AnonymBruker Skrevet 23. januar 2023 #1 Skrevet 23. januar 2023 Tenkte å koke noen svineknoker. Er det bare en smakssak hvilken jeg velger av røkt og saltet? Tenkte å ha kjøttet til raspeballer og kålrotstappe 👩🏽🍳 Jeg har lest at de skal koke ganske lenge, ca 3 timer. Skal jeg ta vare på kokevannet? Er dette en ok kraft? nybegynner-kokken! Anonymkode: c9131...0c0
C-girl Skrevet 24. januar 2023 #2 Skrevet 24. januar 2023 Jeg liker best røkte. Koker de i tre-fire timer. Trekker raspeballene i kokevannet til knoken.
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2023 #3 Skrevet 24. januar 2023 Om du velger røkt/urøkt er en smakssak. Ofte delt i landsdeler. Vestlandet bruker den ofte dem røkte, og resten av landet bruker gjerne urøkt…. Anonymkode: 25c26...b5b
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2023 #4 Skrevet 24. januar 2023 Røkt er best synes jeg. Anonymkode: a6dce...773
Taluno Skrevet 24. januar 2023 #5 Skrevet 24. januar 2023 Jeg foretrekker røkt, men lager mest lapskaus av kjøttet.
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2023 #6 Skrevet 24. januar 2023 Det kommer an på hva slags smak du liker, og hva du skal bruke kjøttet til. Personlig liker jeg røkt smaken. Når det gjelder kraften; JA! det er no noe av det beste med å trekke knoke. Ha laubær og hele pepperkorn i kokevannet. Gjerne også aromater om du har noen grønnsaker som bør brukes opp. Om du også har kjøtt "til overs" kan du lage betasuppe. Jeg pleier også å lage lapskaus for fryser. Koker opp grønnsaker i kraften, rikelig med melne poteter, og blander i kjøtt. Det kan være rester av pinnekjøtt, knoke, eller middagspølse. Anonymkode: 15d82...bec
Hedda-78 Skrevet 24. januar 2023 #7 Skrevet 24. januar 2023 Ja, det er bare en smakssak. Jeg foretrekker salt. Ja, du må absolutt ta vare på kraften. Raspeballene skal du jo koke i denne kraften. https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/raspeballer-med-svineknoke/
Brunhilde Skrevet 25. januar 2023 #8 Skrevet 25. januar 2023 Jeg koker av og til røkt svineknoke og spiser med kokt potet og kålrotstappe. Kraften (og restene av kjøttet) bruker jeg til ertesuppe. Hvis jeg skal lage lys lapskaus bruker jeg gjerne salt urøkt knoke. 1
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2023 #9 Skrevet 26. januar 2023 Når jeg lager brennsnut, så bruker jeg en røkt og en urøkt. Jeg synes det gir god smak til kraften 👌 Anonymkode: 89b4e...d94
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2023 #10 Skrevet 26. januar 2023 AnonymBruker skrev (På 24.1.2023 den 7.16): Om du velger røkt/urøkt er en smakssak. Ofte delt i landsdeler. Vestlandet bruker den ofte dem røkte, og resten av landet bruker gjerne urøkt…. Anonymkode: 25c26...b5b Jeg foretrekker røkt. Og jeg er fra Østlandet. Anonymkode: 3b12e...597
Badebuksa2.0 Skrevet 26. januar 2023 #11 Skrevet 26. januar 2023 Hedda-78 skrev (På 24.1.2023 den 8.32): Ja, det er bare en smakssak. Jeg foretrekker salt. Ja, du må absolutt ta vare på kraften. Raspeballene skal du jo koke i denne kraften. https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/raspeballer-med-svineknoke/ Hva gjør du med knokene så ikke de blir kalde imens raspeballene trekker i kraften i én time?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå