Gjest Gjest Skrevet 19. desember 2005 #1 Skrevet 19. desember 2005 Noen som har en oppskrift på en god lefse som skal stekes på takke?
Shea Skrevet 19. desember 2005 #2 Skrevet 19. desember 2005 Oldemors gode oppskrift har jeg ikke her akkurat nå, men ligner mye på den nest siste oppskriften av di som følger. Hennes lefser er nydelige. Her er noen forslag Ingredienser: 1/2 kopp sirup 1/2 kopp sukker 5 dl kefir eller kulturmelk 2 ss hornsalt 1 kg hvetemel Tilberedning: (ca 15 leiver) Bland sirup, sukker, melk og hornsalt og tilsett mel til deigen er passe fast til å kunne kjevles. Kjevle ut tynne lefser. Stek lefsene på takke middels varme på den ene siden. Legg lefsene under et fuktig klede oppå hverandre etterhvert som de stekes. De skal ligge oppå hverandre slik: stekt side mot stekt side. Ustekt side mot ustekt side. Lag en smurning av sukker, smør og kanel og smør dette på den ustekte lefsesiden. Dryss over revet ekte geitost og brett lefsen sammen i tre mot midten. Klipp de smurte lefsene i passe biter. eller Vestfoldlefse 1 liter helmelk 250 g margarin 3 egg salt 1,4 kg hvetemel 15-20 g gjær Behandles som vanlig lefse og stekes på varm takke. 120 min middels Eller: 24 gode lefser Ingredienser: • 1 l TineMelk kultur • 3 dl TINE Seterrømme • 3 ss sukker • 500 gr potetmel • 8 ts hornsalt • 2 ts bakepulver • hvetemel Lefsefyll: • 750 gr TineSmør • 1 kg sukker • 500 gr TINE Gudbrandsdalsost eller TINE Kvit Geitost • 2 ss kanel Slik gjør du Bland sammen kulturmelk, rømme, sukker, potetmel, bakepulver og hornsalt. Rør inn hvetemel til deigen er tykk nok til å kjevles ut. La deigen hvile ca. 1 time. Del deigen i to leiver som hver deles i 12 biter. Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Stek dem på takke på denne ene siden. Legg dem slik at stekt side ligger mot stekt side, og ustekt mot ustekt. La dem avkjøles under et bakeklede, med et lett press over. Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og kanel og rør til en jevn masse. Ved servering: Vri en klut opp i varmt vann og bløt lefseleivene. Legg lefsene med stekesiden mot hverandre og legg dem om en gang slik at de ikke setter seg sammen. Smør på fyllet og brett lefsene sammen. Klipp dem i passe biter. Eller: Denne oppskriften gir ca. 15 leiver. ingredienser • 1¼ dl sirup • 1¼ dl sukker • 5 dl TINE Kefir eller TINE Kultur • 2 ss hornsalt • 1 kg hvetemel Smurning: • sukker • TineSmør • kanel Slik gjør du Bruk en takke å steke lefsene på. Bland sukker, sirup, melk og hornsalt og tilsett mel til deigen er passe fast til å kunne kjevles. Kjevle ut tynne lefser. Stek dem på takke på middels varme på den ene siden. Legg lefsene under et fuktig klede oppå hverandre etter hvert som de stekes. De skal ligge slik at stekt side ligger mot stekt side, ustekt side mot ustekt side. Lag en smurning av sukker, smør og kanel og smør dette på den ustekte lefsesiden. Dryss over revet ekte geitost og brett lefsen sammen i tre mot midten. Klipp de smurte lefsene i passe biter. LYKKE TIL
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå