Gå til innhold

Hvordan dempe fettsprut når man steker mat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Spruter så mye fett når jeg steker f eks biff eller kylling. Bruker Margarin

Det kommer sprut på alle platene rundt og utafor komfyren på kjøkkenbenken.. Tips utenom lokk? Gjør ikke lokk kjøttet seigt?

Anonymkode: d8f7e...37b

Skrevet

Vi har et lokk som er laget av mesh. Funker kjempefint. 

Anonymkode: a0ed7...148

  • Liker 1
Skrevet

Stekelokk og lite olje, dropp margarin 

Anonymkode: a2f41...749

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Stekelokk og lite olje, dropp margarin 

Anonymkode: a2f41...749

Kan man bruke oliven olje eller solsikke olje til steking av kylling, biff, Kjøttdeig etc? Har alltid brukt margarin jeg og er på slankern

Anonymkode: d8f7e...37b

Skrevet

Ååå så flott visste ikke at det fantes sånne lokk! Tusen takk dere 😃

Anonymkode: d8f7e...37b

Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Kan man bruke oliven olje eller solsikke olje til steking av kylling, biff, Kjøttdeig etc? Har alltid brukt margarin jeg og er på slankern

Anonymkode: d8f7e...37b

Kan, men det er lite lurt. Olivenolje tåler dårlig varme, så den blir ødelagt. Solsikkeolje er allerede ødelagt, så den bør du aldri bruke. Samme med margarin. Det er ødelagt fett.

Bruk heller smør, talg, andefett, baconfett (jeg sparer på fettet som ligger igjen i panna etter at jeg har stekt bacon) eller kaldpresset kokosfett. I alle fall hvis du bryr deg om helsa di. Fett som er mye umettet tåler dårlig varmebehandling.

Anonymkode: 305f5...bc5

  • Nyttig 5
Skrevet (endret)

Bruk rent smør eller olje.

Grunnen til at det spruter er vanninnholdet i margarin. Bare bruk litt mindre smør så vil det gå opp i opp. Vannet i margarinen fordamper uansett og det vil da være like mange kalorier fordi du vil trenge mindre smørmengde for samme jobben.

Endret av Blizz1
Skrevet

Årsaken er ofte mye vann i kjøttet, særlig kylling. I enkelte merker er det sprøytet inn saltvann. 

Og så er det viktig å tørke kjøttet godt med papir før du begynner å steke. 

Det høres også ut som om du bruker for mye eller feil fett? Jeg opplever aldri at det spruter noe særlig, og bruker ikke lokk. 

Anonymkode: 9fb4a...582

Skrevet

Det spruter fordi vann kommer i kontakt med olje/margarin

Anonymkode: 18854...acf

  • Liker 1
Skrevet

Bruk klaret smør til steking, det tåler høy varme. Lett å lage ha det stående i kjøleskapet.

Margarin er gift for kroppen din, enste som duger er smør og extra virgin olje.

Anonymkode: 02663...5bf

  • Nyttig 3
Skrevet

Ikke bruk olje/smør når du steker kjøttdeig, trengs ikke.

Anonymkode: 6eeac...a85

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 20.2.2023 den 12.15):

enste som duger er smør og extra virgin olje

Man steker jo ikke i extra virgin olje. 

Anonymkode: 90190...0c0

  • Nyttig 3
Annonse
Gjest Adobyen
Skrevet

Bruk gryte istedenfor stekepanne, det blir like bra og spruter ikke rundt. 

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 22.2.2023 den 18.22):

Man steker jo ikke i extra virgin olje. 

Anonymkode: 90190...0c0

Man kan det, hvis man steker på lav nok temperatur.

Men å bruke extra virgin er bortkastet. Holder med virgin liksom.

Anonymkode: 7f514...430

Skrevet

Stek i teflonpanne så trenger du ikke smør eller olje.

Anonymkode: 60220...acf

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...