AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #1 Skrevet 3. februar 2023 Gjerne si hva til hvert måltid Anonymkode: 760d1...e50
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #2 Skrevet 3. februar 2023 Hvorfor? Ingen barn er like, de har ulike behov og preferanser, og hva MITT barn spiser er irrelevant for andres barn. Anonymkode: d08a4...361
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #3 Skrevet 3. februar 2023 Min ble akkurat fire,men svarer likevel da det har gått i det samme i over ett år uansett🤭 Ikke frokostmenneske,så varierer mellom avokado,knaser litt tørr cornflakes,eller agurk og gulrot i staver..slurper litt vann i mellom. I barnehagen regner jeg med det går i brødskiver til lunsj,bortsett fra ett varmmåltid i uka. Gjerne kyllingkjøttboller og pasta,fiskepinner og potetmos,laks og gulrotstuing. Har vi fri blir det brød med speilegg eller brød med avokado/kikertpålegg,og kokt egg. Drikker havremelk til lunsj. Fruktmåltid kl14.30ish: oppskjært frukt av varierende typer fra barnehagen,pluss matboks med én brødskive i, varierer mellom leverpostei,"baconost" og "hvitost" fra Go'vegan. Alpro yoghurt , og grønnsaker i staver,alt etter hva jeg hadde å slenge oppi matboksen. Middag , der spiser han alt utenom kjøttdeigretter. Elsker alt med brun saus og bernaisesaus på🤣liker ikke kokte grønnsaker,så pleier å få de rå,spiser alle slags grønnsaker utenom rosenkål og erter. Kveldsmat blir brødskiver med pålegg,cornflakes eller havregrøt toppet med tranebær. Midt inni alt dette er det gjerne en fruktstang fra barnemathylla eller en minieske rosiner,salatabar i vogna på vei hjem fra butikken,kjeks hvis det ikke blir for ofte mas om det😁 Anonymkode: 62aa8...526
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #4 Skrevet 3. februar 2023 I barnehagen er det grøt til frokost, varmmat til lunsj (fiskesuppe, blåskjell, egg, pasta osv.) og frukt til dessert, og surdeigsbrød til to-måltidet. Hjemme spiser han mye grønnsaker og fisk. Til kvelds er det stort sett brødskive med baconost. Eller ketchup 😅 Anonymkode: b031b...508
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #5 Skrevet 3. februar 2023 Tror hun lever på luft og kjærlighet egentlig, er klin umulig å få i henne mat nesten 🙈 Anonymkode: d4e28...a15 1 2
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #6 Skrevet 3. februar 2023 Min blir snart 4. Dette året har det variert i alle retninger 😂 Alt fra å spise nesten alt vi servere til å ikke ville ha noe annet enn ett enkelt pålegg i ukesvis, og noen uker blir vi bekymret for hvor lite hun spiser, men plutselig spiser hun mer på en dag en hun har gjort resten av uken. Vi presser aldri på at hun MÅ spise noe eller må spise oppe. Hun får tilbud, men bestemmer selv, vi sitter sammen til måltider, men vil hun ikke ha mat da så går det bra, men vi sitter sammen. Jeg har alltid tenkt at barna kjenner selv hvor mye mat de trenger, og så lenge de får tilbud om nogenlunde sunn og næringsrik mat så får de lov å regulere selv. Anonymkode: 73a3b...e3e 1 1
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #7 Skrevet 3. februar 2023 Frokost havregrøt eller annen grøt (bokhvete, quinoa, hirse…) med smør, malt pulver med blanding av forskjellige nøtter og kjerner, et egg rørt inn og blåbær/noe annen c-vit. Et par dager i uka chiapudding laget på kefir, med havregryn, hempfrø, bokhvete, gresskarkjerner og malte nøtter. Blandet i oppskjært frukt som mango, granatepler osv. Dette er favoritten til begge barna. Lunsj i barnehagen er brødskive med smøreost, prim e.l. Fruktmåltidet i barnehagen er frukt, knekkebrød med prim e.l., korn og Biola med rosiner. Lunsj hjemme er gjerne noe sånt som hjemmelaget brød, forskjellige typer lapper, matmuffins, sardiner, middagsrester, bananbrød, tyrkisk yoghurt med frukt/topping (litt rosiner, granatepler, gresskarkjerner, hempfrø, malte nøtter, sukkerfri eplemos fra hagen som «søtning»), frukt/grønt… Prøver å huske å servere litt grønnsaker utenom middag, men glemmer det fort. Glad i klementiner, banan, eple, pære, druer. Disse fruktene prøver jeg så godt jeg kan å kjøpe økologisk. Snacks er typisk en skål med gresskarkjerner, solsikkekjerner, valnøtter, cashewnøtter, morbær og gojibær. Eller noe i den dur. Smoothie med frukt og bær fra fryseren, spinat, grønnkål, erter, avokado eller andre grønnsaksrester etter middag som f eks blomkål/brokkoli. Alt ettersom hva vi har hjemme. Også med nøtter, gresskarkjerner, hempfrø, bønner o.l. Lages på kefir. Putter oppi ei rå eggeplomme, og alle rester vi har igjen etter f eks grøt, chiapudding, halvspist frukt e.l. puttes i smoothien for å unngå matsvinn. Middag er som regel enkel, men alltid hjemmelaget (det viktigste vi synes er å spise så mye som mulig råvarebasert og så lite som mulig ultraprosessert, er ellers ikke redd for fett osv og gir unga seterrømme og meierismør). Typisk er kjøtt og ovnsbakte grønnsaker, torsk med gulrot, potet og eggesmør, chili con carne osv… Veldig glad i kjøtt, fisk og gulrot, spiser ellers ikke så mye typiske «middagsgrønnsaker». Aldri, aldri potet (selv om vi har poteter til mange middager i uka). Så til middag spises hovedsakelig kjøttet av barna, eller pastaen om det er en pastarett. Typisk treåring. Til «godis» er gjerne morbær, gojibær, mango, druer og annen deilig frukt, bær. Har ellers lager forskjellige typer daddelkuler med nøtter og dadler som barna elsker, har også laget god «sjokoladekake» på kakao og svarte bønner, nice cream med fryst banan, avokado, eggeplommer og litt råkakaopulver. Kanskje litt 86% sjokolade. Litt kvikk lunsj e.l. på skitur. Anonymkode: f2516...774
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #8 Skrevet 3. februar 2023 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Frokost havregrøt eller annen grøt (bokhvete, quinoa, hirse…) med smør, malt pulver med blanding av forskjellige nøtter og kjerner, et egg rørt inn og blåbær/noe annen c-vit. Et par dager i uka chiapudding laget på kefir, med havregryn, hempfrø, bokhvete, gresskarkjerner og malte nøtter. Blandet i oppskjært frukt som mango, granatepler osv. Dette er favoritten til begge barna. Lunsj i barnehagen er brødskive med smøreost, prim e.l. Fruktmåltidet i barnehagen er frukt, knekkebrød med prim e.l., korn og Biola med rosiner. Lunsj hjemme er gjerne noe sånt som hjemmelaget brød, forskjellige typer lapper, matmuffins, sardiner, middagsrester, bananbrød, tyrkisk yoghurt med frukt/topping (litt rosiner, granatepler, gresskarkjerner, hempfrø, malte nøtter, sukkerfri eplemos fra hagen som «søtning»), frukt/grønt… Prøver å huske å servere litt grønnsaker utenom middag, men glemmer det fort. Glad i klementiner, banan, eple, pære, druer. Disse fruktene prøver jeg så godt jeg kan å kjøpe økologisk. Snacks er typisk en skål med gresskarkjerner, solsikkekjerner, valnøtter, cashewnøtter, morbær og gojibær. Eller noe i den dur. Smoothie med frukt og bær fra fryseren, spinat, grønnkål, erter, avokado eller andre grønnsaksrester etter middag som f eks blomkål/brokkoli. Alt ettersom hva vi har hjemme. Også med nøtter, gresskarkjerner, hempfrø, bønner o.l. Lages på kefir. Putter oppi ei rå eggeplomme, og alle rester vi har igjen etter f eks grøt, chiapudding, halvspist frukt e.l. puttes i smoothien for å unngå matsvinn. Middag er som regel enkel, men alltid hjemmelaget (det viktigste vi synes er å spise så mye som mulig råvarebasert og så lite som mulig ultraprosessert, er ellers ikke redd for fett osv og gir unga seterrømme og meierismør). Typisk er kjøtt og ovnsbakte grønnsaker, torsk med gulrot, potet og eggesmør, chili con carne osv… Veldig glad i kjøtt, fisk og gulrot, spiser ellers ikke så mye typiske «middagsgrønnsaker». Aldri, aldri potet (selv om vi har poteter til mange middager i uka). Så til middag spises hovedsakelig kjøttet av barna, eller pastaen om det er en pastarett. Typisk treåring. Til «godis» er gjerne morbær, gojibær, mango, druer og annen deilig frukt, bær. Har ellers lager forskjellige typer daddelkuler med nøtter og dadler som barna elsker, har også laget god «sjokoladekake» på kakao og svarte bønner, nice cream med fryst banan, avokado, eggeplommer og litt råkakaopulver. Kanskje litt 86% sjokolade. Litt kvikk lunsj e.l. på skitur. Anonymkode: f2516...774 Dette høres utrolig mye ut, men mengdene som spises er jo veldig varierende, og ofte små i mine øyne. Yngste spiser som regel mer enn eldste. Serverer sunn mat og lar de regulere selv. Anonymkode: f2516...774
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #9 Skrevet 3. februar 2023 Spiser alt. 5 åring mater jeg forsatt. Anonymkode: b53bc...9eb
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #10 Skrevet 3. februar 2023 AnonymBruker skrev (46 minutter siden): Frokost havregrøt eller annen grøt (bokhvete, quinoa, hirse…) med smør, malt pulver med blanding av forskjellige nøtter og kjerner, et egg rørt inn og blåbær/noe annen c-vit. Et par dager i uka chiapudding laget på kefir, med havregryn, hempfrø, bokhvete, gresskarkjerner og malte nøtter. Blandet i oppskjært frukt som mango, granatepler osv. Dette er favoritten til begge barna. Lunsj i barnehagen er brødskive med smøreost, prim e.l. Fruktmåltidet i barnehagen er frukt, knekkebrød med prim e.l., korn og Biola med rosiner. Lunsj hjemme er gjerne noe sånt som hjemmelaget brød, forskjellige typer lapper, matmuffins, sardiner, middagsrester, bananbrød, tyrkisk yoghurt med frukt/topping (litt rosiner, granatepler, gresskarkjerner, hempfrø, malte nøtter, sukkerfri eplemos fra hagen som «søtning»), frukt/grønt… Prøver å huske å servere litt grønnsaker utenom middag, men glemmer det fort. Glad i klementiner, banan, eple, pære, druer. Disse fruktene prøver jeg så godt jeg kan å kjøpe økologisk. Snacks er typisk en skål med gresskarkjerner, solsikkekjerner, valnøtter, cashewnøtter, morbær og gojibær. Eller noe i den dur. Smoothie med frukt og bær fra fryseren, spinat, grønnkål, erter, avokado eller andre grønnsaksrester etter middag som f eks blomkål/brokkoli. Alt ettersom hva vi har hjemme. Også med nøtter, gresskarkjerner, hempfrø, bønner o.l. Lages på kefir. Putter oppi ei rå eggeplomme, og alle rester vi har igjen etter f eks grøt, chiapudding, halvspist frukt e.l. puttes i smoothien for å unngå matsvinn. Middag er som regel enkel, men alltid hjemmelaget (det viktigste vi synes er å spise så mye som mulig råvarebasert og så lite som mulig ultraprosessert, er ellers ikke redd for fett osv og gir unga seterrømme og meierismør). Typisk er kjøtt og ovnsbakte grønnsaker, torsk med gulrot, potet og eggesmør, chili con carne osv… Veldig glad i kjøtt, fisk og gulrot, spiser ellers ikke så mye typiske «middagsgrønnsaker». Aldri, aldri potet (selv om vi har poteter til mange middager i uka). Så til middag spises hovedsakelig kjøttet av barna, eller pastaen om det er en pastarett. Typisk treåring. Til «godis» er gjerne morbær, gojibær, mango, druer og annen deilig frukt, bær. Har ellers lager forskjellige typer daddelkuler med nøtter og dadler som barna elsker, har også laget god «sjokoladekake» på kakao og svarte bønner, nice cream med fryst banan, avokado, eggeplommer og litt råkakaopulver. Kanskje litt 86% sjokolade. Litt kvikk lunsj e.l. på skitur. Anonymkode: f2516...774 Gid a meg, så flink du er... Anonymkode: f4199...024
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #11 Skrevet 3. februar 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Frokost havregrøt eller annen grøt (bokhvete, quinoa, hirse…) med smør, malt pulver med blanding av forskjellige nøtter og kjerner, et egg rørt inn og blåbær/noe annen c-vit. Et par dager i uka chiapudding laget på kefir, med havregryn, hempfrø, bokhvete, gresskarkjerner og malte nøtter. Blandet i oppskjært frukt som mango, granatepler osv. Dette er favoritten til begge barna. Lunsj i barnehagen er brødskive med smøreost, prim e.l. Fruktmåltidet i barnehagen er frukt, knekkebrød med prim e.l., korn og Biola med rosiner. Lunsj hjemme er gjerne noe sånt som hjemmelaget brød, forskjellige typer lapper, matmuffins, sardiner, middagsrester, bananbrød, tyrkisk yoghurt med frukt/topping (litt rosiner, granatepler, gresskarkjerner, hempfrø, malte nøtter, sukkerfri eplemos fra hagen som «søtning»), frukt/grønt… Prøver å huske å servere litt grønnsaker utenom middag, men glemmer det fort. Glad i klementiner, banan, eple, pære, druer. Disse fruktene prøver jeg så godt jeg kan å kjøpe økologisk. Snacks er typisk en skål med gresskarkjerner, solsikkekjerner, valnøtter, cashewnøtter, morbær og gojibær. Eller noe i den dur. Smoothie med frukt og bær fra fryseren, spinat, grønnkål, erter, avokado eller andre grønnsaksrester etter middag som f eks blomkål/brokkoli. Alt ettersom hva vi har hjemme. Også med nøtter, gresskarkjerner, hempfrø, bønner o.l. Lages på kefir. Putter oppi ei rå eggeplomme, og alle rester vi har igjen etter f eks grøt, chiapudding, halvspist frukt e.l. puttes i smoothien for å unngå matsvinn. Middag er som regel enkel, men alltid hjemmelaget (det viktigste vi synes er å spise så mye som mulig råvarebasert og så lite som mulig ultraprosessert, er ellers ikke redd for fett osv og gir unga seterrømme og meierismør). Typisk er kjøtt og ovnsbakte grønnsaker, torsk med gulrot, potet og eggesmør, chili con carne osv… Veldig glad i kjøtt, fisk og gulrot, spiser ellers ikke så mye typiske «middagsgrønnsaker». Aldri, aldri potet (selv om vi har poteter til mange middager i uka). Så til middag spises hovedsakelig kjøttet av barna, eller pastaen om det er en pastarett. Typisk treåring. Til «godis» er gjerne morbær, gojibær, mango, druer og annen deilig frukt, bær. Har ellers lager forskjellige typer daddelkuler med nøtter og dadler som barna elsker, har også laget god «sjokoladekake» på kakao og svarte bønner, nice cream med fryst banan, avokado, eggeplommer og litt råkakaopulver. Kanskje litt 86% sjokolade. Litt kvikk lunsj e.l. på skitur. Anonymkode: f2516...774 Imponerende!! Nå fikk jeg enda mer dårlig samvittighet for tallerkenen med coctailpølser og makaroni treåringen fikk til middag i går. Med en dæsj ketchup til. Anonymkode: e6a50...e41 1
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #12 Skrevet 3. februar 2023 Frokost: havregrøt, yoghurt med müsli eller müsli med melk Lunsj: typisk skive med pålegg, varmmat noen dager i bhg. Glad i egg, ost, makrell i tomat og skinke. Skeptisk til smørepålegg. Middag: det meste, men småspist på kjøtt. Er veldig glad i grønnsaker og karbohydrater (ris, pasta, potetstappe). Smaker gjerne på saus. Veldig glad i tomatsuppe og fiskepinner. Varierer veldig hvor mye hun spiser. Kvelds: ofte det samme som frokost (går mye müsli i hus). Spiser mye om det ble lite til middag. Takker alltid ja til frukt; eple, drue og banan er favorittene, liker ikke kiwi. Og som alle barn: elsker alt som er søtt Jevnt over mye «bedre» i matveien enn bror på seks. Smaker gjerne, men umulig å få i bit to om det ikke fallt i smak Anonymkode: ad867...0b0 1
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #13 Skrevet 3. februar 2023 Frokost, lunsj og frukt i barnehagen. Går mest i skiver og pålegg. Varierer hvor mye som blir spist av middag. Spiser mye hvis det er tomatsuppe, pølser, taco etc. Typisk havregrøt til kvelds. Anonymkode: 4cdfa...579
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #14 Skrevet 3. februar 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Imponerende!! Nå fikk jeg enda mer dårlig samvittighet for tallerkenen med coctailpølser og makaroni treåringen fikk til middag i går. Med en dæsj ketchup til. Anonymkode: e6a50...e41 Neeiii, ikke ha dårlig samvittighet!! 😭 Treåringen din har det garantert helt supert! 🫶🏻 Og at vi er nøye med maten vil gå på bekostning av andre aspekter i hverdagen vår med barna, fordi vi har rett og slett ikke energi til å prestere på «topp» på alt. Alle familier er forskjellige 🥰 Anonymkode: f2516...774 2
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #15 Skrevet 3. februar 2023 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Gid a meg, så flink du er... Anonymkode: f4199...024 hæ? Hva er dette slags kommentar? Fikk du dårlig samvittighet for at du forer opp dine egne barn på McDonalds, Grandiosa og makaroni eller? Anonymkode: 1207e...77d 2
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #16 Skrevet 3. februar 2023 Min snart fireåring er kresen, mest glad i brødmåltid. Av middag liker hun pannekaker og tomatsuppe, noen ganger laks. Taco er ikke godt. Klarer å få i seg middag et par ganger i uken. Har prøvd alt. Spiser godt i barnehagen hvor de har masse bra råvarer og varm mat de er med på å lage. Tenker det er en fase, men utrolig slitsomt når det er omtrent pannekaker og tomatsuppe er tingen. Anonymkode: f669c...446
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #17 Skrevet 3. februar 2023 Det går litt i perioder her. Akkurat nå er det som oftest rundstykke med smør til frokost, og så pleier jeg å kutte opp en del paprika, agurk og tomat til. Barnet vil ikke spise pålegg på, med unntak av bananskiver noen ganger. Så spiser hun kl. 11 og 15 i barnehagen, hva har jeg ikke helt oversikt over. Hjemme er det ofte havregryn med melk/yoghurt eller grøt og oppkuttet frukt/grønt. Middag spiser hun lite av, med mindre det er pannekaker, og det varierer jo veldig fra dag til dag hva vi har. I dag er det en gryte med pasta, grønnsaker og linser. Til kvelds er det havregryn med yoghurt, nøtter og bær om dagen, eller rundstykkene hun har dilla på igjen. Treåringen er småspist. Fireåringen spiste sikkert dobbelt så mye i fjor, og liker "alt". Anonymkode: 7dfc1...e40
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2023 #18 Skrevet 3. februar 2023 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Hvorfor? Ingen barn er like, de har ulike behov og preferanser, og hva MITT barn spiser er irrelevant for andres barn. Anonymkode: d08a4...361 Vanskelig å svare på spm? Anonymkode: e1869...c3b
AnonymBruker Skrevet 4. februar 2023 #19 Skrevet 4. februar 2023 Frokost, lunsj og kveldsmat varierer mellom: Kjøleskapsgrøt med frukt eller bær og finmalte valnøtter Grovt brød eller knekkebrød med pålegg, typisk ost, kremost eller egg. Av og til peanøttsmør, prim eller hummus. Prøver å tilby paprika og tomat og sånn til, men varierende hvor mye som blir spist. Grove pannekaker/vafler/lapper med frukt,bær eller litt syltetøy Yoghurt og musli Tilbyr variert mat til middag, og barnet pleier å smake, men spiser ikke alt. Glad i tomatsuppe, taco, pannekaker, pølser, omelett, tofu, avokado, bønner, mais, tomater, falafel, pitabrød, rød pesto, fetaost. Ikke glad i poteter, kokte grønnsaker eller ris. Spiser innimellom pasta. Spiser litt rå grønnsaker mens vi lager middagen og kutter opp, men lite til selve middagen. Gjemmer gjerne grønnsaker og linser i supper og tomatsauser, da blir det spist. Et fruktmåltid i løpet av dagen. Evt smoothie. Barnet kan an innimellom nekte å spise mat som vi vet at det liker. Vi tvinger aldri. Bare tilbyr. Anonymkode: 4cdfa...579
tussi84 Skrevet 5. februar 2023 #20 Skrevet 5. februar 2023 er snart 2 og et halvt her da men har stort sett spist det samme siden han var 1. Frokost: 1 -2 brødskiver, eller 1 brødskive + frukt. Lunsj I bhg: 1 -2 brødskiver, bortsett fra en dag I uka, da har de varm mat. Pasta retter, fiske pinner, tomat suppe etc. Mellommåltid bhg: 1 -2 brødskiver, + frukt Middag/kvelds: spiser omtrent alt, men veldig glad i potetmos, ris, pasta og grønnsaker. Kan være varierende hvor mye han spiser av fisk/fugl/kjøtt. Liker godt brun saus .. Av pålegg er han mest glad i: leverpostei, kaviar mix, makrell i tomat, Skinke, ost, tube oster. FRUKT han foretrekker: Banan, eple, clementiner, pære, druer, melon.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå