Gå til innhold

Høyrygg - siste forbruksdag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hadde kjøpt kjøtt til en vennemiddag i forrige uke, men middagen ble flyttet. Ser nå at høyryggen (strofe) jeg kjøpte gikk ut på dato 12. februar. 
 

Om det lukter greit i morgen, kan det spises? Skal koke 4 - 5 timer. 

Anonymkode: 07c1b...7f1

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det ville jeg tenkt var problemfritt. (Forutsatt at lukt var ok selvfølgelig)

Anonymkode: 9f513...776

  • Liker 2
Skrevet

Så lenge det lukter og ser helt fint ut i morgen, så er det selvfølgelig greit å bruke. 

Anonymkode: 00d0e...d0d

  • Liker 1
Skrevet

Nei. 

Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt.

Anonymkode: d8387...86d

Skrevet

Står vel best før på denne?

Uansett så går det nok bra...

Anonymkode: e7900...93e

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Står vel best før på denne?

Uansett så går det nok bra...

Anonymkode: e7900...93e

Ikke i følge overskrifta. 

Anonymkode: d8387...86d

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Ikke i følge overskrifta. 

Anonymkode: d8387...86d

Å spise den en eller to dager etter dato har ingenting å si.

Idioti å gnåle om listeria.

Anonymkode: d10a0...b83

Skrevet
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Nei. 

Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt.

Anonymkode: d8387...86d

Høyrygg som skal koke i flere timer er ikke listeriautsatt. Mat som kan være utsatt for listeria er f.eks. oster av upasteurisert melk, røkelaks, gravlaks, sushi osv. 

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (25 minutter siden):

Nei. 

Listeriabakterien verken lukter eller smaker noe. Derfor må du passe på at du ikke spiser mat som er merket med siste forbruksdag, etter datoen som er oppgitt.

Anonymkode: d8387...86d

Kilde? Listeria dør ved varmebehandling. https://forskning.no/mat-og-helse-vitenskapskomiteen-for-mat-og-miljo-partner/varmebehandling-tar-knekken-pa-listeria-bakterien/1189589

Anonymkode: 8137c...427

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Artikkelen du viser til skriver om ferskt pålegg, slik som ferdig oppdelt kokt skinke. Bakterieveksten blir helt annerledes i et kompakt stykke storfekjøtt, uten brutt forpakning, som i tillegg skal varmebehandles lenge.

Anonymkode: 8137c...427

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...