Gå til innhold

Svineknoker, røkt el saltet?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Tenkte å koke noen svineknoker. 
Er det bare en smakssak hvilken jeg velger av røkt og saltet? 
Tenkte å ha kjøttet til raspeballer og kålrotstappe 👩🏽‍🍳

Jeg har lest at de skal koke ganske lenge, ca 3 timer. 
Skal jeg ta vare på kokevannet? Er dette en ok kraft? 
 

nybegynner-kokken! 

Anonymkode: c9131...0c0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg liker best røkte. Koker de i tre-fire timer. Trekker raspeballene i kokevannet til knoken. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du velger røkt/urøkt er en smakssak. Ofte delt i landsdeler. Vestlandet bruker den ofte dem røkte, og resten av landet bruker gjerne urøkt….

Anonymkode: 25c26...b5b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på hva slags smak du liker, og hva du skal bruke kjøttet til. Personlig liker jeg røkt smaken.

Når det gjelder kraften; JA! det er no noe av det beste med å trekke knoke. 

Ha laubær og hele pepperkorn i kokevannet. Gjerne også aromater om du har noen grønnsaker som bør brukes opp. 

Om du også har kjøtt "til overs" kan du lage betasuppe. Jeg pleier også å lage lapskaus for fryser. Koker opp grønnsaker i kraften, rikelig med melne poteter, og blander i kjøtt. Det kan være rester av pinnekjøtt, knoke, eller middagspølse. 

Anonymkode: 15d82...bec

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg koker av og til røkt svineknoke og spiser med kokt potet og kålrotstappe. Kraften (og restene av kjøttet) bruker jeg til ertesuppe. 

Hvis jeg skal lage lys lapskaus bruker jeg gjerne salt urøkt knoke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg lager brennsnut, så bruker jeg en røkt og en urøkt. Jeg synes det gir god smak til kraften 👌

Anonymkode: 89b4e...d94

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 24.1.2023 den 7.16):

Om du velger røkt/urøkt er en smakssak. Ofte delt i landsdeler. Vestlandet bruker den ofte dem røkte, og resten av landet bruker gjerne urøkt….

Anonymkode: 25c26...b5b

Jeg foretrekker røkt. Og jeg er fra Østlandet. 

Anonymkode: 3b12e...597

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hedda-78 skrev (På 24.1.2023 den 8.32):

Ja, det er bare en smakssak. Jeg foretrekker salt.

Ja, du må absolutt ta vare på kraften. Raspeballene skal du jo koke i denne kraften. 

https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/raspeballer-med-svineknoke/

Hva gjør du med knokene så ikke de blir kalde imens raspeballene trekker i kraften i én time? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...