Gå til innhold

Hva er typisk tradisjonell norsk mat man kan servere utenlandsk gjest?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Føler ikke helt at kjøtt kaker og poteter i brun saus er en vinner, og smalahove blir for eksperimentelt 😅 Jeg er ingen racer på kjøkkenet men vil gjerne servere noe godt som man kan si til gjesten at er typisk norsk tradisjonell mat. Noen tips?

Anonymkode: 4f2bc...d6c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Eller kanskje det fins mer smakfulle oppskrifter på kjøttkaker og brun saus enn hva jeg er vant med å lage fra Toro?

Anonymkode: 4f2bc...d6c

Skrevet

Fiskeboller i hvit saus med potet og gulrot.

Raspeball med brun ost inni, med pølse, kjøtt, bacon og poteter.

Sild og potet.

Lapskaus/betasuppe med salt kjøtt.

Stekt makrell, smeltet smør og poteter

 

Anonymkode: dab56...3a3

  • Hjerte 2
Gjest takinova
Skrevet

Kommer litt an på hvor de er fra. Er de fra en kultur som spiser sau, så er jo fårikål klassisk. 

Ellers er fisk ofte trygt og godt.

Skrevet

Julemat? Sjømat? Rein?

Jeg har laget kjøttkaker og vafler til utenlandske gjester. De har likt det, men vet ikke om det var kun høflighet

Anonymkode: 5a547...e2e

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet

Noe god fersk fisk, eller sjømat

Anonymkode: efdd6...630

Skrevet

Kjøp noe viltkjøtt. 
kompe , lapskaus , smalahove, og slike ting kan bli vel spessielt 

  • Liker 2
Skrevet

Fisk med godt tilbehør

Biff eller gryte av viltkjøtt?

Skrevet

Jegergryte med finnbiff i, og potetmos og tyttebærsyltetøy ved siden av. Kjempelett å lage og dødsgodt.

Evnt fårikål

Anonymkode: c4b67...c06

  • Liker 5
  • Hjerte 2
Skrevet

Reinskav/finnbiff er kjempelett, og godt. Brun kjøttet, ha i en skive brunost, krydre med salt og pepper. Slå over rikelig med fløte, og kok opp. Serveres med hjemmelagd potetmos, tyttebær og ertepure.

Anonymkode: 444f8...a86

  • Liker 4
  • Hjerte 2
Skrevet

viltgryte, reinsdyr, ovnsbakt laks , røkt laks/ørret med tilbehør, koltbord eller spekemat. Kommer an på årstiden og hvor gjestene er fra. Ville aldri servert fårikål , lapskaus , fiskeboller, lapskaus etc...kjedeig og virkelig  og trist mat.

  • Liker 7
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker said:

Jegergryte med finnbiff i, og potetmos og tyttebærsyltetøy ved siden av. Kjempelett å lage og dødsgodt.Evnt få
rikålAnonymkode: c4b67...c06

styr unna fårikål, det er ikke en smak eller lukt mange liker. 

  • Liker 2
Skrevet

Jeg har servert pinnekjøtt til utenlandske gjester og det likte de godt.  

Har også servert kokt torsk med tilbehør, bacon, gulrot, poteter og ertepuré. 

  • Liker 4
Skrevet

Fårikål

Pinnekjøtt

Laks med poteter, Rømme og agurksalat

Fiskeboller med poteter, hvit saus og kokt/raspet gulrot

Graut og vellinger 

Anonymkode: ed819...dc1

Skrevet

Viltgryte med potetmos og tyttebær. 

Fiskesuppe.

Lammelår med norske rotgrønnsaker. 

Finnbiff med bacon

Betasuppe med svineknoke, eller lapskaus på salt kjøtt, eller brennsnut

Stekt laks med agurksalat og potetmos (ikke tradisjon, men norsk laks står høyt i kurs i utlandet)

Anonymkode: 1013e...64f

Skrevet
Tanuki skrev (8 minutter siden):

 Ville aldri servert fårikål , lapskaus , fiskeboller, lapskaus etc...kjedeig og virkelig  og trist mat.

Det er rart, for hver gang jeg får gjester fra England og USA er det den "kjedelige og triste" maten de ber om.

Uten unntak vil de ha brun lapskaus den dagen de kommer, og i løpet av den tiden de er her vil de ha både fiskegrateng, kjøttsuppe, sosekjøtt, og andre trauste norske retter.

 

Anonymkode: f901f...cda

  • Liker 8
  • Nyttig 2
Skrevet

Kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og kålstuing. 

Men jeg hadde kanskje heller satset på reker, loff og en god salat til. 

Anonymkode: 7f43c...80c

  • Liker 5
  • Hjerte 2
Skrevet

Har du tilgang til en god fiskebutikk /fiskedisk, ville jeg sjekket hva de har der. (Vill-)laks med tradisjonelt tilbehør (agurksalat, rømme), skrei med bacon og ertepuré, en god fiskesuppe med nybakte rundstykker..

Reinsdyr indrefilet er veldig godt.   Hvis du er i Oslo selger de det feks på Strøm-Larsen. Puré av sellerirot er godt ved siden av. 

Spekemat, flatbrød, rømme er godt til aperitiff /mellommåltid.

Lefse med røkt eller gravet laks, med en saus av rømme, honning og dijonsennep.

Fersk hvetekringle eller annen bakst, nystekte vafler, is /krem med multer, 

Anonymkode: dabc7...628

  • Liker 4
  • Nyttig 2
Skrevet

Mange bra forslag her. Hva med spekemat med diverse tilbehør. Det er ikke mye du trenger å kokkelere da.

Anonymkode: e6304...9ef

  • Liker 7
  • Hjerte 1
  • Nyttig 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...