AnonymBruker Skrevet 15. februar 2023 #1 Del Skrevet 15. februar 2023 De har tydeligvis gått fra å inneholde 53 prosent bær til 46 prosent bær. Men hva er de resterende 54 prosentene av innholdet der? Vann og pektin (et fortykningsmiddel) og veldig mye sukker selvfølgelig. Anonymkode: 1d579...af3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
svartkatt Skrevet 15. februar 2023 #2 Del Skrevet 15. februar 2023 Åh.. hm.. jeg har tenkt på å kjøpe noe i det siste.. men lurer også på om jeg skal lage sjøl heller. Må være billigere det? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet 15. februar 2023 #3 Del Skrevet 15. februar 2023 Var god før den 🙂 husker godt reklamen på slutten av 1990 tallet eller på 2000 tallet der de kvinnfolka stod og rørte da sa han det er ikke akkurat sånn de gjør det men det smaker iallefall som hjemmelaget nystekt brød smør og Nora Hjemmelaget var en slager det 🙂 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet 15. februar 2023 #4 Del Skrevet 15. februar 2023 svartkatt skrev (1 minutt siden): Åh.. hm.. jeg har tenkt på å kjøpe noe i det siste.. men lurer også på om jeg skal lage sjøl heller. Må være billigere det? Kan nok være det da 🙂 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2023 #5 Del Skrevet 15. februar 2023 Kva koster krukka da? Har prisen sunket i takt med bærinnhald? :3 Anonymkode: e9dba...f6c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2023 #6 Del Skrevet 15. februar 2023 Kan jeg ikke svare på ,lager alt syltetøyt selv. Og det anbefaler jeg andre å gjøre og. KJøpesyltetøy er altfor mye sukker og tilsetningsstoffer. Anonymkode: c6c99...db2 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 15. februar 2023 #7 Del Skrevet 15. februar 2023 Jeg lager også det meste av syltetøy selv, men da jeg gikk inn på Orkla sine sider og sjekket "Nora hjemmelaget bringebærsyltetøy", så var dette ramset opp som innold: Sitat INGREDIENSER bringebær 60%, sukker, vann, fortykningsmiddel (pektin), surhetsregulerende middel (eplesyre), konserveringsmiddel (kaliumsorbat). Fremstilt av 60 g bær per 100 g syltetøy. Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet. Det kan jo være at det er mindre bær nå, men på det glasset med jorbærsyltetøy som står i kjøleskapet er det oppgitt at det inneholder 60% jordbær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #8 Del Skrevet 18. februar 2023 Støtter deg. Matbutikkene og produsentene forsøker systematisk å narre kundene deres. De velger å selge dårligere og dårligere produkter, i nesten helt like forpakninger. Samtidig som prisene bare øker og øker, spesielt i disse tider. Anonymkode: 1d579...af3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kvinneguide Skrevet 18. februar 2023 #9 Del Skrevet 18. februar 2023 Er det ikke fortsatt bestemødre som koker Nora syltetøy?! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #10 Del Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (På 15.2.2023 den 18.23): Kan jeg ikke svare på ,lager alt syltetøyt selv. Og det anbefaler jeg andre å gjøre og. KJøpesyltetøy er altfor mye sukker og tilsetningsstoffer. Anonymkode: c6c99...db2 Jeg spiser kanskje to glass syltetøy per år, så det gidder jeg ikke. Hva bruker dere alt dette syltetøyet til? Anonymkode: dc4c0...bcb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #11 Del Skrevet 18. februar 2023 Det er synd at det er påkrevd å kjøpe minst 5 glass med Nora syltetøy i året da. Hvilket syltetøy mener du egentlig? Jordbær, bringebær, eple.. Anonymkode: 4fbe6...ea4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #12 Del Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg spiser kanskje to glass syltetøy per år, så det gidder jeg ikke. Hva bruker dere alt dette syltetøyet til? Anonymkode: dc4c0...bcb Har det på brødskiva. Anonymkode: 4fbe6...ea4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 18. februar 2023 #13 Del Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Jeg spiser kanskje to glass syltetøy per år, så det gidder jeg ikke. Hva bruker dere alt dette syltetøyet til? Anonymkode: dc4c0...bcb Jeg sa vel bare at jeg lagde syltetøy, ikke at jeg lagde mye syltetøy. Noe bruker jeg på brødskiver, noe gir jeg bort i gave, noe til saus på is og noe til fyll i kaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 19. februar 2023 #14 Del Skrevet 19. februar 2023 Når jeg lager syltetøy selv av jordbær er det 20% sukker. Antagelig litt mye sukker, men har aldri prøvet med mindre. Sukker er et konserveringsmiddel i tillegg til smaken så jeg holder på det jeg vet klarer lagring i lang tid. Kan forøvrig anbefale å lage syltetøy av rabarbra og jordbær. Gjetter at dette ble funnet opp for å ha noe å bruke rabarbra på (derfor jeg prøvde det) og for å drøye jordbærene, men det har en veldig god smak. I den jeg lager er det mer sukker (28%). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2023 #15 Del Skrevet 19. februar 2023 Har noen en god oppskrift på jordbærsyltetøy? Må det være ferske bær eller kan det lages av fryste? En annen ting som er litt trist å tenke på er at bær som dyrkes i Norge inneholder mye mer sprøytemidler enn utenlandske bær. Forøvrig gjelder dette kun bær. Anonymkode: d972c...bc2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2023 #16 Del Skrevet 19. februar 2023 skrue skrev (34 minutter siden): Når jeg lager syltetøy selv av jordbær er det 20% sukker. Antagelig litt mye sukker, men har aldri prøvet med mindre. Sukker er et konserveringsmiddel i tillegg til smaken så jeg holder på det jeg vet klarer lagring i lang tid. Kan forøvrig anbefale å lage syltetøy av rabarbra og jordbær. Gjetter at dette ble funnet opp for å ha noe å bruke rabarbra på (derfor jeg prøvde det) og for å drøye jordbærene, men det har en veldig god smak. I den jeg lager er det mer sukker (28%). På sykehuset fikk vi ofte en slags type dessertkompott av rabarbra og jordbær. Utrolig godt! Anonymkode: dc4c0...bcb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå