Gjest allium Skrevet 23. desember 2005 #1 Skrevet 23. desember 2005 Vi har alltid julekake, og varm sjokolade med krem, på julaftens formiddag. Det er et skikkelig pes å lage den samme dag, så iår tenkte jeg at jeg skulle lage deigen ikveld, og la den heve over natten. Men jeg finner ingen oppskrifter. Noen som har en - eller som har prøvd, og vet om det går? Julekake er jo litt annerledes enn brød, siden det er så mye smør og sukker i den.
Blueberry Skrevet 23. desember 2005 #2 Skrevet 23. desember 2005 Jeg skal akkurat i gang med å bake julekake/-brød fra bestemors oppskrift fra 1933. Den er herlig! 1 kg hvetemel 200 g farin 150 g margarin 1/4 ts kardemomme 6-7 dl lettmelk 50 g gjær 120 g rosiner 50 g sukat Smuldre smør i mel. Ha i sukker og kardemonne. Melken skal varmes til lunken, løs opp gjæren i melka. Kna til deig. Hev ca 1/2 t. Hvelv deigen på bordet og ha i rosiner. Ikke kna så mye. Form tre runde kaker, evt i tre brødformer, og legg på plate. Dekk over og la heve i ca 1/2 t til. Stek ved 180 grader i 45 min.
Scheherazade Skrevet 23. desember 2005 #3 Skrevet 23. desember 2005 Ja, gjorde det i forrige uke. Har best erfaring med søtgjær til slike kaker, så det jeg gjorde var å smelte smøret, blande med kald melk og røre ut ferskgjæren. Deretter laget jeg deigen som vanlig og satt den i kjøleskapet. Dagen etter var deigen fint hevet. Knadde inn sukat og rosin, formet til julebrød og for å få litt action på etterhevingen hevet jeg over glovarmt vann i oppvaskkummen. Funket fin-fint hos meg iallfall, julebrødene ble kjempegode.
Gjest allium Skrevet 23. desember 2005 #4 Skrevet 23. desember 2005 Takk, det høres bra ut! Da forsøker jeg senere i kveld.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå