
AnonymBruker Skrevet 27. februar 2023 #5 Skrevet 27. februar 2023 De aller fleste kjøper i dag ferdig. Den siste nonnagenerasjonen som lagde alt fra bunnen er på vei ut. Anonymkode: a90f3...a2d 1
AnonymBruker Skrevet 27. februar 2023 #6 Skrevet 27. februar 2023 Italienere har ikke jobb, så de har masse tid til å lage pasta selv. Anonymkode: a1208...c95 1 1
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #7 Skrevet 1. mars 2023 Vet bare én ting, og det er at ingen italienere kjøper Barilla 😅 Det var noen memes fra pandemien i Italia, hvor alle butikkhyllene var tomme, bortsett fra pasta fra Barilla, lol Anonymkode: d9fcc...ee8 2 1
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #8 Skrevet 1. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 26.2.2023 den 23.45): Hei, denne er vel egentlig til dere som er italienere, eller kanskje italiensk blod?.. Det er jo en sånn «greie» om at italienere hater at folk brekker spagettien, så jeg bare lurte på om det er en sånn «greie» om at italienere bare skal ha hjemmelaga pasta, eller om de kjøper også. Takk for svar på forhånd. Anonymkode: 83561...698 “brekker spaghettien”? Hva betyr det? Aldri hørt om. Er ikke italiensk, lager vel pasta selv ca halvparten av tiden og kjøper tørket pasta halvparten av tiden. Klart best å lage selv… Anonymkode: 30602...4f9
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #9 Skrevet 1. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 27.2.2023 den 10.45): Hei, denne er vel egentlig til dere som er italienere, eller kanskje italiensk blod?.. Det er jo en sånn «greie» om at italienere hater at folk brekker spagettien, så jeg bare lurte på om det er en sånn «greie» om at italienere bare skal ha hjemmelaga pasta, eller om de kjøper også. Takk for svar på forhånd. Anonymkode: 83561...698 Det med å brekke pasta er faktisk en greie. Hadde besøk fra Italia for noen år siden, av min samboers familie. Han hold på å brekke spagettien i 2, og det ble ett leve uten like på kjøkkenet. De mente han hadde bodd for lenge i Norge 😂🤣😂 Anonymkode: ec4ac...d7f 1
Jaane doe Skrevet 1. mars 2023 #10 Skrevet 1. mars 2023 Tror nok mange lager selv ja, men de som kjøper pasta kjøper vel helst fersk pasta som er laget med egg. Istedenfor den typen pasta vi ofte kjøper her som er laget uten egg, men med durumhvete eller annet mel.
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #11 Skrevet 1. mars 2023 Har du sett pastahylleine i en Italiensk drogheria? Det er hyllemeter med tørket pasta. Jeg følger noen italienske vlogger. Og det er som en over sier; det blir som nordmenn og kjøttkakene. Noen kjøper alltid, av ulik kvalitet. Andre lager alltid. Men de fleste kjøper i en travel hverdag, og lager når det er noe spesielt. Anonymkode: 7b574...c1d 2
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #12 Skrevet 1. mars 2023 Jaane doe skrev (10 minutter siden): Tror nok mange lager selv ja, men de som kjøper pasta kjøper vel helst fersk pasta som er laget med egg. Istedenfor den typen pasta vi ofte kjøper her som er laget uten egg, men med durumhvete eller annet mel. Det definitivt største merket i Italia, og det de fleste også plukker med seg fra dagligvaren, er Dececco. Det er laget på; durumhvete, uten egg. Anonymkode: 7b574...c1d 2
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #13 Skrevet 1. mars 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Det definitivt største merket i Italia, og det de fleste også plukker med seg fra dagligvaren, er Dececco. Det er laget på; durumhvete, uten egg. Anonymkode: 7b574...c1d Enig i at De Cecco er det beste merket - jeg kjøper det her i Norge når jeg kan. Ellers er Barilla definitivt bedre enn Sopps i hvert fall, når det er eneste alternativ. Sånn ellers: Etter det jeg har lært har fersk og tørket pasta ulike bruksområder, og egner seg til ulike sauser/retter. Tørket pasta kan kokes al dente og passer særlig godt i tomatsauser med olivenolje, hvitløk, chili, ansjos etc. Jeg lager aller mest slike sauser. Fersk pasta er mer slikemyk og egner seg best til sauser med smør, fløte - alt som er kremet. Se feks her: https://www.paesana.com/blog/fresh-pasta-vs.-dry-pasta-boiling-down-the-differences Anonymkode: e1020...0c6 3
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2023 #14 Skrevet 1. mars 2023 En artikkel til som utdyper: https://www.theguardian.com/food/2019/feb/22/is-fresh-pasta-better-than-dried Anonymkode: e1020...0c6
Taluno Skrevet 1. mars 2023 #15 Skrevet 1. mars 2023 AnonymBruker skrev (9 timer siden): “brekker spaghettien”? Hva betyr det? Aldri hørt om. Er ikke italiensk, lager vel pasta selv ca halvparten av tiden og kjøper tørket pasta halvparten av tiden. Klart best å lage selv… Anonymkode: 30602...4f9 Brekke spagetti, som å brekke den i to før man koker den. Ganske vanlig å gjøre i Norge, fordi mange bruker mindre kasseroller. Og fordi det strengt tatt er litt lettere spise når det ikke er så lang spagetti. 2 1
Phoenix Heart Skrevet 1. mars 2023 #16 Skrevet 1. mars 2023 Noen lager selv, noen kjøper og noen begge deler.
AnonymBruker Skrevet 2. mars 2023 #17 Skrevet 2. mars 2023 Nonna lager ofte selv, selv on hun kjøper ferdig også (både fersk og tørket) noen ganger. Jeg gidder ikke det, kanskje lager jeg fersk noen få ganger i året…. Anonymkode: 1c28d...6a0
AnonymBruker Skrevet 2. mars 2023 #18 Skrevet 2. mars 2023 Alle italienere er like og alle lager pastaen selv. Derfor butikkhyllene bugner av barilla der. Anonymkode: 6fffa...36c
AnonymBruker Skrevet 2. mars 2023 #19 Skrevet 2. mars 2023 Jeg har bodd i Italia i mange år. Her i tråden er det mange rare svar, for å si det pent. På supermarkedene i Italia er det mange, mange hyllemetere med tørket pasta. Og ganske mye av "halvtørket". Også et meget godt utvalg av ferdiglaget fersk pasta. Min erfaring er at mange lager hjemmelaget, fersk pasta ved spesielle anledninger. Du serverer ikke tørket pasta i jula! Anonymkode: 9820b...655 2
Gjest Beelzebub Skrevet 2. mars 2023 #20 Skrevet 2. mars 2023 Alle italienere lager pasta fra bunnen av mens de synger en trall som går sånn her: pizza, pasta, bon giorno pizza, pasta, tagliatelle pizza, pasta, madre, padre pizza, pasta, mozarelle
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå