Mistyen Skrevet 25. desember 2005 #1 Skrevet 25. desember 2005 Fikk en sånn "porsjonskanne" til jul, sånn som man setter på komfyren, men jeg vet ikke hvordan man bruker den Noen som kan gi meg en enkel forklaring? Kunne godt tenkt meg en espresso nå....
lillesky Skrevet 25. desember 2005 #2 Skrevet 25. desember 2005 En espressokanne er en trykk-koker som består av tre deler: Bunnkjele med en trykkventil, kaffefilter av metall, og overdelsbeholder der den ferdige kaffen kommer ut. Bunnkjelen fylles først med vann til like under ventilen, deretter plasseres metallfilteret som fylles helt fullt med kaffe som presses lett sammen, og til slutt skrus overdelsbeholderen på. Lykke til! Har akkurat drukket et glass med deilig (hjemmelaget!) caffe latte!
lillesky Skrevet 25. desember 2005 #3 Skrevet 25. desember 2005 Jo, og sett den på plata på nesten full varme.
lillesky Skrevet 25. desember 2005 #4 Skrevet 25. desember 2005 En ting til... Espressokaffe bør oppbevares i fryseren. I romtemp. holder den seg bare frisk i 4 dager. Har også fått espresso-utstyr til jul, så jeg har fått opplæring.
Mistyen Skrevet 25. desember 2005 Forfatter #5 Skrevet 25. desember 2005 Tusen takk - da blir det kaffe latte her også
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå