AnonymBruker Skrevet 28. januar 2023 #1 Skrevet 28. januar 2023 Er du enig i det? Mange ser på datostempling og kaster uten å sjekke lukt og utseende når datoen går ut. Det står ikke på melka når den kommer ut fra kua når den ikke er drikkandes mer, det er ikke stempel på tyttebærtua eller i rompa på kylling, så denne datoen er kun formell. For at levrandøren skal ha ryggen fri om noen blir sjuke av maten. Men egentlig MÅ vi bli mye flinkere til å la være å se på datoen, tenk hvor mye mer mat det hadde vært i verden da. Anonymkode: a49fb...e9e
MarianneE Skrevet 28. januar 2023 #2 Skrevet 28. januar 2023 Se, lukt og smak er stikkord. Aldri vært så nøye på dato så lenge det ser, lukter eller smaker godt. 1
Gjest Anonym Brukar0 Skrevet 28. januar 2023 #3 Skrevet 28. januar 2023 Dessverre er det alt for mange som ikke skjønner forskjell på "Best før"-dato og "Siste forbruksdag".
Portia Catonis Skrevet 28. januar 2023 #4 Skrevet 28. januar 2023 Datostempling er ikke oppfunnet for forbrukerens skyld. Datostemplingen er for å sikre produsentene, grossistene og detaljistene (butikkene), slik at de ikke blir rettsforfulgt for å selge bedrevet mat. Dette systemet må ha sikkerhetsmarginer, derfor går maten ut på dato FØR den faktisk blir dårlig. Om varen fortsatt er god spiller ingen rolle. En butikk har ikke lov til å selge den når datostemplingen har gått ut. Å spise utgått mat som man har hjemme er jo høyst frivillig, men de som kaster mat som fortsatt er spiselig gjør jo et rimelig dumt økonomisk valg. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå