Amossa Skrevet 24. februar 2023 #1 Skrevet 24. februar 2023 I oppskriften jeg har brukt står det at jeg skal bruke moset, kokt potet. Men suppa er likevel ikke så fyldig som jeg ønsker den. Fiskesuppen er laget på kraft av rekeskall og tilsatt fløte. Smaker veldig godt, men den er for tynn... Maizenna, kanskje? Eller hvetemel?
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2023 #3 Skrevet 24. februar 2023 Just now, AnonymBruker said: Fløte Anonymkode: c9740...b16 (altså mer fløte) Anonymkode: c9740...b16 1
AnonymBruker 42 Skrevet 24. februar 2023 #4 Skrevet 24. februar 2023 (endret) Jeg liker ikke "tykk" fiske suppe, men crÆm frÆche er jo en grei måte å få den tykkere, og litt mer smakfull, imo. Endret 24. februar 2023 av AnonymBruker 42 1
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2023 #5 Skrevet 24. februar 2023 Jevning med mel, eller maizena hadde nok jeg brukt for å få det tykkere. Anonymkode: 42d38...ccc 2 1
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2023 #6 Skrevet 24. februar 2023 Maizena blandet ut i kaldt vann. Noen skjeer med det Anonymkode: 09a80...5aa 1
Amossa Skrevet 24. februar 2023 Forfatter #7 Skrevet 24. februar 2023 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): (altså mer fløte) Anonymkode: c9740...b16 Jeg har brukt 2,5 dl fløte på 2 liter rekekraft. Men fløte er godt, så jeg skal ha i litt mer.
Amossa Skrevet 24. februar 2023 Forfatter #8 Skrevet 24. februar 2023 AnonymBruker 42 skrev (8 minutter siden): Jeg liker ikke "tykk" fiske suppe, men crÆm frÆche er jo et jo en grei måte å få den tykkere, og litt mer smakfull, imo. Jeg har lett creme fraiche i huset, men ikke av den feteste typen. Men det går sikkert for det samme? Takk, jeg skal prøve det.
AnonymBruker 42 Skrevet 24. februar 2023 #9 Skrevet 24. februar 2023 Amossa skrev (1 minutt siden): Jeg har lett creme fraiche i huset, men ikke av den feteste typen. Men det går sikkert for det samme? Takk, jeg skal prøve det. Funker sikket det også, uten at jeg er helt 100 - for jeg har aldri kjøpt/brukt en "lett-variant" av frÆiche. Håper det funker da 1
Amossa Skrevet 24. februar 2023 Forfatter #10 Skrevet 24. februar 2023 Takk for svar. Jeg prøver først med maizenna, og så med litt hvetemel hvis nødvendig. Tar uansett oppi et par gode skjeer med creme fraiche, for smakens skyld
Rotehodet Skrevet 24. februar 2023 #11 Skrevet 24. februar 2023 Meljevning, helt unødvendig med maizena. Fyll et 2 ss hvetemel og 4-5 ss vann i et syltetøyglass e.l. og rist til det er flytende. Hell det i sausen og kok i minst ti minutter så du ikke får melsmak av sausen Alternativt så kan du bruke hvetemel og smør, like del av begge to. Gni hvetemelet inn i smøret til det er en fin masse. 2
Amossa Skrevet 25. februar 2023 Forfatter #12 Skrevet 25. februar 2023 Rotehodet skrev (23 timer siden): Meljevning, helt unødvendig med maizena. Fyll et 2 ss hvetemel og 4-5 ss vann i et syltetøyglass e.l. og rist til det er flytende. Hell det i sausen og kok i minst ti minutter så du ikke får melsmak av sausen Alternativt så kan du bruke hvetemel og smør, like del av begge to. Gni hvetemelet inn i smøret til det er en fin masse. Jeg rørte hvetemel sammen med creme fraiche, og hadde det så i suppen. Det gikk veldig fint, og suppa ble akkurat som jeg ønsket det. Husket plutselig en oppskrift på viltgryte hvor dette ble gjort for å tykne saus Som deg har jeg bedre erfaring med hvetemel som tykningsmiddel enn maizenna. Men kanskje grunnen til at maizenna anbefales er at det lett kan bli melsmak? Jeg vet ikke. 1
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2023 #13 Skrevet 26. februar 2023 Jeg har hørt at noen pisker fløte til krem før den tilsettes. Vet ikke om det funker. Andre pisker opp suppa før fisken tilsettes. Anonymkode: 897fb...595 1
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2023 #14 Skrevet 26. februar 2023 Du kan ogsåå ha i noen skjeer potetmospulver fra pose. Anonymkode: d8747...559 2
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2023 #15 Skrevet 26. februar 2023 Den klassiske måten å jevne bergensk fiskesuppe på er å blande sammen seterrømme og eggeplommer, og røre inn i suppen rett før servering. Har ikke forsøkt selv, men det skal jeg jammen ved første anledning som byr seg, påminnet av denne tråden. Eksempel på oppskrift her, av Christopher Haatuft som driver Lysverket i Bergen: https://www.dn.no/smak/oppskrifter/fisk/bergen/bergensk-fiskesuppe/1-1-5631923 Anonymkode: 51d3d...6e1 1
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2023 #16 Skrevet 26. februar 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Den klassiske måten å jevne bergensk fiskesuppe på er å blande sammen seterrømme og eggeplommer, og røre inn i suppen rett før servering. Har ikke forsøkt selv, men det skal jeg jammen ved første anledning som byr seg, påminnet av denne tråden. Eksempel på oppskrift her, av Christopher Haatuft som driver Lysverket i Bergen: https://www.dn.no/smak/oppskrifter/fisk/bergen/bergensk-fiskesuppe/1-1-5631923 Anonymkode: 51d3d...6e1 Presisering: Han har altså i smør/meljevning først (rører inn i kraften med stavmikser), og så eggeplomme/seterrømme tilslutt, rett før servering. Anonymkode: 51d3d...6e1 1
AnonymBruker Skrevet 27. februar 2023 #17 Skrevet 27. februar 2023 AnonymBruker skrev (På 26.2.2023 den 9.52): Du kan ogsåå ha i noen skjeer potetmospulver fra pose. Anonymkode: d8747...559 Da ødelegger du en god, HJEMMELAGET suppe! Anonymkode: a9d07...b10 1 1
spinner Skrevet 28. februar 2023 #18 Skrevet 28. februar 2023 AnonymBruker skrev (19 timer siden): Da ødelegger du en god, HJEMMELAGET suppe! Anonymkode: a9d07...b10 Neida, dette er et gammelt knep som brukes av kjente kokker. Potetmospulveret gir mindre og bedre smak enn mel. I tillegg kan du tilsette en og en skje til riktig konsistens uten å tenke på klumper. Jeg pleier å ha en pose i skuffen til dette formålet, (men ville aldri finne på å bruke den til å lage potetmos). 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå