AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #1 Skrevet 13. februar 2023 Føler ikke helt at kjøtt kaker og poteter i brun saus er en vinner, og smalahove blir for eksperimentelt 😅 Jeg er ingen racer på kjøkkenet men vil gjerne servere noe godt som man kan si til gjesten at er typisk norsk tradisjonell mat. Noen tips? Anonymkode: 4f2bc...d6c
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #2 Skrevet 13. februar 2023 Eller kanskje det fins mer smakfulle oppskrifter på kjøttkaker og brun saus enn hva jeg er vant med å lage fra Toro? Anonymkode: 4f2bc...d6c
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #3 Skrevet 13. februar 2023 Fiskeboller i hvit saus med potet og gulrot. Raspeball med brun ost inni, med pølse, kjøtt, bacon og poteter. Sild og potet. Lapskaus/betasuppe med salt kjøtt. Stekt makrell, smeltet smør og poteter Anonymkode: dab56...3a3 2
Gjest takinova Skrevet 13. februar 2023 #4 Skrevet 13. februar 2023 Kommer litt an på hvor de er fra. Er de fra en kultur som spiser sau, så er jo fårikål klassisk. Ellers er fisk ofte trygt og godt.
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #5 Skrevet 13. februar 2023 Julemat? Sjømat? Rein? Jeg har laget kjøttkaker og vafler til utenlandske gjester. De har likt det, men vet ikke om det var kun høflighet Anonymkode: 5a547...e2e 1 1
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #6 Skrevet 13. februar 2023 Noe god fersk fisk, eller sjømat Anonymkode: efdd6...630
Hill83 Skrevet 13. februar 2023 #7 Skrevet 13. februar 2023 Kjøp noe viltkjøtt. kompe , lapskaus , smalahove, og slike ting kan bli vel spessielt 2
Trish Skrevet 13. februar 2023 #8 Skrevet 13. februar 2023 Fisk med godt tilbehør Biff eller gryte av viltkjøtt?
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #10 Skrevet 13. februar 2023 Jegergryte med finnbiff i, og potetmos og tyttebærsyltetøy ved siden av. Kjempelett å lage og dødsgodt. Evnt fårikål Anonymkode: c4b67...c06 5 2
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #11 Skrevet 13. februar 2023 Reinskav/finnbiff er kjempelett, og godt. Brun kjøttet, ha i en skive brunost, krydre med salt og pepper. Slå over rikelig med fløte, og kok opp. Serveres med hjemmelagd potetmos, tyttebær og ertepure. Anonymkode: 444f8...a86 4 2
Tanuki Skrevet 13. februar 2023 #12 Skrevet 13. februar 2023 viltgryte, reinsdyr, ovnsbakt laks , røkt laks/ørret med tilbehør, koltbord eller spekemat. Kommer an på årstiden og hvor gjestene er fra. Ville aldri servert fårikål , lapskaus , fiskeboller, lapskaus etc...kjedeig og virkelig og trist mat. 7
Tanuki Skrevet 13. februar 2023 #13 Skrevet 13. februar 2023 2 minutter siden, AnonymBruker said: Jegergryte med finnbiff i, og potetmos og tyttebærsyltetøy ved siden av. Kjempelett å lage og dødsgodt.Evnt få rikålAnonymkode: c4b67...c06 styr unna fårikål, det er ikke en smak eller lukt mange liker. 2
tirben Skrevet 13. februar 2023 #14 Skrevet 13. februar 2023 Jeg har servert pinnekjøtt til utenlandske gjester og det likte de godt. Har også servert kokt torsk med tilbehør, bacon, gulrot, poteter og ertepuré. 4
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #15 Skrevet 13. februar 2023 Fårikål Pinnekjøtt Laks med poteter, Rømme og agurksalat Fiskeboller med poteter, hvit saus og kokt/raspet gulrot Graut og vellinger Anonymkode: ed819...dc1
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #16 Skrevet 13. februar 2023 Viltgryte med potetmos og tyttebær. Fiskesuppe. Lammelår med norske rotgrønnsaker. Finnbiff med bacon Betasuppe med svineknoke, eller lapskaus på salt kjøtt, eller brennsnut Stekt laks med agurksalat og potetmos (ikke tradisjon, men norsk laks står høyt i kurs i utlandet) Anonymkode: 1013e...64f
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #17 Skrevet 13. februar 2023 Tanuki skrev (8 minutter siden): Ville aldri servert fårikål , lapskaus , fiskeboller, lapskaus etc...kjedeig og virkelig og trist mat. Det er rart, for hver gang jeg får gjester fra England og USA er det den "kjedelige og triste" maten de ber om. Uten unntak vil de ha brun lapskaus den dagen de kommer, og i løpet av den tiden de er her vil de ha både fiskegrateng, kjøttsuppe, sosekjøtt, og andre trauste norske retter. Anonymkode: f901f...cda 8 2
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #18 Skrevet 13. februar 2023 Kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og kålstuing. Men jeg hadde kanskje heller satset på reker, loff og en god salat til. Anonymkode: 7f43c...80c 5 2
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #19 Skrevet 13. februar 2023 Har du tilgang til en god fiskebutikk /fiskedisk, ville jeg sjekket hva de har der. (Vill-)laks med tradisjonelt tilbehør (agurksalat, rømme), skrei med bacon og ertepuré, en god fiskesuppe med nybakte rundstykker.. Reinsdyr indrefilet er veldig godt. Hvis du er i Oslo selger de det feks på Strøm-Larsen. Puré av sellerirot er godt ved siden av. Spekemat, flatbrød, rømme er godt til aperitiff /mellommåltid. Lefse med røkt eller gravet laks, med en saus av rømme, honning og dijonsennep. Fersk hvetekringle eller annen bakst, nystekte vafler, is /krem med multer, Anonymkode: dabc7...628 4 2
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2023 #20 Skrevet 13. februar 2023 Mange bra forslag her. Hva med spekemat med diverse tilbehør. Det er ikke mye du trenger å kokkelere da. Anonymkode: e6304...9ef 7 1 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå