Gå til innhold

Urfolkenes matfestival i Kautokeino, Alta og Karasjok?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Samene har veldig god mat knyttet til reinkjøttet. Mange andre urfolk rundt om i verden har matretter vi ikke kjenner til. Hva synes dere om samene inviterte kokker fra ulike urfolk rundt om i verden, og så lagde de mat som de serverte eller solgte til publikum?

Finnmark trenger noe sånt. Mat er noe alle liker, og selv motstandere av samer fra Honningvågsrevyen sier ikke nei til reinsdyrstek med soppsaus.

Hva synes dere? Finnes det noe slikt allerede?

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har ikke lyst på hjernepannekaker..

Anonymkode: f25db...30b

Skrevet

Unnskyld, det var veldig slemt skrevet.

Reinsdyrstek er veldig godt.

Anonymkode: f25db...30b

  • Liker 1
Skrevet

Motstandere av samer?? Hva i all verden? Virker som dere har et stort problem med toleranse i nord.

Er ikke litt av gleden med å reise og oppdage lokal mat? Ikke at urfolk fra andre deler av verden må reise til Finnmark for å fore dere liksom. Evt finn oppskrifter på nett.

Anonymkode: 99771...521

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Har ikke lyst på hjernepannekaker..

Anonymkode: f25db...30b

Det har JEG lyst på.

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Har ikke lyst på hjernepannekaker..

Anonymkode: f25db...30b

Hæ? Er dette en samisk rett?

Skrevet
22 hours ago, Michaelhe said:

Hæ? Er dette en samisk rett?

Se sendingen på NRK fra samefolkets dag. 😊 Der fortalte kokken at hun en gang brukte hjerne i vaffelrøra da hun manglet egg. 

Syns ikke det var et dårlig forslag du kom med. 😃

Skrevet (endret)
Albbas skrev (7 timer siden):

Se sendingen på NRK fra samefolkets dag. 😊 Der fortalte kokken at hun en gang brukte hjerne i vaffelrøra da hun manglet egg. 

Syns ikke det var et dårlig forslag du kom med. 😃

På island spiser de testikler fra geit og sau, i frankrike snegler, i japan alt de kan skofle opp fra fjæra, og i afrika maur?

Men likevel finnes det mye bra mat fra alle disse delene av verden?

Endret av Michaelhe
Skrevet
Michaelhe skrev (På 7.2.2023 den 9.22):

Samene har veldig god mat knyttet til reinkjøttet. Mange andre urfolk rundt om i verden har matretter vi ikke kjenner til. Hva synes dere om samene inviterte kokker fra ulike urfolk rundt om i verden, og så lagde de mat som de serverte eller solgte til publikum?

Finnmark trenger noe sånt. Mat er noe alle liker, og selv motstandere av samer fra Honningvågsrevyen sier ikke nei til reinsdyrstek med soppsaus.

Hva synes dere? Finnes det noe slikt allerede?

Ja, det finnes. Hvert år kommer det urfolk fra hele verden til Riddu Riđđu, og der kan man oppleve både mat og andre særegne elementer fra ulike kulturer. Fantastisk opplevelse!

Anonymkode: ab896...627

Skrevet

Nå er ikke stek av reinsdyr veldig samisk, selv  noen oppskrifter kaller kjøttet i bidos for reinsdystek.  
Bidos, blodpannekaker/pølser/klubb, tørrfisk og boknafisk derimot er samisk mat. 

Men har vært på festivaler for tradisjonsmat fra andre land, og det er mye spennende mat der ute, selv om ikke alt kommer fra urfolk. 

Anonymkode: 38c1c...fda

Skrevet
Michaelhe skrev (På 7.2.2023 den 9.22):

Samene har veldig god mat knyttet til reinkjøttet. Mange andre urfolk rundt om i verden har matretter vi ikke kjenner til. Hva synes dere om samene inviterte kokker fra ulike urfolk rundt om i verden, og så lagde de mat som de serverte eller solgte til publikum?

Finnmark trenger noe sånt. Mat er noe alle liker, og selv motstandere av samer fra Honningvågsrevyen sier ikke nei til reinsdyrstek med soppsaus.

Hva synes dere? Finnes det noe slikt allerede?

Vet at samene har et godt forhold til baskerne, som jo har et av verdens beste kjøkken...😋...baskerne kommer garantert innom 😊

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...