AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #1 Skrevet 13. februar 2023 Hadde kjøpt kjøtt til en vennemiddag i forrige uke, men middagen ble flyttet. Ser nå at høyryggen (strofe) jeg kjøpte gikk ut på dato 12. februar. Om det lukter greit i morgen, kan det spises? Skal koke 4 - 5 timer. Anonymkode: 07c1b...7f1
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #2 Skrevet 13. februar 2023 Det ville jeg tenkt var problemfritt. (Forutsatt at lukt var ok selvfølgelig) Anonymkode: 9f513...776 2
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #3 Skrevet 13. februar 2023 Så lenge det lukter og ser helt fint ut i morgen, så er det selvfølgelig greit å bruke. Anonymkode: 00d0e...d0d 1
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2023 #5 Skrevet 14. februar 2023 Nei. Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt. Anonymkode: d8387...86d
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2023 #6 Skrevet 14. februar 2023 Står vel best før på denne? Uansett så går det nok bra... Anonymkode: e7900...93e
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2023 #7 Skrevet 14. februar 2023 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Står vel best før på denne? Uansett så går det nok bra... Anonymkode: e7900...93e Ikke i følge overskrifta. Anonymkode: d8387...86d
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2023 #8 Skrevet 14. februar 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Ikke i følge overskrifta. Anonymkode: d8387...86d Å spise den en eller to dager etter dato har ingenting å si. Idioti å gnåle om listeria. Anonymkode: d10a0...b83
Grüner Skrevet 14. februar 2023 #9 Skrevet 14. februar 2023 https://www.kk.no/helse/oksekjott-blir-bare-morere-og-morere-jo-lengre-du-lar-det-ligge/67736872 Det går fint med storfekjøtt! 1
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2023 #10 Skrevet 14. februar 2023 Grüner skrev (2 minutter siden): https://www.kk.no/helse/oksekjott-blir-bare-morere-og-morere-jo-lengre-du-lar-det-ligge/67736872 Det går fint med storfekjøtt! Kult 😁 Anonymkode: d8387...86d
Grüner Skrevet 14. februar 2023 #11 Skrevet 14. februar 2023 AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Nei. Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt. Anonymkode: d8387...86d Høyrygg som skal koke i flere timer er ikke listeriautsatt. Mat som kan være utsatt for listeria er f.eks. oster av upasteurisert melk, røkelaks, gravlaks, sushi osv. 4
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2023 #12 Skrevet 14. februar 2023 AnonymBruker skrev (25 minutter siden): Nei. Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt. Anonymkode: d8387...86d Kilde? Listeria dør ved varmebehandling. https://forskning.no/mat-og-helse-vitenskapskomiteen-for-mat-og-miljo-partner/varmebehandling-tar-knekken-pa-listeria-bakterien/1189589 Anonymkode: 8137c...427 2
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2023 #13 Skrevet 14. februar 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Kilde? Listeria dør ved varmebehandling. https://forskning.no/mat-og-helse-vitenskapskomiteen-for-mat-og-miljo-partner/varmebehandling-tar-knekken-pa-listeria-bakterien/1189589 Anonymkode: 8137c...427 https://www.nettavisen.no/livsstil/dette-ma-du-vite-om-holdbarhet-pa-matvarer/s/12-95-3423591985 Anonymkode: d8387...86d
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2023 #14 Skrevet 14. februar 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): https://www.nettavisen.no/livsstil/dette-ma-du-vite-om-holdbarhet-pa-matvarer/s/12-95-3423591985 Anonymkode: d8387...86d Artikkelen du viser til skriver om ferskt pålegg, slik som ferdig oppdelt kokt skinke. Bakterieveksten blir helt annerledes i et kompakt stykke storfekjøtt, uten brutt forpakning, som i tillegg skal varmebehandles lenge. Anonymkode: 8137c...427 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå