Gå til innhold

Svineknoker, røkt el saltet?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å koke noen svineknoker. 
Er det bare en smakssak hvilken jeg velger av røkt og saltet? 
Tenkte å ha kjøttet til raspeballer og kålrotstappe 👩🏽‍🍳

Jeg har lest at de skal koke ganske lenge, ca 3 timer. 
Skal jeg ta vare på kokevannet? Er dette en ok kraft? 
 

nybegynner-kokken! 

Anonymkode: c9131...0c0

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg liker best røkte. Koker de i tre-fire timer. Trekker raspeballene i kokevannet til knoken. 

Skrevet

Om du velger røkt/urøkt er en smakssak. Ofte delt i landsdeler. Vestlandet bruker den ofte dem røkte, og resten av landet bruker gjerne urøkt….

Anonymkode: 25c26...b5b

Skrevet

Røkt er best synes jeg.

Anonymkode: a6dce...773

Skrevet

Jeg foretrekker røkt, men lager mest lapskaus av kjøttet. 

Skrevet

Det kommer an på hva slags smak du liker, og hva du skal bruke kjøttet til. Personlig liker jeg røkt smaken.

Når det gjelder kraften; JA! det er no noe av det beste med å trekke knoke. 

Ha laubær og hele pepperkorn i kokevannet. Gjerne også aromater om du har noen grønnsaker som bør brukes opp. 

Om du også har kjøtt "til overs" kan du lage betasuppe. Jeg pleier også å lage lapskaus for fryser. Koker opp grønnsaker i kraften, rikelig med melne poteter, og blander i kjøtt. Det kan være rester av pinnekjøtt, knoke, eller middagspølse. 

Anonymkode: 15d82...bec

Skrevet

Jeg koker av og til røkt svineknoke og spiser med kokt potet og kålrotstappe. Kraften (og restene av kjøttet) bruker jeg til ertesuppe. 

Hvis jeg skal lage lys lapskaus bruker jeg gjerne salt urøkt knoke.

  • Liker 1
Skrevet

Når jeg lager brennsnut, så bruker jeg en røkt og en urøkt. Jeg synes det gir god smak til kraften 👌

Anonymkode: 89b4e...d94

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 24.1.2023 den 7.16):

Om du velger røkt/urøkt er en smakssak. Ofte delt i landsdeler. Vestlandet bruker den ofte dem røkte, og resten av landet bruker gjerne urøkt….

Anonymkode: 25c26...b5b

Jeg foretrekker røkt. Og jeg er fra Østlandet. 

Anonymkode: 3b12e...597

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...