Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva er din beste oppskrift på brød? Link? 
 

Jeg har lyst til å prøve meg litt på brødbaking igjen, men har aldri blitt fornøyd med resultatet tidligere. Synes brødene blir tunge, kompakte og for tørre. 
 

Gode råd, tips og oppskrifter mottas med takk! 
 

Bør kanskje presisere at jeg tenker på brød bakt med gjær. Surdeigsbrød tenker jeg er «next level», og for komplisert for meg. 😌

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Mannen kjøper ferdig brødmel, type  "Kornbrød" fra Rema.   Selv om jeg liker veldig grove brød à la Dansk rugbrød, synes jeg disse er gode.  

Men du er kanskje ute etter oppskrift helt fra bunnen? 

Skrevet

Havrebrød fra Baker Brun.

Jeg har litt mer salt og litt mindre søtt enn det oppskriften sier.

Skrevet

Denne oppskriften bruker jeg. Har aldri misslyktes med den. Tidligere hatet jeg å bake brød og annen gjærbakst, men nå liker jeg det. Hemmeligheten er vel en god kjøkkenmaskin, og å bruke god tid til bl.a elting. 

LETTVINTBRØD UTEN FORHEVING, 3 stk.

  • 1 kg. hvetemel
  • 1 kg. kornbrød blanding, havre, solsikkekjerner eller annet grovt mel
  • 1 pk. tørrgjær
  • 2 ts. salt
  • 4 ss. mørk sirup
  • 3 sammenpisket egg (spar litt til pensling av brødene)
  • 150 g smør (enten smeltet eller temperert og rørt i til slutt)
  • 6 dl. fingervarm melk
  • 6 dl. fingervarmt vann

Blandes godt i kjøkkenmaskin i 10 min, ev juster med litt mer mel til passe deig. 

Del deigen i 3 like store emner, bak ut til 3 brød med en gang og heves i formene i 45 min. Pensle med egg og 1 ss. melk. Lag noen snitt med kniv eller prikk med gaffel på toppen. 

Stekes på nederste rille, 200° i 50-60 min. 

Anonymkode: c1ff2...410

  • Liker 1
Skrevet

Tusen takk for svar! Disse skal jeg teste ut, både oppskrift fra bunnen av og med brød-blandingsmel. 
👩🏻‍🍳🍞

Skrevet

Test oppskriften på "grovbrød fra bakeriet i Lom" - veldig enkelt og kan tilsettes det du liker av ekstra frø, korn, nøtter

 

Skrevet

Sunnmøre brød, skappelbrød og 5 min rundstykker går det i her

Skrevet

300g hvetemel, 200g diverse grovmel, salt, sukker eller sirup, evt karve, gjær, lunka vann. Elter i kjøkkenmaskin. HIver over i en brødform. Lar det heve i 60-90 minutter og s teker på ca 180 grader.

Anonymkode: 7d747...e75

Skrevet
Brunhilde skrev (13 timer siden):

Havrebrød fra Baker Brun.

Jeg har litt mer salt og litt mindre søtt enn det oppskriften sier.

De så gode ut :) 

Anonymkode: c1ff2...410

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...