AnonymBruker Skrevet 25. januar 2023 #1 Skrevet 25. januar 2023 Siden enkelte på matforumet har et voldsomt oppheng på kjekjøtt tar jeg en for laget og lager en egen tråd, slik at vi unngår kjespamming i alle tråder som handler om noe annet (noe som jo, strengt tatt, gjelder absolutt alle andre tråder 🙃). La meg starte! Jeg laget faktisk en ganske nammelig kjeribbe forrige helg, med granateplesirup og masse deilig krydder. Nå til helgen vurderer jeg kjekjøttboller med bulgur og salat - har en pakke kjekjøttdeig i fryseren. 🐐 Sånn - værsågod neste! Anonymkode: 5a1bd...7fb 2 2 1
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2023 #2 Skrevet 26. januar 2023 Hva er kje? Anonymkode: 2f1c4...247 1
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2023 #3 Skrevet 26. januar 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Hva er kje? Anonymkode: 2f1c4...247 hva er kje? Google Anonymkode: dc400...d4c
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2023 #4 Skrevet 26. januar 2023 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Hva er kje? Anonymkode: 2f1c4...247 Babygeit. Anonymkode: 3a1a4...59a 1
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2023 #5 Skrevet 26. januar 2023 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Babygeit. Anonymkode: 3a1a4...59a Det smaker godt. Alt vi omgir oss med og selv vi er laget av kjemiske stoffer. Anonymkode: 99d45...06b
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2023 #6 Skrevet 26. januar 2023 Jeg synes det smaker abbor av kje. Anonymkode: 836a8...0e4 2
svartkatt Skrevet 26. januar 2023 #7 Skrevet 26. januar 2023 Har ikke smakt, men vil.. tenkte å bruke det i høstgryte, men vet ikke om det er noe.. det er potet, eple, løk, rømme.. husker ikke helt. Egentlig svinekotelett, men har brukt kjøttdeig som regel.
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2023 #8 Skrevet 6. februar 2023 I går ble det kjelår til middag, langtidsstekt i ovnsform med grønnsaker og folie over, og litt grill på slutten. Låret er den stykningsdelen av kjeet jeg liker minst faktisk, noe som kanskje vil overraske (hvis noen faktisk hadde brydd seg da ). Det ser ut som et lite lammelår, men alle oppskrifter (ikke så mange å ta av) angir at det må gjennomstekes, feks denne som jeg testet sist (og som var helt elendig, kjøttet ble gummiseigt). Etter 3 timer i ovnen i går var kjøttet fortsatt seigt (!), så jeg lot det få tre kvarter til, og da var det blitt mørt og fint. Pussig at kjebog (som i teorien bør være mye seigere) blir mørere på 3 timer ved samme tilberedningsmåte? Smaksatte med rosmarin, hvitløk, fennikelfrø, sitron og pastis denne gangen, men smakene ble for nøytrale i den ferdige retten synes jeg. Best med smaker fra Midt-Østen til kje er konklusjonen min så langt. Anonymkode: 5a1bd...7fb 1 1
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2023 #9 Skrevet 26. juni 2023 Denne helgen ble det nok en middag av kortreist kjekjøtt - stifado! Denne greske klassikeren lages i Hellas ofte av kaninkjøtt, men også av kje: https://www.theguardian.com/travel/2020/nov/28/why-stifado-is-the-best-food-in-greece-plus-the-recipe Med grytekjøtt m/bein i fine stykker ble det aldeles nydelig - kanel. allehånde og oregano i kraftig sjy av tomat og rødvin passer veldig fint til den litt søtlige smaken av kjekjøtt. Laget retten i gryte med lokk i ovnen - 150 grader og 2,5 timer var mer enn nok til å få kjøttet supermørt. Anonymkode: 5a1bd...7fb 2 1
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2023 #11 Skrevet 26. juni 2023 AnonymBrukar09 skrev (52 minutter siden): Hvor får man kjøpt kjekjøtt? På Bondens marked eller din lokale Reko-ring. Anonymkode: 5a1bd...7fb
Gjest AnonymBrukar09 Skrevet 26. juni 2023 #12 Skrevet 26. juni 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): På Bondens marked eller din lokale Reko-ring. Anonymkode: 5a1bd...7fb Takk, skal sjekke det ut 😊
AnonymBruker Skrevet 27. juni 2023 #13 Skrevet 27. juni 2023 Er d lett å få kjøpt kjekjøtt overalt i landet? Og hva smaker d som ? Anonymkode: cbf25...1ea
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2023 #14 Skrevet 29. juni 2023 AnonymBruker skrev (På 27.6.2023 den 20.00): Er d lett å få kjøpt kjekjøtt overalt i landet? Og hva smaker d som ? Anonymkode: cbf25...1ea Jeg driver ikke med kjøttdistribusjon selv, og kjøper heller ikke kje i hele landet, så det vet jeg ikke. Smak er alltid vanskelig å beskrive - kje kan minne om lam, men er lysere og mildere kjøtt. Du må nesten bare prøve. Anonymkode: 5a1bd...7fb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå