Gjest gjest Skrevet 22. desember 2005 #1 Del Skrevet 22. desember 2005 Ja det var meningen at det skulle bli marsipan,men nå har det blitt kransekakemasse i stedet.Vet ikke om det heller blir vellykket.Skal steke de i kveld. Jeg tok altså 500 g mandler,400 g fruktose som jeg først knuste til melis i kjøkkenmaskina,og en eggehvite.Da var det helt smuldrete så jeg måtte tilsette en hvite til.Nå henger det sammen,men det er alt for søtt.Satser på at det blir ok som kransekake. Noen som har laget marsipan eller kransekake med fruktose? Fant forresten oppskriften på lavkarbo.no..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lilith Skrevet 22. desember 2005 #2 Del Skrevet 22. desember 2005 Jeg laget marsipan med fruktose i fjor, men halverte mengden fruktose i oppskriften (som var for vanlig marsipan), siden fruktose jo er mye søtere enn vanlig sukker. Det fungerte kjempefint, men jeg har ikke oppskriften her, dessverre ... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 22. desember 2005 #3 Del Skrevet 22. desember 2005 Hva er poenget med å lage marispan med fruktose? Mindre kalorier/karbohydrater? Det kan man da gjøre med vanlig melis også, bare å ta mye mindre melis det. Vanlig "billig"marsipan har rundt 20-30% mandler, og resten er hovedsaklig sukker, i "luksus"marsipan er forholdet ca 50-50, selv lager jeg med minst 70% mandler. Da trenger jeg ikke så mye eggehvite heller for oljen i mandlene holder det mer sammen, også smaker marsipanen min mandler, ikke sukker. Syns nå det er best jeg da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest Skrevet 23. desember 2005 #4 Del Skrevet 23. desember 2005 poenget med fruktose er at det er litt sunnere enn sukker. desverre blir alt jeg baker med fruktose mislykket,så nå er det stopp! det var jo lurt å bruke 70 % mandler,da blir det jo sunnere. hvor mange hviter bruker du til 500 g mandler? og melis,ca 250 g?ikke så god i hoderegning.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lilith Skrevet 23. desember 2005 #5 Del Skrevet 23. desember 2005 Hva er poenget med å lage marispan med fruktose? Hvis man er diabetiker, er det bedre å lage marsipan med fruktose Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 23. desember 2005 #6 Del Skrevet 23. desember 2005 poenget med fruktose er at det er litt sunnere enn sukker. desverre blir alt jeg baker med fruktose mislykket,så nå er det stopp! det var jo lurt å bruke 70 % mandler,da blir det jo sunnere. hvor mange hviter bruker du til 500 g mandler? og melis,ca 250 g?ikke så god i hoderegning.... ← Trodde det bare var sunnere fordi det er mer søtt, så man kan bruke mindre av det jeg, jaja, mulig jeg har misforstått Og sånn med mengder og sånn, bare slumper jeg. Maler mandlene to ganger (på sånn gammeldags liten kvern) Også kjører jeg litt (en tredjedel kanskje) sammen med melis i kjøkkenmaskin til det blir helt finmalt. Når jeg så blander melisblandingen med resten rører jeg godt og med mye håndmalte (ikke bare fin-fin-finhakkede) mandler henger det nesten sammen allerede da. Tilsetter en og en eggehvite og rører godt i mellom. Synes det er enda lettere å få den smidig ved å kna den med hendene når den er i en plastpose, da er det ikke noe som "stikker av" og drysser rundt før jeg får den sammen. Jeg pleier også å lage en del av den ganske tørr, også gjør jeg den myk og god med konjakk eller en likør... Hvis man er diabetiker, er det bedre å lage marsipan med fruktose ← Hmm, er det sånn at 100g fruktose gir mindre blodsukkerstigning enn 100g vanlig sukker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå