philippa starck Skrevet 22. desember 2005 #1 Skrevet 22. desember 2005 Jeg har invitert familien til frokost første juledag, og har alt under kontroll hva borddekking angår. (sånt liker jeg) Det jeg derimot ikke er så god på, er maten! Hva er et must til litt overdådige frokoster? Jeg skal naturligvis ha rundstykker, brød, kokte egg, kaffe, te og sjokolade, kjøttpålegg, sild mm Men kanskje dere har noen tips til andre, mer spennende ting? Evt hvordan jeg kan anrette det pent?
Gjest Gjest Skrevet 22. desember 2005 #2 Skrevet 22. desember 2005 ikke glem laks og eggerøre sennepsaus (sennep,olje,dill,eddik) husk rødbetter, sylteagurk hm.....ja, du har jo nevnt, silderetter, kjøttpålegg(sylte og spekeskinke er et must) hmm, må tenke litt... hvis du legger eks. oppskjært spekeskinke sånn etterhverandre(halveis oppå hverandre)(legg det oppå plastfolie) smører utover med smøreost, legg oppskjært melon langs den ene kanten,ta tak i kanten, og rull sammen med hjelp av plastfolien til en lang "pølse" la det stå en stund i kjøleskapet, skjær opp etterpå i passe stykker.
Brunhilde Skrevet 22. desember 2005 #4 Skrevet 22. desember 2005 * sylte * lammerull * fårelår * oksetunge * svinerull * røkelaks * eggerøre * tomatsild * kryddersild * sennepssild * kokt egg * ansjos/geffelbiter * reker/rekesalat * edamerost * brunost * blåmuggost Jeg syns ikke de "vanlige" spekepåleggene er spesielt julete, men det er jo fordi jeg ikke er vant til å spise det i jula. Rester av julemiddagen bør også med, men jeg vil helst varme det litt. Er ikke noe glad i kald ribbe.
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 22. desember 2005 #5 Skrevet 22. desember 2005 Varm leverpostei med bacon til!
Brunhilde Skrevet 22. desember 2005 #6 Skrevet 22. desember 2005 Varm leverpostei med bacon til! ← Jeg var innom for å legge det til listen min - et absolutt "must".
Gjest gjest1 Skrevet 22. desember 2005 #7 Skrevet 22. desember 2005 Julefrokost for meg er restemat, nesten bedre enn middagen, men bare nesten. Må ha lefse med ribberester og julepølse og sennep.
Annie Skrevet 23. desember 2005 #8 Skrevet 23. desember 2005 Brød Lefse (til mannen) Eggerøre Laks Sursild Bogskinke Ost Skinke Rester av julemiddag Forskjellige slagt rull Sikkert mer, men kommer ikke på mer i farta.
Gjest Hobbykokken Skrevet 26. juli 2006 #9 Skrevet 26. juli 2006 Risengrynsgrøt med masse kanel,sukker og smør i midten er deilig julefrokost.
Gjest Gjest Skrevet 26. juli 2006 #11 Skrevet 26. juli 2006 Ja selvfølgelig . Hva er vel mere naturlig enn å spise julemat når det er 1 juledag i morgen?
Gjest Hobbykokken Skrevet 26. juli 2006 #12 Skrevet 26. juli 2006 Glemte å skrive nick. Innlegget over er mitt.
Gjest gjest1 Skrevet 26. juli 2006 #13 Skrevet 26. juli 2006 Selv liker jeg riskrem fra gårsdagen, og jeg liker kakamenn
Gjest Hobbykokken Skrevet 26. juli 2006 #14 Skrevet 26. juli 2006 Enig.Kakemenn er digg,særlig med en god kopp kaffe til.
Scorpina Skrevet 26. juli 2006 #15 Skrevet 26. juli 2006 julemat??? NÅ? ← Jaaaaaaah...er du ikke klar over at for to dager siden var det 5 - FEM - måneder til julaften!! Og, nå er vi forbiiii den dato'n ergo er det UNDER fem måneder til jul. Herreguuud så mye vi har å gjøre. Vaske, pusse, gnikke og knugge og kjøpe firehundreogfjørti gaver og skrive ørtenhundreognitti julekort ..Ah puhhh.... Så det er bare rett og rimelig at hva man serverrer 1. juledag kommer på agendaen i juli!! Forøvrig ble jeg litt grinat på ei venninne som sendte meg sms før jeg dro på ferie "har kjøpt de fleste julegavene jeg nå. God sommer!!!"
Gjest gjest1 Skrevet 26. juli 2006 #16 Skrevet 26. juli 2006 Og krumkaker? Er det ikke det de pikk-kakene heter da? De er dritnam. Pepperkuker også.
Gjest Hobbykokken Skrevet 26. juli 2006 #17 Skrevet 26. juli 2006 Hæ??!!!? Nå forstår jeg ingenting! Her hos meg viser kalenderen 23 desember 2005. Det er kaldt og det snør ute. Juletreet står ferdig pyntet i stua mi.
Gjest Hobbykokken Skrevet 26. juli 2006 #20 Skrevet 26. juli 2006 Selv spiste jeg ribbemiddag for 4 timer siden. Med deilig riskrem til dessert.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå